Tu vrei sa faci bine la toti, dar de tine cui ii pasa? Nu uita de tine pentru cei din jur.. poarta-te cu tine insuti cum te porti si cu ceilalti

Tu vrei sa faci bine la toti, dar de tine cui ii pasa? Nu uita de tine pentru cei din jur.. poarta-te cu tine insuti cum te porti si cu ceilalti

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 November 2019 in Dezvoltare Personala

“Am comis cel mai grav dintre pacatele pe care le poate comite un om: n-am fost fericit.” – Jorge Luis Borges;

Cu totii vrem sa vindecam lumea si sa o facem un loc mai bun. Si este vital. Cu toate acestea, inainte de a incepe sa incerci sa intri pe scena mondiala, sa te implici in viata familiei, a prietenilor si in cateva cazuri, a unor persoane pe care nici macar nici macar nu le cunosti, este foarte important sa iei aminte la tine insuti.

Te simti drenat de toata lumea care are nevoie de ceva sau de cei care vor ceva de la tine? Limitele noastre sunt foarte sensibile atunci cand plutim pe bule sensibile si de ingrijorare. Bulele toxice incep sa explodeze. Chiar daca ne convingem ca este benefic , curand apar luminile rosii si totul se va opri. Simti ca nimanui nu-i pasa cand de fapt tu esti cel care are intr-adevar o problema.

Poarta-te cu tine insuti cum te porti cu ceilalti

Toata lumea vrea sa fie placuta, dar nu uita ca poti aborda cu usurinta aceasta misiune intr-un mod cu totul si cu totul gresit. Mai intai, trebuie sa te concentrezi pe relatia cu tine insuti si sa te placi pe tine inainte de a-i face pe altii sa te placa. Dar intreaba-te, de fapt te placi? Cu mai multa stabilitate interioara, ajungi sa fii mai putin un roller coaster emotional.

Schimba negativitatea; controleaza-ti sentimentele si emotiile. Fericirea nu depinde de factori externi. Aceasta este legata in mod direct de sentimentul tau de multumire. Este posibil si usor sa fii fericit doar cu tine insuti. Trebuie sa accepti cine esti si sa cresti. Mintea ta nu poate fi pur si simplu adaugata. Oamenii nu pot explora modul in care te simti si cum iti merge, pot doar sa faca presupuneri.

Suntem constant impotmoliti de nevoile altora. Timpul, energia si spatiul nostru nu lasa loc productivitatii personale. O cale cruciala spre fericirea personala este invatarea artei blande de a spune nu. Este minunat sa obtii complimente de la ceilalti, dar daca trebuie sa te bazezi pe validarea celorlalti pentru determinarea bunatatii personale, poti ajunge cu usurinta intr-un roller coaster emotional.

Atunci cand te apreciezi pe tine insuti, nu te indepartezi inutil de la drumul tau si oamenii incep sa te placa pe tine cel real. Exista o lipsa de autenticitate in gesturile tale daca te camuflezi in functie de gesturile diferitilor oameni de care esti inconjurat.

Vindecarea cicatricilor produse de sacrificiu

Cand esti prea ocupat concentrandu-te asupra nevoilor tuturor oamenilor din jurul tau, cum ar fi sotul/sotia, copiii si prietenii, te gandesti mult prea putin la tine insuti si la propriile nevoi. Nobilele melodii ale sacrificiului de sine au un ritm sufletesc, nu-i asa? Suntem invatati si indradacinati sa avem in vedere grijile celorlalti inaintea nevoilor proprii.

Ai observat ca oamenii care se sacrifica in mod obisnuit primesc cel mai scurt bat atunci cand decid sa facac ceva pentru ei insisi si sa iasa sa se joace? Ei devin jucatorii de rezerva si de stand-by, iar cei care par a fi cel mai egoisti ajung in topuri. Gandeste-te la asta. Ai fost invatat ca este egoist sa te gandesti la tine insuti. Poate doresti sa-i pui pe ceilalti inaintea ta, dar retinerea propriilor nevoi va fi o negare a propriei persoane. Este o afirmatie facuta lumii ca tu nu contezi.

Acum, sa examinam care sunt nevoile noastre emotionale. Daca nu esti clar cu privire la nevoile tale emotionale fata de tine, nu esti clar nici fata de ceilalti. Pentru a te dezvolta in jocul vietii, trebuie sa rezolvi conflictele, sa fii constient de nevoile tale emotionale si sa te asiguri ca acestea sunt satisfacute.

In cele din urma, privesti sprijinul oferit ca fiind cuvenit celorlalti, in timp ce iti percepi propriile nevoi ca fiind egoiste. Daca nu-ti pretuiesti nevoile, nimeni nu le poate aprecia. Oamenii ne trateaza in modul in care cerem sa fim tratati. Daca ne tratam ca si cum nu avem valoare, altii ne vor trata in acel mod excesiv. Si atunci suntem frustrati cand nu avem respect. Altii te trateaza fara nici un fel de consideratie fata de nevoile tale pentru ca, in cele din urma, tu esti cel care nu isi ia in considerare propriile nevoi.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!