Un medic cu experiență: „Două exerciții simple pentru ca pielea de pe brațe și picioare să nu se lase”

Un medic cu experiență: „Două exerciții simple pentru ca pielea de pe brațe și picioare să nu se lase”

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 December 2022 in SanatateSfaturi

Pielea lăsată pe mâini și picioare este o problemă cu care se confruntă mulți oameni chiar și la o vârstă fragedă.

Zonă dintre cot și subraț și zona din spatele coapselor a fost întotdeauna o problemă, în special pentru femei. Dacă nu iei măsuri pentru a rezolva această problemă, lucrurile se vor înrăutății odată cu vârsta.

Pentru a preveni lăsarea pielii sau pentru a o tonifia, trebuie să efectuezi câteva exerciții simple. Mai jos îți vom arăta cum trebuie să le faci. Este important să faci în mod constant aceste exerciții, numai în acest fel vei vedea rezultate. 

Pentru a vedea cât mai repede rezultate pozitive, trebuie să faci câteva schimbări la stilul tău de viață. Primul lucru pe care trebuie să-l faci pe drumul spre atingerea obiectivului tău este să-ți îmbunătățești alimentația. O alimentație echilibrată va ajuta la creșterea elasticității pielii. Suplimentând exercițiile cu o nutriție adecvată, după câteva luni vei putea uita de pielea lăsată.

Exerciții pentru mâini 

Totuși, astăzi vorbim despre antrenament. Să începem cu un exercițiu pentru mâini. Nu trebuie să faci nimic complicat, doar un simplu exercițiu. Pentru a putea face acest exercițiu, vei avea nevoie de o ganteră (o greutate), dar poți folosi și o sticlă obișnuită plină cu apă, orice lucru mic și greu pe care îl poți ține într-o singură mână va fi bun.

După ce găsești un obiect potrivit ca și greutate și dimensiune, poți începe să efectuezi exercițiul. Pentru început, stai drept, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor. Ridică brațul cu gantera în sus și, îndoind cotul, coboară gantera în spatele capului exact ca în poza de mai sus. Apoi revin-o la poziția inițială. Exercițiul trebuie repetat de 15-20 de ori pentru fiecare mână.

Cu ajutorul acestui exercițiu, vei putea să scapi de pielea lăsată și să-ți tonifiezi mușchii. Pe lângă asta, datorită mișcării din această zonă, circulația sângelui se va îmbunătăți. În curând vei putea vedea primele rezultate pozitive și, crede-mă, vei fi mulțumit.

Dacă nu vrei să faci mușchi, fă acest exercițiu cu o greutate mai mică, dar cu un număr mai mare de repetări, cel puțin 20-25 de repetări. Se recomandă să faci trei sau patru seturi pe zi. Nu uita că trebuie să faci acest exercițiu în mod regulat ca să poți vedea rezultate.

Acum să ne ocupăm de picioare. Aici vom efectua un exercițiu cu o bandă de cauciuc. Un lucru foarte practic, care se găsește la orice magazin de fitness și care vă ajută să faceți exerciții acasă. Pune banda de cauciuc în jurul unei glezne, iar cu celălalt picior ține banda sub talpă, exact ca în poza de mai jos. Îndoaie piciorul care are banda la gleznă și du-l până la fese.

Fă acest exercițiu într-un mod ritmat și încordează mușchii. Ridică piciorul cât mai mult posibil. Repetă de 15-20 de ori pentru fiecare picior. În general, totul depinde de forma ta fizică. Nu ar trebui să începi imediat să faci o sută de repetări, doar să crești numărul de repetări treptat, din două în două zile.

Pentru ambele exerciții, este mai bine să începi cu un număr confortabil de repetări și să crești treptat numărul. Dacă este posibil, repetă aceste exerciții dimineața și seara. Principalul lucru este să nu ratezi nici măcar o zi. La urma urmei, durează numai 5 minute. Spor!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!