„Trecem prin perioade în care viața noastră se poate schimba dramatic”. Sadhguru despre viața unei persoane la 33, 42/46, 60

„Trecem prin perioade în care viața noastră se poate schimba dramatic”. Sadhguru despre viața unei persoane la 33, 42/46, 60

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 October 2021 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieViata

Potrivit înțeleptului indian Sadhguru, există mai multe perioade în viața unei persoane în care se întâmplă ceva care să schimbe radical viața unei persoane. Vorbim despre trei perioade, în care o persoană împlinește 33, 42/46 și 60 de ani. În această perioadă, mulți oameni au parte de anumite evenimente semnificative în viața lor.

„În societățile occidentale, există o criză existențială de vârstă mijlocie”, spune Sadhguru. De obicei începe după vârsta de 30 de ani. Mulți oameni observă în sine experiențe psihologice complexe în intervalul de 40-60 de ani. Dintr-o dată, oamenii nu mai știu ce să facă cu viața lor și cu ei înșiși. Viața devine lipsită de sens. În același timp, sunt oameni care, în această perioadă, își schimbă radical viața.

În cultura yoghină, există o explicație pentru acest fenomen. Toate acestea se întâmplă deoarece persoana a finalizat un anumit ciclu în sine și, în multe feluri, structura ei fundamentală în cadrul sistemului începe să se schimbe. Prin urmare, în aceste perioade, viața fie începe să se îmbunătățească, fie începe să se înrăutățească.

Conform culturii yoghine, trecem prin mai multe cicluri. Mai aproape de vârsta de 33 de ani, o persoană ajunge la un ciclu important, la sfârșitul căruia viața poate atinge un alt nivel de dezvoltare. Potrivit lui Sadhguru, o persoană atinge un nou nivel de dezvoltare dacă s-a pregătit bine pentru această perioadă: și-a dezvoltat corpul, creierul, simțul percepției, armonia, echilibrul. În funcție de pregătire, vine momentul ca persoana să se ridice sau să decadă.

Până la vârsta de 33 de ani, o persoană are o perioadă de pregătire pentru ca atunci când vine acest moment, ea să profite de el și să-și îmbunătățească viața. Pregătirea persoanei sub 33 de ani determină și traiectoria vieții sale în viitor.

„Dacă o persoană nu este pregătită pentru debutul acestui ciclu, în cel mai bun caz, viața sa va rămâne la același nivel, în cel mai rău caz, va începe un declin”, spune Sadhguru. Dacă ți-ai crescut structurile fiziologice și energetice până la un anumit nivel de maturitate, în viața ta vor avea loc câteva evenimente favorabile semnificative.

Cicluri similare din viața unei persoane apar la o vârstă mai înaintată. Dacă ești bărbat, atunci 42 de ani este momentul în care poate avea loc o altă creștere. Nu la același nivel ca la 33, dar cu siguranță o creștere semnificativă, când poți face din nou un pas înainte. Pentru femei, această perioadă începe la vârsta de 46 de ani. Energiile umane în aceste perioade sunt transformate în mod natural și în acest moment al vieții pot apărea schimbări semnificative, atât în ​​bine, cât și în rău.

Când o persoană împlinește 60 de ani, în multe privințe structura ei fundamentală în cadrul sistemului începe să se schimbe. Până la această vârstă, corpul domină la o persoană, iar la vârsta de 60 de ani, conștiința ei începe să domine și se deschid noi oportunități pentru ca o persoană să se dezvolte, să-și îmbunătățească viața. Dar nu toată lumea poate profita de această oportunitate, pentru că până în acest moment mulți sunt deja bolnavi și acumulează diverse probleme.

Pentru a profita de aceste perioade și a avea ocazia de a crește, trebuie să te menții în formă bună , – spune Sadhguru.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!