“Trăiește în așa fel încât dacă cineva te-ar vorbi de rău, nimeni nu l-ar crede” – Cateva citate minunate care te vor face sa devii un om mai bun

“Trăiește în așa fel încât dacă cineva te-ar vorbi de rău, nimeni nu l-ar crede” – Cateva citate minunate care te vor face sa devii un om mai bun

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 January 2020 in De Suflet

Te invit să citești pas cu pas fiecare paragraf. Prin aplicarea și însușirea a ceea ce vei citi, o să devii mai conștient. Iar în starea de conștiență ești posesorul tuturor răspunsurilor.

1.”Ceea ce trăiești nu este ceea ce ți se întâmplă; este ceea ce faci cu ceea ce ți se întâmplă.” – Aldous Huxley

Tu ești creatorul propriei tale vieți. Când o să înțelegi și o să îți asumi asta în proporție de 100%, vei fi un alt om.

Reacția ta în fața evenimentelor este de asemenea importantă. Aldous Huxley vorbește aici despre atitudine. Este foarte important să ai în permanență o stare de calm și prezență. Acestea pot fi obținute urmând sfaturile lui Eckhart Tolle despre care am scris în articolul: 32 sfaturi practice pentru evoluția ta spirituală, sau practicând recunoștința.

Sfatul lui Aldous Huxley este demn de urmat. Singura completare ar fi aceea că lucrurile nu ți se întâmplă. Tu accepți anticipat fiecare experiență pe care o ai în această viață. Tu faci să se întâmple lucrurile, ele nu se întâmplă pur și simplu.

Adoptă o atitudine deschisă, fii prezent și acceptă că ești creatorul propriei tale vieți.

2.”Tu nu ai un suflet. Tu ești un suflet. Tu ai un corp.” – C. S. Lewis

Tu ești o ființă energetică cu o temporară experiență materială. C.S.Lewis vrea să îți schimbe unghiul din care privești lucrurile. De când te știi, cei din jurul tău te-au învățat că ești posesorul unui suflet. Acesta este un mod greșit de a privi lucrurile.

În starea de conștiență înțelegi că tu ești un suflet care posedă un corp. Chiar dacă poate părea o diferență nesemnificativă, este important pentru tine să îți accepți natura energetică.

Ești un suflet care are un corp. Ca om, ești în primul rând energie, iar după aceea orice altceva. Tot ceea ce există este energie, la fel și tu. Înțelege că nu ești un corp căruia la naștere i s-a dat un suflet. Ești un suflet, căruia la naștere i s-a dat un corp.

3.”Nimeni nu mă poate răni fără permisiunea mea.” – Mahatma Gandhi

Ceea ce vrea Gandhi să exprime prin acest citat este faptul că atât fericirea cât și nefericirea sunt alegeri. Indiferent de acțiunile sau atitudinile celor din jur, tu nu poți fi rănit decât dacă alegi să fii rănit.

Numai dacă îți dai acceptul, numai dacă îi permiți sinelui să fie tulburat se poate întâmpla asta. Dacă ești împlinit în interior, așa cum era Gandhi, nimic nu te mai poate răni.

4. Motive pentru care emoțiile pozitive sunt bune pentru inima ta

Râzi, oferă cât mai multe îmbrățisări, iubește, petrece timp împreună cu cei dragi și ține de mână iubitul, iubita, soțul sau soția. Ai citit mai sus cât de benefice sunt toate acestea.

5.”Trăiește în așa fel încât dacă cineva te-ar vorbi de rău, nimeni nu l-ar crede.” – Anonim

Acesta este un îndemn extraordinar, însă atât de greu de urmat. Ceea ce îți propun eu este ca pentru început să nu mai ascunzi părți din tine. Începe acum să fii complet sincer cu tine însuți, iar mai apoi cu cei din jur.

Sinceritatea este esențială pentru a duce o viață împlinită. Renunță la a minți.

6.”Ceea ce vedem depinde în primul rând de lucrurile înspre care privim.” – John Lubbock

Dacă privești înspre ceea ce consideri negativ în această lume, vei vedea negativul. Ce altceva ai putea să vezi, dacă înspre asta privești?

Îndreaptă-ți privirea înspre tine însuți, și o să-ți dai seama ce ființă minunată ești. Dacă o să privești înspre interior și o să cauți acolo răspunsuri, tot ceea ce este exterior ție își va primi un răspuns.

Antrenează-ți mintea și ochii să privească mai ales înspre ceea ce te încântă, înspre ceea ce îți face plăcere, înspre tot ceea ce consideri bun în jur. Alături de asta, încetează să mai cauți răspunsuri în exterior.

7.”Răspunsul este salvatorul, autorul și sursa păcii.” – Quentin L. Cook

Vorbeam mai sus despre locul unde trebuie să îți cauți răspunsurile. Odată ce vei începe să găsești răspunsuri în tine însuți, acestea îți vor aduce pacea. Este simplu. Vei fi un om nou atunci când te vei privi cu atenție pentru suficient timp.

8.”Umanitatea este asemenea degetelor de la o mână. Fiecare este diferit. Însă suntem cu toții conectați ca unul” – Anonim

Cu toții suntem unul. Umanitatea este un mare organism, iar noi îi suntem celulele.

9.”Devino ceea ce îți dorești și iubește asta.” – Anonim

Acesta este un citat motivațional, o să îl leg însă de mult mai profunda afirmație a lui Osho:

10.”Fii – nu încerca să devii.” – Osho

Mai sus poți vedea un fluture care părăsește coconul. Îl așteaptă o nouă experiență. El știa că este fluture încă din momentul în care se afla în cocon. Chiar dacă larvă, în profunzimea lui avea sămânța de a fi fluture.

Imaginează-ți că dacă acestă larvă ar fi stat în cocon gândindu-se la cum ar putea să devină fluture, ar fi rămas acolo pentru totdeauna. Exercițiul devenirii nu este însă acesta. A deveni îl are ca sămânță pe a fi.

Larva știa în adâncul ei că este fluture. La fel și tu. Chiar dacă din când în când te surprinzi nefericit, neliniștit, nervos sau neîmpăcat, ai în tine sămânța aceluia care ești cu adevărat. Fii!

11.”Să aștepți ca altcineva să te facă fericit este cea mai bună metodă de a fi nefericit.” – Anonim

Nimic exterior ție nu te poate influența în a fi fericit sau nefericit. Felul în care te simți este alegerea ta. Relațiile și prietenii tăi te reflectă pe tine însuți.

Acesta este motivul pentru care dacă aștepți să găsești fericirea în altcineva, vei sfârși în a nu o găsi niciodată. Fericirea o poți găsi pentru început în tine. Fii fericit cu tine însuți. Acesta este momentul în care toți cei din jur te vor face fericit. Atunci îți dai seama că ceilalți au încercat să te facă fericit dintotdeauna. Tu erai cel care nu le permiteai asta.

Iar pentru că tot am ajuns la subiectul fericire…

12.”Fii blând cu tine însuți. Este greu să fii fericit când cineva este supărat pe tine tot timpul.” – Christine Arylo

Ai mereu tendința să te cerți. Renunță la asta. Concentrează această energie înspre a afla cine ești. Folosește-o pentru a privi mai clar înspre sinele tău, locul în care vei cunoaște răspunsul tuturor întrebărilor tale.

13.”Este datoria ta să găsești frumosul chiar și în cele mai neplăcute dintre zile.” – Anonim

Am scris de curând un articol în care îți dau pași concreți de acțiune pentru a iubi fiecare zi. Articolul se numește 14 idei care te fac să iubești fiecare zi. Fă-ți timp să îl citești. Este unul dintre cele mai bune articole pe care le-am scris.

Iar pentru a găsi frumosul, fii recunoscător.

14.”În fiecare zi sunt recunoscător nopților ce se transformă în dimineți, prietenilor ce devin familie, și viselor ce se transformă în realitate.” – Anonim

Caută motive pentru care să fii recunoscător oricând ai puțin timp liber. Notează-ți-le pe o foaie de hârtie. După ce ai motivele scrise, găsește-ți timp în fiecare zi să citești de pe acea foaie. Fii recunoscător pentru ceea ce ai. Aceasta este cea mai bună modalitate de a obține mai mult.

Totodată devii și mai conștient de cel care ești tu cu adevărat. Sunt foarte mulți oameni care mor de foame sau sete, iar tu ai internet, electricitate, mâncare și apă potabilă și ești nefericit.

Recunoștința este peste tot. Învață cât mai mult de la natură

15.”Adoptă pacea naturii. Secretul ei este răbdarea.” – Ralph Waldo Emerson

Ieși în natură oricât de des. O cauză a faptului că ești rupt de tine însuți este aceea că ești rupt de natură. În era tehnologiei ai multiple posibilități de izolare. Nu le îmbrățisa. Iubește și respectă natura. Poți învăța multe de la aceasta.

Învățând răbdarea, vei înțelege că nu are nici un rost să te îngrijorezi

16.”Îngrijorându-te nu vei elibera ziua de mâine de problemele sale, ci vei goli ziua de astăzi de puterea sa.” – Carrie Ten Boom

Nu te mai îngrijora. Folosește această energie pentru a căuta răspunsuri în tine însuți. Dacă găsești un singur beneficiu al îngrijorării te rog să mi-l spui și mie. Dacă nu obții nimic bun de pe urma îngrijorării, atunci de ce să continui să o practici?

Trăiește-ți viața în iubire și nu în frică.

17.”Fericirea este ca sărutul. Trebuie să îl oferi dacă vrei să te bucuri de el.” – Bernand Meltzer

Învață să oferi. Începe oferind chiar și cea mai mică parte din ceea ce ai vrea să ai. Este total contraintuitiv. Totuși dacă îți dorești să simți fericire, începe dăruind-o.

Cea mai eficientă modalitate de a înmulți și de a te bucura de ceea ce ai, este oferind. Fă pe cineva fericit. Astfel vei fi și tu mai fericit. Împarte fericire ori de câte ori ai ocazia și nu rata niciodată o astfel de oportunitate.

18.”Fiecare dintre noi are bagajele sale. Ajută pe cât mai mulți să despacheteze.” – Anonim

Când am luat lecții de chitară am învățat un lucru care m-a lăsat cu gura căscată. Profesorul de chitară mi-a spus că el poate învăța pe oricine să cânte la orice instrument, chiar dacă el nu știa să cânte la orice instrument.

Uimit, l-am întrebat cum poți să înveți pe cineva să facă ceva ce tu nu știi. Îmi amintesc că la fel de uimit el mi-a răspuns: ”Nu trebuie să știi să cânți la flaut pentru a învăța pe cineva să cânte la flaut, trebuie să știi muzică.”

Nu trebuie să fii fără nici un dubiu pentru a ajuta pe cineva să scape de dubii. Există totuși o condiție esențială. Trebuie să îl ajuți necondiționat. Trebuie să nu aștepți nimic în schimb. Nici măcar un mulțumesc. Nici recunoaștere și nici recunoștință. Aceasta este o condiție esențială. Altfel te vei goli și mai mult de conținut și nu vei putea înțelege cum fapta ta bună s-a transformat în ceva negativ.

Înțelege zi de zi că…

19.”Astăzi nu va mai veni niciodată. Fii o binecuvântare. Fii un prieten. Încurajează pe cineva. Permite cuvintelor tale să vindece și nu să rănească.” – Anonim

20.”Mai degrabă regret lucrurile pe care le-am făcut, decât să le regret pe cele pe care nu le-am făcut.” – Lucille Ball

Acesta este un minunat îndemn la acțiune. Îți propun un exercițiu. Oprește-te puțin din citit și încearcă să găsești în trecutul tău două momente:

unul în care ți-ai dorit să fi făcut ceva și nu ai făcut, iar un altul în care
ai făcut ceva, și ai fi vrut să nu îl faci.

Pe care îl regreți mai mult? Așa îți dai seama dacă citatul lui Lucille Ball este demn de urmat sau pur și simplu nu rezonează cu tine.

21.”Pentru fiecare minut în care ești nervos, pierzi 60 de secunde de fericire.” – Ralph Waldo Emerson

Fiecare dintre noi își dorește să fie fericit, dar

22.”Fericirea nu este ceva deja existent. Ea provine din acțiunile tale.” – Dalai Lama

Fii un prieten. Permite cuvintelor tale să vindece și nu să rănească. Încurajează pe cineva. Fii o binecuvântare.

Alege acțiuni pe care să le faci pentru binele suprem al tău și al tuturor. Nu aștepta ca fericirea să se întâmple fiindcă asta te va face să aștepți pentru totdeauna.

Nu uita cine ești, iar dacă nu știi află

23.”Sunt puternic…Sunt frumos…Sunt neînfricat…Sunt înțelept…Sunt iubitor.” – Anonim

24.”Când viața îți dă o sută de motive să plângi, arată-i vieții că ai o sută de motive să zâmbești.” – Anonim

Oricât de reale ar fi motivele pentru care ești nefericit, cu siguranță ai și motive pentru care să fii fericit. Conștientizează-le, zâmbește și fii recunoscător pentru asta.

În Africa sunt sute de copii care ar fi atinși până la lacrimi dacă ar putea mânca un prânz la fel cu al tău. Ei ar fi recunoscători. Tu de ce alegi să fii trist? De ce îți faci asta?

25.”Nu poți controla tot ceea ce ți se întâmplă, însă poți alege să nu fii limitat de acestea.” – Maya Angelou

Am spus-o chiar la începutul articolului, dar pentru că mi se oferă ocazia, o fac din nou: Tu ești creatorul propriei tale vieți. Nu există nimic pe care tu să nu îl poți controla.

Faptul că nu ești conștient de tot ceea ce se află sub controlul tău direct, poate fi adevărat. Nu numai că poți, dar tu chiar controlezi tot ceea ce ți se întâmplă.

De fiecare dată când indici înspre ceva spunând că nu îl poți controla, îți trasezi limite. Dacă le creezi și le respecți, ele sunt întradevăr limitele tale, însă

26.”Singurele limite pe care le ai sunt limitele în care crezi.” – Wayne Dyer

Nu îți arunca visurile la gunoi trasându-ți limite. Acestea există numai atunci când tu crezi în ele. Totul este energie. Din acest motiv…

27.”Dacă poți să visezi la ceva, o poți și face.” – Walt Disney

Odată imaginat, visul este deja o realitate. Tu ești energie. Gândul este energie. Ecranul calculatorului de pe care citești este energie. De aceea nu există limite reale, și de aceea orice vis poate deveni realitate.

Totul se leagă de capacitatea ta de a înțelege și a accepta asta.

28.”Dă-mi Doamne seninătatea de accepta lucrurile pe care nu le pot schimba, curajul de a le schimba pe cele care pot și înțelepciunea de a cunoaște diferența.” – Reinhold Niebuhr

Decât să ceri, fii recunoscător. Omul care înțelege cu adevărat realitatea, mulțumește și pentru ceea ce nu are. Aceasta este modalitatea în care obține. Cel care are o înțelegere incompletă își dorește în permanență altceva.

Cât despre ”lucurile pe care nu le poți schimba”, cred că nu mai are rost să mă repet. Nu există așa ceva. Aceasta este o noțiune inexistentă. Nu există lucruri pe care să nu le poți schimba. Pentru asta ai nevoie totuși de ceva, iar acel ceva se numește credință.

”De veți avea credință cât un grăunte de muștar, nu numai smochinul acesta s-ar usca, ci veți zice muntelui acestuia: Mută-te de aici și te aruncă în mare, și se va muta.”

Unde sunt lucrurile pe care nu le poți schimba?

29.”Cel mai fericit om este acela care face fericiți un număr cât mai mare de oameni.” – Lev Tolstoi

Așa că fă pe cineva fericit ori de câte ori ai ocazia. Împarte pentru a înmulți. Referitor la acest subiect Buddha spunea că

30.”Mii de lumânări pot fi aprinse de către o singură lumânare, și viața lumânării nu va fi scurtată. Fericirea nu scade niciodată fiind împărțită.” – Buddha

Iar pentru a nu altera cu nimic frumusețea metaforei o să trec mai departe și îți voi spune:

31.”Roagă-te și caută să schimbi circumstanțele, mai degrabă decât să te rogi ca circumstanțele să fie schimbate.” – Maya Angelou

Acest citat îmi place foarte mult pentru că indică faptul că ești deja investit cu putere. Schimbă! Asta înseamnă că este în puterea ta. Acesta este adevărul.

Începe să aplici în viața ta principiile din acest articol. Așa vei ajunge să bifezi pe rând următoarele 10 puncte:

32.”Trebuie să ne golim de prea plinul Eu ca să mai intre în noi un pic de Dumnezeu.” – Petre Țuțea

Detașează-te de tine. Simte puterea și frumusețea întregului din care faci parte. Fii recunoscător. Alege să iubești în detrimentul urii. Înțelege că totul este energie. Simte că ești în totalitate creatorul propriei tale vieți. Împarte pentru a înmulți. Nu îți impune limite. Acționează, ajută și dăruiește.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!