Trebuie sa intelegem ca tot ce facem se intoarce inapoi la noi! Asa functioneaza viata!

Trebuie sa intelegem ca tot ce facem se intoarce inapoi la noi! Asa functioneaza viata!

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 January 2020 in Spiritualitate

„Cel mai simplu mijloc de ati pastra voiosia este sa mergi mereu inainte, neprivind decat drept in fata ta.” – H.F. Amiel

Am invatat…

… ca viata nu este un produs al intamplarii. Ca tot ceea ce se intampla, se intampla cu un scop si ca intotdeauna acel scop este unul maret, pentru cresterea si evolutia noastra, oricat de negativa ar parea situatia in care ne aflam. Ca nimic din ceea ce ni se intampla nu este pentru a ne trage in jos, ci pentru a ne determina sa facem schimbarile necesare in viata noastra.

… ca orice situatie iti este o lectie si ca orice om iti apare in cale, iti este un invatator. Am invatat sa nu judec pe nimeni si nimic, pentru ca tot ce ne iese in cale este pentru binele nostru, pentru evolutia noastra personala.

… ca tot ceea ce oferi se intoarce la tine. Ca viata functioneaza dupa principiul cauza-efect!

… ca a fi puternic inseamna sa ierti, sa uiti si sa oferi bunatate si iubire. Ca atunci cand altii te ataca, sa nu reactionezi la fel ca ei, ci sa ignori si sa stii ca atitudinea lor nu are legatura cu tine, ci doar cu frustrarile stranse in ei. Ca de fapt atitudinea ta in fata lucrurilor iti creeaza starea de liniste sau de disconfort pe care o traiesti si ca poti evita starea de disconfort alegand o atitudine ignoranta si pozitiva.

… ca resentimentele, ura, mania, furia, agresivitatea nu-ti folosesc la NIMIC, ci doar iti aduc neliniste si suferinta. De aceea, e foarte important sa te desprinzi de genul acesta de emotii.

Am invatat ca doar ACCEPTAREA vietii ca ceea ce ESTE iti poate aduce linistea. Ca, cu cat opui rezistenta vietii si situatiilor care nu iti convin, cu atat ele continua sa persiste in viata ta, deoarece ele sunt doar lectii de care tu ai atata nevoie in evolutia ta, insa nu esti constient de necesitatea lor.

Am invatat ca nimic nu este BUN sau RAU si ca doar noi suntem cei care punem aceste etichete situatiilor, prin NEACCEPTAREA faptului ca avem nevoie in evolutia noastra atat de BINE cat si de RAU.

Am invatat ca nimeni si nimic nu iti produce suferinta, ci doar ASTEPTARILE tale o fac. De aceea e atat de important ca atunci cand oferi ceva sau faci ceva, sa nu ASTEPTI nimic in schimb, ci sa oferi in mod NECONDITIONAT.

Am invatat ca trecutul este doar o LECTIE si ATAT. Ca el nu mai exista si trebuie sa-l lasi in urma si sa pastrezi doar lectiile pe care le-ai avut de invatat din el si amintirile frumoase. Am invatat ca daca insisti sa traiesti in trecut, te alegi doar cu suferinta si cu multe emotii negative total inutile pentru prezentul si viitorul tau.

Am invatat ca singurul care exista este doar PREZENTUL, momentul de ACUM, si ca doar pe el trebuie sa-ti concentrezi toata atentia. Ca grijile iti sunt total inutile si ca nu te ajuta cu nimic la rezolvarea situatiilor dificile din viata ta, ci doar iti rapesc atentia de la rezolvarea acestor situatii. La fel este si cu Lamentarea. A te lamenta nu te ajuta cu nimic, ci doar te mentine in acea stare de disconfort de care chiar nu ai nevoie.

Am invatat ca FERICIREA ta depinde numai de TINE. Ca nimeni nu te poate face cu adevarat fericit, ci doar tu o poti face. Am invatat ca FERICIREA nu este o stare PERMANENTA si ca ea este alcatuita doar din momente si clipe de fericire, adesea acestea fiind lucruri marunte la care nici macar nu le dam importanta.

Am invatat ca FERICIEA fara TRISTETE nu poate exista si ca ambele ne sunt absolut necesare. Am invatat ca nu putem vedea bunatatea si frumosul din jurul nostru si din ceilalti, atata timp cat nu le simtim in noi si nu le oferim.

Am invatat ca viata noastra este doar o reflexie a starilor noastre interioare, de aceea este atat de important sa CULTIVAM in sufletele noastre cat mai multa bunatate si iubire.

Am invatat ca BUCURIA si FERICIREA nu vin din EXTERIOR si ca ele se afla deja in noi. Ca noi suntem cei care trebuie sa EMITEM in exterior aceste stari interioare minunte, pentru ca doar asa lumea noastra exterioara va deveni mai frumoasa si mai usoara. Am invatat ca doar atunci cand oferi iubire si bunatate le poti primi INAPOI.

Am invatat ca tu esti CREATORUL vietii tale, ca fericirea si linistea ta depind doar de ATITUDINEA ta in fata vietii si de modul tau de GANDIRE si de NIMIC altceva.

Am invatat ca viata e FRUMOASA doar daca TU esti DISPUS sa o VEZI in acest mod!!!

de Camelia Serban

“Da sansa fiecarei zile sa fie cea mai frumoasa din viata ta.”



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!