Trebuie sa le arati indiferenta, astfel nu vor mai avea nicio putere in fata ta!

Publicitate

“Oricât de multe cuvinte sfinte ai citi, oricât de multe ai vorbi, la ce îți folosesc ele dacă nu acționezi în conformitate?” – Gautama Buddha

Inainte de orice, gandeste-te. Daca faci ceva ca sa incerci sa impresionezi pe cineva, pentru a fi iubit, acceptat sau pentru a atrage atentia cuiva, opreste-te si gandeste-te. Multi oameni sunt atat de preocupati sa-si creeze o imagine, incat se sting in acest proces.

Cred ca fericirea nu are legatura cu locul unde traiesti, ci cu cine traiesti.

De ce iti este teama? De a face greseli? De a dezamagi? De a renunta cand simti ca nu mai poti? De a spune ca nu mai poti? Ei bine, viata este doar despre asta. Pe langa toate lucrurile frumoase cu care vine la pachet, viata vine si cu dezamagiri, probleme, dificultati… iar noi trebuie sa invatam sa le facem fata. Este de datoria noastra sa ne educam astfel incat sa vedem doar partea plina a paharului. Pentru ca din fiecare greseala invatam. Fiecare problema avuta poate fi o adevarata lectie de viata.

<<Cand cineva ia greseala facuta de tine si o foloseste impotriva ta nu sta degeaba.. chiar daca este o greseala, este greseala ta. Accept-o!

“Da, este greseala mea! Eu sunt de vina pentru ce am facut.” Greseala ta este un instrument valoros pentru dezvoltarea ta, pentru viata ta.

Sa nu va iti fie teama sa gresesti. Este mai bine decat sa nu faci nimic, sa nu inveti nimic si sa nu evoluezi. Greseala este cea mai frumoasa oportunitate si daca cineva se distreaza pe seama ta doar pentru ca ai facut o greseala, nu te descuraja din cauza asta. Daca ii arati ca nu iti pasa, nu va avea nicio putere in fata ta.

Daca spui “Da, si ce?”… va fi neputincios. Nu va mai stii ce sa spuna.

“Da, am gresit. Maine va fi o alta zi. Anul viitor va fi un alt an. Este greseala mea, nu a ta. Si tu ai greselile tale.”>>

Publicitate

Sunt foarte multi oameni care nu reusesc sa isi controleze emotiile, fiindu-le greu sa se descurce in viata. Ei isi doresc sa treaca peste emotivitate si sa creasca din acest punct de vedere, devenind mai puternici.

Pentru a le veni in ajutor, iata cum poti sa ai o stabilitate emotionala!

Intelegerea despre puterea emotionala – Multi oameni cred ca o persoana puternica emotional nu trebuie sa isi arate emotiile si sentimentele. Dar, in viata reala, sa fii puternic emotional inseamna sa stii sa actionezi in situatile negative intr-un mod pozitiv. Puterea emotionala este despre reconstruirea ta, una mai buna.

Identifica zona ta de disconfort – Toti vrem sa imbunatatim anumite lucruri din viata noastra, devenind astfel mai puternici emotional. Unii vor sa poata controla emotiile pozitive, in timp ce altii lucreaza asupra celor negative.

Recunoaste-ti si apreciaza-ti meritele – Adevarul este ca fiecare om este puternic. Dar sa devii puternic emotional inseamna sa ai capacitatea sa recunosti si sa apreciezi meritele tale. Cand incepi sa te apreciezi pe tine, ca om, atunci vei fi mai puternica.

Invata din greseli – Indiferent de experientele pe care le-ai avut de-a lungul timpului, ar fi trebuit sa inveti din ele si sa le folosesti in viitor. Nu uita ca viata este o lectie!

Ai mai multa incredere in tine – Increderea in sine este cea mai importanta atunci cand vine vorba de putere emotionala. Asadar, incepe sa ai mai multa incredere in tine, sa ai grija de tine si de sanatatea ta prin adoptarea unui stil de viata sanatos.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Adevarul spus de medici despre grupa de sange RH Negativ

Publicitate

Dezvăluirile medicilor despre cei care au grupe de sânge RH NEGATIV

Studii recente arată faptul că persoanele ce au o grupă rară de sânge cu Rh negativ prezintă trăsături neobișnuite și un ADN modificat. Cele mai recente studii din domeniul biologiei au scos la iveală că persoanele care au o grupă de sânge cu Rh negativ prezintă în sângele lor trăsături mai puțin umane, ADN-ul lor este diferit de cel al majorității oamenilor și cercetătorii cred că aceste persoane ar putea fi urmașii Nefilimilor, „îngerii căzuți” din Biblie.

Oamenii au patru grupe principale de sânge: A, B, AB și 0, iar clasificările sunt derivate din antigenii pe care îi are fiecare persoană în sânge, acele proteine care se găsesc la suprafața celulelor și care sunt concepute pentru a combate bacteriile și virusurile.

Cea mai mare parte a populației umane, aproximativ 85% au la suprafața celulelor lor aceste proteine și astfel au grupe de sânge cu Rh pozitiv la fel ca maimuțele, dar o mică parte a populației, aproximativ 15%, nu prezintă aceste proteine și au Rh negativ. Aceste persoane reprezintă un grup special de oameni care, conform ultimelor studii, prezintă în sângele lor trăsături foarte diferite de restul populației, trăsături mai puțin umane ce par a proveni de pe altă planetă.

Cartea Genezei din Biblie prezintă Nefilimii ca fiind fiii fiilor lui Dumnezeu și ai fiicelor oamenilor, astfel ei se consideră că au avut copii cu oamenii și au creat o nouă rasă, superioară, cu Rh negativ și cu trăsături diferite de ale celorlalți.

Experții nu pot stabili cu certitudine dacă persoanele cu sânge cu Rh negativ sunt urmași ai Nefilimilor sau ai extratereștrilor, însă cu siguranță prezintă unele trăsături specifice, precum: inteligența peste medie, simțuri foarte dezvoltate, temperatura corpului mai scăzută, tensiunea arterială mai mare, abilități psihice și intuitive mai dezvoltate, sensibilitate crescută la căldură și la lumina soarelui, o vertebră în plus și de obicei ochi verzi sau albaștrii și păr roșcat.

Dovezi științifice arată că acum aproximativ 35.000 de ani au apărut primele grupe de sânge cu Rh negativ în nordul Spaniei și sudul Franței, locuri unde și astăzi putem găsi cele mai multe persoane cu Rh negativ. În Europa 40-45% dintre oameni au Rh negativ, în timp ce în Orientul Apropiat și Mijlociu se găsesc grupuri mari de persoane cu sânge cu Rh negativ.

Sarcina cu Rh negativ poate duce la complicații în situația în care Rh-ul mamei este diferit de cel al fătului. Însă, dacă se află sub atentă supraveghere medicală, lucrurile pot decurge absolut normal.

Sângele fiecărui individ se încadrează într-una dintre următoarele grupe: A, B, AB sau 0. Grupele de sânge sunt determinate de tipul antigenelor din celulele sângelui. Antigenele sunt proteine de pe suprafața celulelor din sânge ce pot determina un răspuns din partea sistemului imunitar.

Factorul Rh este un tip de proteină de pe suprafața celulelor de sânge (eritrocite) și în majoritatea cazurilor (85% dintre persoane) este pozitiv. Acei oameni care nu prezintă factorul Rh sunt catalogați ca având Rh negativ, după cum ne-a informat Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrică-ginecologie.

Publicitate

Cum știi ce tip de Rh ai?

Înainte de sarcină sau în primele săptămâni de graviditate, orice medic îți va recomanda să faci o analiză de sânge pentru a stabili ce grupă și ce Rh ai. În cazul în care din sângele tău lipsește antigenul Rh, atunci se consideră că ai Rh negativ.

Dacă viitoarea mamă are Rh negativ și tatăl are Rh pozitiv, bebelușul are 50% șanse să moștenească Rh-ul mamei, caz în care nu este nici o problemă. Dacă moștenește factorul Rh de la tată, bebelușul va avea și el Rh pozitiv, iar problemele pot apărea din cauza incompatibilității dintre sângele său și cel al mamei.

Ce se întâmplă în cazul sarcinii cu Rh negativ?

Dacă tu, viitoare mamă ai factorul Rh negativ, vei putea dezvolta probabil anticorpi la Rh-ul bebelușului pe care îl porți în uter. Dacă o cantitate foarte mică din sângele fătului se amestecă cu sângele mamei, lucru ce se întâmplă adesea, organismul femei ar putea răspunde ca și cum ar fi alergic la bebelușul din pântec. Organismul mamei va produce anticorpi la antigenul Rh din sângele fătului, anticorpi ce pot traversa placenta pentru a ataca celulele sanguine ale bebelușului.

Acești anticorpi vor descompune celulele roșii din sângele bebelușului și vor produce anemie (situație ce apare atunci când sângele are prea puține celule roșii). Anemia bebelușului se numele boala hemolitică sau anemia hemolitică în limbaj medical și poate ajunge destul de severă încât să ducă la complicații grave precum leziuni la nivelul creierului sau chiar decesul fătului sau nou-născutului.

Pe scurt, o gravidă cu Rh negativ se poate confrunta cu următoarele probleme:

– Avort spontan

– Avort indus

– Sarcina ectopică

– Supunerea testului de biopsie placentară

– Transfuzie sanguină.

Sarcina cu Rh negativ: cum poți fi prevenite complicațiile?

– Fă-ți testul de sânge ca să afli dacă ai Rh negativ.

– Screeningul pentru anticorpii anti Rh este o altă analiză de sânge care arată dacă gravida cu Rh negativ a dezvoltat anticorpi împotriva sângelui cu Rh pozitiv.

– Vaccinul cu imuniglobulina Rh (RhIg) poate preveni sensibilizarea unei mame cu Rh negativ.

Imunoglobulina D în sarcina cu Rh negativ

Vaccinul cu imunoglobulina D (Rh) se face gravidelor care au Rh negativ înainte ca organismul ei să apuce să dezvolte anticorpi anti Rh, de obicei în jurul săptămânii a 28-a de sarcină.

Dacă bebelușul se naște cu sânge cu Rh pozitiv, mama trebuie să primească o nouă doză de vaccin pentru a preveni formarea anticorpilor anti Rh pozitiv din celulele sanguine pe care ar putea să le primească de la bebeluș înainte sau în timpul sarcinii.

Acest tratament este folositor doar pentru sarcina în curs, pentru sarcinile viitoare fiind necesar un alt vaccin.

Femeile cu Rh negativ ar trebui să primească vaccinul cu imunogobulina D și în caz de avort spontan, sarcina ectopică sau avort indus pentru a preveni dezvoltarea anticorpilor care ar putea ataca viitorul bebeluș cu Rh pozitiv.

Dacă ți-a plăcut articolul, DISTRIBUIE și pentru prietenii tăi!

Publicitate
Alte Articole
Sanatate