Un pahar de apa in fiecare dimineata, un obicei pentru o viata sanatoasa!

Un pahar de apa in fiecare dimineata, un obicei pentru o viata sanatoasa!

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 September 2020 in Sanatate

Dieta cu apă caldă presupune să bem zilnic un pahar cu apă caldă, la temperatura corpului, cu înghiţituri mici, timp de o săptămână, dimineaţa la trezire, pe stomacul gol.

Pentru a-i da un gust mai bun, se poate adăuga o felie de lămâie. Apoi, se va consuma câte un pahar cu apă caldă înainte şi după micul dejun.

Acest „ritual“ cu apă caldă are capacitatea de a ajuta digestia, elimină toxinele şi accelerează metabolismul. De ce e bine să bem apă caldă, potrivit Adevarul.ro.

Constipaţia are drept cauză, în majoritatea cazurilor, lipsa de apă din organism.

Foarte des se întâmplă ca persoanele care suferă de constipaţie să spună că nu pot bea apă, de unde şi această problemă.

Însă, consumul de apă caldă dimineaţa, pe stomacul gol, stimulează mişcările intestinale, favorizând astfel eliminarea cu uşurinţă a materiilor fecale şi prevenind apariţia balonării.

De asemenea, apa caldă are efecte benefice asupra funcţiei renale şi gastro-intestinale, accelerează metabolismul şi topeşte ţesutul adipos, controlând în acelaşi timp senzaţia de foame, dacă este asociată cu lămâia, care conţine pectină.

Combinaţia de apă caldă cu lămâie creează un mediu alcalin în organism, iar acesta previne apariţia inflamaţiilor şi a bolilor asociate.

Spre deosebire de apa rece, care duce la acumularea de grăsime în intestine, apa caldă stimulează digestia şi ajută la eliminarea grăsimilor şi toxinelor acumulate în organism, prevenind tulburările de tranzit şi crampele abdominale.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!