Viata este un proces de invatare continua, iar oamenii din jurul tau sunt profesorii acestor lectii valoroase.

Viata este un proces de invatare continua, iar oamenii din jurul tau sunt profesorii acestor lectii valoroase.

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 April 2019 in Dezvoltare Personala

Unii oameni vin în viața noastră ca binecuvântari. Alții vin ca lecții.

“Lucrul cel mai important este să fii gata în orice moment să sacrifici ceea ce eşti pentru ceea ce ai putea deveni.” – Charles Dickens

Exista foarte multe tipuri de oameni pe care le intalnesti de-a lungul vietii. Toti acesti oameni sunt capabili sa lase un impact negativ sau pozitiv asupra vietii tale in timpul momentelor petrecute impreuna.

Cu toate acestea, oamenii acestia devin profesorii tai intr-un fel sau altul. Cu alte cuvinte, toate persoanele pe care le intalnesti in viata te invata o lectie valoroasa.

Oamenii din viata ta te invata cate o lectie chiar si atunci cand nu iti dai seama

Barbatii pe care ii intalnesti in viata sunt diferiti. Acestia vor veni si vor pleca, fie ca sunt buni sau rai. Cu toate acestea, momentele impresionante pe care le lasa inradacinate in mintea ta sunt importante. Barbatii te invata lectii despre incredere. Nu trebuie sa ai incredere in toti oamenii, ci doar in cei care sunt demni de increderea ta.

Nu orice barbat care intra in viata ta va ramane, unii oameni intra doar pentru a te invata cum sa renunti. Inveti lectiile despre dragoste si, in cele din urma, cei care te iubesc cu adevarat raman. Barbatii te invata o multitudine de lectii, pe masura ce se formeaza capitolele din povestea vietii tale.

In al doilea rand, este vorba despre prietenii dragi tie. Acestia sunt adesea niste profesori pentru cele mai importante lectii din viata ta, deoarece acesti prieteni provin din diferite domenii ale vietii.

Ce te invata acestia? Lectii despre dragoste, incredere si durere. Unii oameni nu merita dragostea ta si iti dai seama de acest lucru atunci cand observi ca actiunile vorbesc mai puternic decat cuvintele. Poti sa presupui ca stii o persoana, deoarece este in viata ta de multi ani, dar se poate sa se bucure in secret de durerile tale. Prietenii buni iti vor vorbi deschis despre defectele tale si vor dezvalui bunatatea ta fara a-ti face cunoscut acest lucru.

Nu in ultimul rand, exista familia. Membrii familiei ar trebui sa fie prietenii si suporterii tai numarul unu.

Cu toate acestea, lectia pe care te invata familia este ca sangele este mai gros decat apa. Insa, cu toate ca esti legat prin sange de familia ta, loialitatea membrilor familiei te ajuta sa determini daca te iubesc cu adevarat. Unii membri ai familiei pot vedea doar defectele tale si pot considera ca tot ceea ce faci nu este niciodata satisfacator.

Si sunt oameni care vin, raman si nu mai pleaca niciodata. Care incearca sa umple golurile din suflet cu dragostea lor si cu tot ceea ce au mai bun in ei de oferit. Oameni care mi-au schimbat viziunea despre viata si despre lume, dar mai ales despre mine, care ma fac sa ma simt mai buna, mai valoroasa, mai frumoasa si mai speciala datorita lor.

Oameni care imi dau speranta ca inca mai exista Oameni. Oameni pentru care eu sunt exact asa cum sunt, fara sa fiu altcineva sau sa fac altceva ca sa simt ca merit afectiunea lor. Oameni care fac din durerile mele durerile lor si din bucuriile mele bucuriile lor. Oameni care nu ma lasa niciodata singura si ale caror sentimente fata de mine nu se schimba in functie de circumstante, de oportunitati, de ceea ce fac sau gandesc. Oameni care nu ma vad nicidecum perfecta, ci doar pretioasa.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!