Viata are urcusurile si coborasurile ei. Ca sa castigi, nu trebuie sa renunti niciodata.

Viata are urcusurile si coborasurile ei. Ca sa castigi, nu trebuie sa renunti niciodata.

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 December 2019 in Dezvoltare Personala

Cine esti tu este ceea ce conteaza si ceea ce te face sa fii speciala. Personalitatea te defineste; caracterul iti confera unicitate, este acel ceva care ii face pe unii oameni sa le fie “dor de tine”. Asa ca nu te schimba pentru nimeni. Fii curajoasa sa fii cine esti!

Viata are urcusurile si coborasurile ei. Niciodata sa nu uiti ca, uneori, trebuie sa lasi totul deoparte fara nici o rusine, fara nici un regret si sa te bucuri din plin de fiecare moment. Traiesti o data, asa ca traieste din plin!

Uneori, destinul parca are o minte proprie. Oricat ai incerca sa te opui, nu reusesti sa schimbi mersul lucrurilor. Iar daca iti pune piedica si cazi, te ridici, te scuturi de praf si mergi mai departe. Daca iti ridica un munte in fata, te echipezi cu bocancii potriviti si incepi escaladarea.

Daca da nastere unui ocean, inarmeaza-te cu multa rabdare si incepe sa inoti. Ca sa castigi, nu trebuie sa renunti niciodata.

Cand vine vorba de alegeri, e simplu. Fa alegerea pe care, indiferent daca e rea sau buna, stii bine ca nu o vei regreta. Cel mai greu in viata este sa acceptam ca avem regrete, ca nu am facut ce trebuia din cauza fricii, a rusinii, a dorintei de a nu gresi si de a nu fi judecati.

Lucrurile se vor intampla oricum. Unii oameni vor veni in viata noastra, altii vor pleca. Intampina totul cu fruntea sus, cu zambetul pe buze si cu mult curaj.

Niciodata, dar niciodata sa nu confunzi oameni care iti sunt mereu in jur cu cei care sunt acolo cand ai nevoie de ei.

Pe blogul sau, Paulo Coelho dezvaluie care sunt lucrurile pe care le-a invatat in viata:

“Circumstantele si mediul ne influenteaza vietile, insa suntem singurii responsabili pentru noi insine…

Nu trebuie sa ne schimbam prietenii daca intelegem ca prietenii se schimba.

Rabdarea cere multa practica… Sunt oameni care ne iubesc, insa pur si simplu nu stiu cum s-o arate.

Nu este intotdeauna suficient sa fi iertat de catre cineva, in majoritatea cazurilor trebuie sa te ierti pe tine insuti mai intai.

Nu trebuie sa-i spui niciodata unui copil ca visurile sunt false, ar fi o tragedie daca ar sti asa ceva…

Poate ca Dumnezeu vrea ca noi sa intalnim toti oamenii nepotriviti inainte de a intalni persoana potrivita noua…. pentru ca atunci cand in sfarsit il intalnim pe cel potrivit sa fim recunoscatori pentru darul respectiv.

Indiferent de cate bucati din inima ta sunt frante, lumea nu se opreste ca sa le repare.

Uneori persoana despre care crezi ca te va rani si te va face sa cazi se va dovedi a fi in schimb cea care te va ajuta sa te ridici.

Trebuie sa iti controlezi actiunile sau ele te vor controla pe tine.

Sunt momente in viata cand iti lipseste cineva atat de mult…incat iti doresti sa il iei din visele tale si sa il imbratisezi de-adevaratelea.”

Si cele mai importante sunt valorile spirituale, familia si copiii, viata, educatia, bunul simt, reputatia, dragostea, adevarul si demnitatea de om.

In schimb castigurile, bogatia, placerile materiale ne fascineaza intr-atat incat uitam de ceea ce e mai important.

Asa ne risipim timpul si dam la o parte esentialul: “Bogatia sufletului.”

Sa nu uitam niciodata ca viata in aceasta lume trece repede si ca moartea vine cand ne asteptam mai putin. Iar cand poarta vietii se inchide pentru noi, nu ne mai folosesc la nimic regretele.

Traim intr-o lume de probleme, nelinistiti, si toate numai pentru ca am uitat ce e cel mai important: “Bogatia sufletului!”Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!