Universul nu tine partea nimanui – Tot ceea ce se intampla in jurul nostru, circumstantele, mediul inconjurator, persoanele cu care interactionam, totul e doar o oglinda pentru ceea ce se intampla inlauntrul nostru.

Universul nu tine partea nimanui – Tot ceea ce se intampla in jurul nostru, circumstantele, mediul inconjurator, persoanele cu care interactionam, totul e doar o oglinda pentru ceea ce se intampla inlauntrul nostru.

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 March 2020 in Spiritualitate

“Doamne da-mi linistea să îl accept pe cel ce nu îl pot schimba, curajul să îl schimb pe cel ce pot şi înţelepciunea să realizez că acela sunt eu.”

Nu exista accidente si nu suntem victime. Universul nu tine cu nimeni in mod special, nu garanteaza fericirea numai unui grup ales, de elita. La un nivel mai inalt noi alegem sa co-cream circumstante specifice care sa ne ajute sa evoluam si sa ne expandam prin invatarea de noi si noi lectii. Dorindu-ne ca cineva sa dispara din viata noastra sau sa fie schimbat, transformat, intr-un mod miraculos in altcineva, este ca si cand am refuza darul pe care ei au venit sa ni-l ofere, conform unei intelegeri sau a unui aranjament prealabil.

Daca aceste persoane nu ar fi exact asa cum sunt acum, si nu s-ar comporta fata de noi exact asa cum o fac, am pierde oportunitatea de a ne invata lectiile care pot fi despre toleranta, stima de sine, acceptare, recunostinta, intelegere, etc.

Sa incerci sa schimbi pe cineva dupa pretentiile tale e ca si cum ai incerca sa iti stergi imaginea din oglinda pentru ca nu iti place ceea ce vezi. E nevoie sa intelegem ca in momentul in care schimbam in noi ceva, chiar si un aspect de o importanta minora, repercursiunile asupra lumii din jurul nostru pot fi uriase.

Odata ce ai trecut printr-o experienta cu inima deschisa si cu intentia de a invata lectia pe care o contine, vei descoperi ca persoanele cu care erai in conflict sau pe care nu le suportai inainte, dispar din viata ta , intr-o forma sau alta: se muta mai departe, isi schimba locul de munca si nu mai sunteti colegi … sau se schimba pentru a se potrivi noului tau nivel de vibratie. Acesta este singurul mod in care putem cu adevarat sa schimbam pe cineva, cu adevarat.

Acest lucru poate fi demonstrat daca ne gandim la tinerii casatoriti care accepta defectele celuilalt fiind convinsi ca se vor “da pe brazda”, ca “se vor da dupa ei” din dragoste, respect sau simtul datoriei , renuntand la acele lucruri care pe parterner il deranjeaza. Numai ca dupa 20 de ani de casnicie inteleg ca totul a fost o amagire, oamenii nu se schimba usor iar acel comportament ce nu le era pe plac de la inceput este inca prezent – poate doar usor modificat.

Daca s-ar uita inlauntrul lor si ar observa ce anume declanseaza in ei comportamentul partenerului si daca ar accepta si vindeca acea parte, ar obtine mult mai multe din acea casnicie .

Nu poti schimba nimic din ceea ce nu este al tau. A detine ceva, a-ti asuma acel lucru, inseamna sa fii responsabil pentru el.

“Momentul in care iti asumi responsabilitatea pentru tot in viata ta, este momentul in care poti sa schimbi orice in viata ta” Hal Elrod

A acuza societatea, circumstantele, politica, parintii, partenerul, copilaria grea … pentru nefericirea ta, nu e doar fals si inutil dar iti si anuleaza puterea personala.

De cate ori consideri ca altcineva sau altceva este vinovat pentru starea in care te afli, alegi rolul de victima, esti doar un efect si nu o cauza.

Pentru cea mai mare parte a omenirii este inca greu de crezut ca suntem mai puternici decat ne-am putea imagina vreodata si ca singurul lucru care ne sta in cale este modul in care gandim.

Obiceiurile, comportamentele noastre inconstiente, automate, care ne conduc viata precum si sistemul nostru de credinte trebuiesc reevaluate, aduse in constient, puse sub semnul intrebarii, asumate si schimbate usor, usor. Asta necesita in primul rand dorinta de a schimba ceva si vointa de a te dedica acestui process.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!