Uneori uităm că un tren care nu se oprește în stația noastră însemnă că pur și simplu nu este trenul potrivit. “Fericirea ta depinde de calitatea gândurilor pe care le ai”.

Uneori uităm că un tren care nu se oprește în stația noastră însemnă că pur și simplu nu este trenul potrivit. “Fericirea ta depinde de calitatea gândurilor pe care le ai”.

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 April 2023 in Personalitate

Acest articol își propune să abordeze subiecte precum visele, zâmbetele, iubirile trecute sau cele care tocmai încep să apară, rănile sufletului pe care le purtăm în lume, alegerile pe care le facem în fiecare minut, frumusețea și nuditatea sufletului.

Există momente în care ne simțim copleșiți de întreaga lume și oamenii cei mai apropiați ne taie aripile pe care obișnuiam să zburăm atât de sus și să ne bucurăm de viață. Când rănile sufletului ne împiedică să fim noi înșine și nu mai știm încotro să ne îndreptăm, când ziua de mâine nu ne mai aduce bucuria unui nou început, ci dezamăgirea infruntării obositoare cu propriile gânduri de vinovăție – atunci este momentul să pui punct!

Adesea credem că iubirea este invincibilă și uităm un aspect esențial pentru supraviețuirea ei: nu toate relațiile afective sunt potrivite pentru bunăstarea noastră emoțională. Fie că ne place sau nu, există câteva moduri de a iubi care sunt de-a dreptul insuportabile și obositoare. Învață care sunt acestea, cum te poți vindeca emoțional și cum poți avea o relație bazată pe comunicare autentică.

Se spune că două păsări cu aripile frânte nu pot zbura împreună. Înainte de a intra într-o relație, este necesar să-ți vindeci propriile răni emoționale sau să-ți dai seama unde și ce te doare. Este greu, știu, este atât de greu încât adesea preferăm să punem viața pe pilot automat, să stăm la cozi interminabile în supermarketuri cu coșurile pline de sentimente refulate și frustrări ascunse în batoane de ciocolată. Pentru că este mai ușor așa decât să spunem vreodată ce ne deranjează.

Căutarea iubirii necondiționate într-o lume a condițiilor poate părea sortită eșecului. Însă sfârșitul suferinței apare doar în momentul în care decidem că am suferit destul – nici mai devreme și nici mai târziu. Până atunci vei folosi fiecare persoană pe care o întâlnești ca pe o oglindă care vine să-ți arate ceva despre ceea ce tu crezi despre tine însuți. Nu încerca să găsești forma perfectă a lucrurilor: partenerul perfect, serviciul ideal, relația perfectă – lumea nu oferă perfecțiunea ci doar posibilitatea de a evolua sau de a schimba felul în care îți permiți să te manifești.

Până când nu înțelegi că oricine este bun, îți va fi greu să vezi bunătatea în tine. Iar experiența iubirii necondiționate începe în inima ta, nu în a altcuiva căci toate judecățile și ideile preconcepute sunt un simplu atac fără sens împotriva cuiva a cărui bunătate poate pur și simplu nu o vezi încă. Încercarea de a găsi iubire în afara ta poate să eșueze tocmai pentru că nu poți primi de la altcineva ceva ce tu nu ți-ai dat ție însuți în primul rând.

Uneori intrăm în relații pentru a fugi de ceva sau pentru a încerca să găsim ceva ce ne-ar ajuta să devenim compleți. Însă un bărbat care se arată interesat și preia inițiativa, însă apoi se retrage, semn că ar putea obține ceea ce își dorește, este un alt mod de a spune că încă nu este pregătit pentru acea relație. Nu încerca să-i explici ceea ce în mod evident acesta nu are cum să înțeleagă, nu încerca să-l atragi prin manipulare sau seducție, nu încerca să-ți validezi feminitatea și să-ți arăți disponibilitatea o dată în plus. Poate că este suficient să-ți asumi responsabilitatea pentru obiceiul de a-ți împrumuta inima persoanelor indisponibile emoțional și să cauți în interiorul tău puterea de a te ierta.

Uneori uităm că un tren care nu se oprește în stația noastră înseamnă că pur și simplu nu este trenul potrivit. Putem alege să-l oprim agățându-ne cu intensitate de o iluzie sau să-l privim cum pleacă, știind că undeva, ce-i al nostru este pus de-o parte. Și nu uita faptul că “Fericirea ta depinde de calitatea gândurilor pe care le ai”.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!