Văd mulți oameni fericiți făcând aceste 12 lucruri! Iar cei nefericiții nu

Văd mulți oameni fericiți făcând aceste 12 lucruri! Iar cei nefericiții nu

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 December 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Toți oamenii vor să ajungă la fericirea supremă, dar pur și simplu nu știau cum să o facă. Mulți cred că fericirea vine dintr-o combinație de circumstanțe, dar eu nu sunt de acord cu asta. Fericirea este o alegere.

Iată ce trebuie să faci pentru a fi fericit:

1. Concentrează-te pe ceea ce ai, nu pe ceea ce nu ai. Oamenii nefericiți sunt oamenii nerecunoscători. Notează pe o foaie de hârtie toate lucrurile bune din viața ta pentru care ești recunoscător și mulțumește-i Domnului.

De multe ori se întâmplă să ne simțim nefericiți pentru că uităm cât de mult avem cu adevărat și ne concentrăm pe ceea ce nu avem și ne dorim. Așa sunt construiți oameni, să vrea tot mai mult, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să aprecieze ceea ce au deja

2. Uneori trebuie să îți revizuiești dorințele. Trebuie să te întrebi din când în când: „Chiar am nevoie de aceste lucruri?”, „Cine m-a făcut să îmi doresc aceste lucruri? Prietenii, reclamele, persoanele publice?” Oamenii se simt nefericiți fără cel mai nou model de telefon, doar pentru că alte persoane îl au și ei nu, dar nu pentru că ar avea într-adevăr nevoie de el. Pentru a găsi fericirea, trebuie să te întorci cu picioarele pe pământ.

3. Faptele bune te fac fericit. Cercetările oamenilor de știință confirmă că oamenii egoiști sunt nefericiți. Oamenii fericiți sunt cei cărora le pasă de cei din jurul lor. Dacă faci fapte bune, vei simți o satisfacție interioară care te va face fericit.

4. Ține minte: fericirea nu este un scop. Cei mai fericiți oameni pe care îi cunosc sunt cei care nu aleargă după ea. Fericirea trebuie să vină natural.

5. Dacă nu-ți place viața ta, ia măsuri. Tu ai controlul suprem asupra vieții tale. Dacă nu îți place ceva, începe să faci schimbări, limitele sunt doar în capul tău. Poți face absolut tot ce vrei și poți fi absolut orice vrei să fii.

6. Din când în când trebuie să mai acorzi atenție și lucrurilor simple – mirosul florilor, ciripitul păsărilor într-o dimineață însorită, frumusețea lumii înconjurătoare. Fă-ți timp pentru momente de relaxare, momente în care nu faci nimic sau practici un hobby, bucură-te de prezența prietenilor și a familiei.

7. Dacă îți dorești un lucru, trebuie să muncești pentru el. Nimeni nu primește lucruri pe tavă, fără să facă nimic. Trebuie să muncim pentru dorințele noastre, trebuie să luptăm pentru visele noastre, totul vine în urma implicării noastre.

8. Nimeni nu îți datorează nimic. Uită de susținerea celor dragi, de primirea unei moșteniri. Trebuie să te obișnuiești cu ideea că nimeni nu este obligat să te ajute. Încearcă să faci totul singur! În acest fel vei fi și mai mândru de tine, vei avea o satisfacție interioară că te-ai descurcat pe cont propriu.

9. Dă-i vieții o semnificație. Viața fără niciun sens face o persoană foarte nefericită. Oamenii care au un scop și un sens în viață își măresc starea generală de bine, sunt mai mulțumiți de viață, sănătatea mintală este mult mai puternică, iar stima de sine este mai mare.

10. Găsește în tine puterea de a-i ierta pe cei care te rănesc. Astfel își vor pierde puterea asupra ta. De asemenea, ar trebui să te ierți și pe tine – pentru toate eșecurile și greșelile din trecut. Acest lucru te va ajuta să nu-ți umpli mintea și sufletul cu resentimente.

11. Viziunea ta față de viață depinde doar de tine. Poți lăsa emoțiile să aibă control asupra ta sau tu poți deține controlul asupra emoțiilor tale. Oamenii fericiți sunt așa pentru că ei aleg să fie, ei văd partea pozitivă în viață, este alegerea lor conștientă.

12. Trebuie să fii atent la ceea ce spui. Alege cuvinte care îți vor permite să atragi doar energie pozitivă în viața ta. Așa spunea mama: „Dacă nu poți spune nimic frumos, mai bine taci”.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!