Tot ce ni se întâmplă ne duce către ceea ce noi dorim cu adevărat! ”Cine încearcă să te oprească, te ajută; privește-l ca pe prietenul tău”.

"Prin conştientizarea propriului potenţial şi încrederea în propriile tale abilităţi, poţi construi o lume mai bună." Am strans pentru tine cateva sfaturi si reguli ale lui Dalai Lama pentru o viata implinita din toate punctele de vedere. La inceputul noului mileniu, se pare ca Dalai Lama a creat aceste reguli pentru a-i ghida pe oameni spre o viata onorabila corecta si bineinteles, fericita. 1. Fii constient(a) de faptul ca iubirea adevarata si realizarile importante implica mult risc Ar trebui sa stim cu totii ca orice am face in aceasta lume implica un anumit risc, mai mic sau mai mare, usor de observat sau nu, depinzand de situatia in sine. De aceea trebuie sa ai curaj, indiferent de situatie, si sa fii dispus(a) sa risti si mai mult pentru a atinge rezultate si mai bune decat pana acum. 2. Cand pierzi sau esuezi, nu ignora lectia Orice esec ne ofera o lectie de viata. In loc sa te superi si sa fii deprimat(a) pentru ca ai esuat, mai bine incearca sa observi si partea buna a lucrurilor. Incearca sa descoperi ce te-a invatat acea experienta neplacuta. Lectia oferita de aceasta, pusa in practica in viitor, cu siguranta te va ajuta sa nu mai esuezi. 3. Urmeaza cele trei R-uri.
  1. Respect pentru tine. Nu te subestima si niciodata sa nu crezi ca meriti mai putin. Pentru ca cei din jur sa te aprecieze la adevarata ta valoare si pentru ca ei sa te respecte asa cum meriti, mai intai trebuie sa te respecti si tu insuti.
  2. Respect pentru ceilalti. Pentru ca altii sa te respecte, trebuie sa-i respecti si tu la randul tau. Este vital sa te porti cu cei din jur la fel cum iti doresti ca ei sa se poarte cu tine.
  3. Responsabilitate pentru actiunile tale. Daca ignori sau incerci sa fugi mereu de ce ai facut la un moment dat, dai dovada de imaturitate. Accepta-ti greselile, asuma-ti responsabilitatea pentru ele si incearca sa le repari atunci cand poti.
4. Reaminteste-ti ca daca nu reusesti sa obtii tot ce iti doresti poate fi o dovada minunata de noroc Poate ca ceea ce ti-ai propus tu sa obtii nu era tocmai cea mai buna optiune pentru tine. Poate ca ce ti-ai dorit tu nu era benefic pentru tine si poate nu te-ar fi ajutat sa evoluezi, pe plan personal sau profesional. De aceea, gandeste-te ca poate ai avut noroc ca planurile tale nu au atins finalul pe care il asteptai initial. Poate e mai bine asa. 5. Nu lasa o mica disputa sa distruga o prietenie minunata Invata sa ierti greselile celor din jur si sa treci peste suparare. Intotdeauna cand esti suparat(a) pe cineva, gandeste-te daca merita sa pierzi un prieten bun doar pentru ca nu ai fost capabil(a) sa ierti. 6. Cand realizezi ca ai facut o greseala, ia imediat atitudine si corecteaz-o Niciodata sa nu crezi ca greselile tale se vor repara singure, de la sine. Daca gandesti asa, faci o alta greseala. Cum am spus si mai sus, asuma-ti greselile si fii responsabil(a). Esti un adult si suficient de inteligent(a) cat sa-ti poti repara singur(a) greseala. Indiferent ce ai crede, ai puterea de a-ti corecta greseala, asa ca nu mai ezita si fa-o! 7. Petrece putin timp singur(a) in fiecare zi Acorda-ti zilnic cel putin o jumatate de ora pentru tine insuti. Petrece putin timp singur(a), timp in care sa nu te gandesti la cei din jur (prieteni, familie sau parteneri), la probleme sau la serviciu. Acorda-ti un moment in care tu esti cel/cea mai important(a) si in care sa nu te gandesti decat la tine. 8. Fii deschis(a) schimbarilor, dar nu renunta la valorile tale Cum am mai spus si inainte, traim intr-o lume aflata intr-o permanenta schimbare. De aceea nu trebuie sa fim rigizi in fata schimbarilor, ci trebuie sa le acceptam. Asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la valorile pe care le avem sau la opiniile noastre. Nu uita faptul ca niciodata noul nu exclude vechiul. 9. Nu uita ca tacerea este uneori cel mai bun raspuns Nu degeaba se spune ca uneori „tacerea este de aur”. Intr-adevar, sunt multe momente in viata in care este mai bine sa nu dai un raspuns sau o replica. Lasa tacerea ta sa „vorbeasca” pentru tine. Depinde doar de tine sa realizezi cand este mai bine sa pastrezi tacerea. 10. Traieste o viata buna, onorabila. Cand vei imbatrani si te vei gandi la trecut, vei putea sa te bucuri de el o a doua oara Traind onorabil si corect vei avea la batranete (si nu numai) motive sa fii mandru/a de viata pe care ai dus-o. Fiind mandru/a de propria existenta vei putea retrai cu placere momentele care te-au adus la o batranete traita linistit. "Dacă doriți să trăiți o viață fericită, fiți deschiși și plini de compasiune. Aceasta este baza unei prietenii autentice. Veți dobândi mai multă încredere în voi și în cei din jur."
Publicitate

“Viața e asemeni unei spirale. Nu știm în ce direcție este ținta ei, dar trebuie să mergem în direcția pe care o credem cea justă. “— Constantin Brâncuși

”Care este atitudinea vântului când se deplasează cu repeziciune înspre destinația sa? Nu recunoaște nici o persoană, loc sau lucru ca având vreo putere să-l oprească.

El este impersonal. Soarele răsare, ploaia cade, iar vântul bate la fel asupra tuturor. Nu are anume persoane sau lucruri pe care le sprijină sau le dezavantajează. Există o lecție în aceasta. Cei care încearcă să vă oprească, vă ajută, iar ei trebuie considerați prietenii voștri.

Aceasta este înțelepciune de cel mai înalt rang” (John McDonald)

Aceasta-i ideea pe care o comentez astăzi, învățătura spirituală de cel mai înalt rang; ”Cine încearcă să te oprească, te ajută; privește-l ca pe prietenul tău”.

Vorbim aici despre a privi către ceea ce numim ”obstacol” ca spre oportunitate. În piedicile vieții, în durerile ei, în pierderi, în respingere, în lipsa de iubire a cuiva, în critica aspră, în ceea ce seamănă cu un atac, cu o lovitură, să vedem ”un ajutor”, o treaptă care ne duce sprinten spre visul nostru, spre împlinirea unei dorințe, spre un țel pe care-l purtăm în noi.

Tot ce ni se întâmplă ne duce către ceea ce noi dorim cu adevărat, dar – pentru că formele pe care le iau evenimentele în lumea exterioară nu au textura, culoarea și parfumul pe care le așteptăm, ies din structurile vizibile minții noastre, opunem rezistență. Prin aceasta, suntem precum călătorii care au plecat la drum, dar stau lângă un ciot ce le apare în cale, plâng, își frâng mâinile, îl resping, se înfurie și se deprimă, fără să înțeleagă că ciotul e un indicator de drum.

A privi obstacolul ca pe un ajutor ne face extrem de puternici, o astfel de privire înseamnă mai mult decât percepție, mai mult decât gândire pozitivă, mai mult decât speranță; privirea aceasta e o atitudine interioară, e o stare de conștiință înaltă, din care izvorăște pacea, încrederea, credința, acceptarea, dragostea și, o dată cu ele, puterea care se revarsă tainic în lume, modelându-i reacțiile până acolo unde ea răspunde întru totul așteptărilor noastre.

Noi nu avem dușmani în adevăratul înțeles al cuvântului, e doar o aparență în respingerea altuia, e doar ignoranța noastră cu privire la adevăratele cauze ale opoziției ce ne apare pe drum, e o cădere a noastră în ispită tocmai clipa în care ne credem răpuși de răul din lume: prietenia și dragostea se ascund în blocajele ce ne parvin din lume. Suntem pe drumul nostru și când ne împresoară nevoile, durerile, lipsurile sau respingerea cuiva.

Publicitate

Suntem pe drum când ne păsărșete cineva, când ne aruncă altcineva dintr-un loc confortabil, suntem pe cale către o împlinire și doar a fi conștienți de această uluitoare realitate ne poate schimba viața.

Nu lumea exterioară ne blochează. Nu lumea exterioară are puterea de a ne sta în cale, de a ne distruge creativitatea, puterea și fericirea, ci noi singuri, interpretând obstacolele ca fiind ”un rău”, acceptăm răul în noi și acceptându-l, îl perpetuăm. Dacă x nu te iubește, de ce să plângi?

De ce să stai cu ochii ațintiți către pereții lipsiți de viață, de ce să insiști și să te zbuciumi pentru ceva ce nu vrei, dar ai uitat că nu vrei? Tu vrei dragoste și atunci cum crezi că cineva lipsit de dragoste pentru tine ți-o poate dărui? Nu-i așa că cel ce nu te iubește e un prieten minunat, care-ți indică să speri, să mergi mai departe, să mai faci un pas, fiindcă dragostea ta te așetaptă mai încolo, poate în ziua următoare sau în anul ce vine?

Dacă pare că bariere mari îți închid un drum, nu mai merge slujba pe care o faci sau nu mai ești dorit acolo, amintește-ți că există un drum pentru tine, iar situația stresantă pe care o traversezi azi e oprirea care te ajută să mergi pe drumul tău; altceva te așteaptă și-n acel ceva e propriul tău vis.

Să vezi în rău ”o mână întinsă”, să vezi în pierdere o oportunitate, să înțelegi că pierzi ceea ce nu-i bun pentru tine, să-ți lași inima în pace și mintea în lumina acestei profunde cunoașteri înseamnă să-ți schimbi viața și să înțelegi că nimic din toate acestea nu apare în viața ta din întâmplare și nimic nu e rău în sine.

Să visezi ce vrei de la viață și apoi să lași evenimentele vieții să fie, pur și simplu, înțelegând că-n dinamica lor e o cale către visul tău, una ascunsă, să păstrezi încrederea în visul tău și-n magica alcătuire a existenței, care lucrează doar pentru tine în tot ce ți se întâmplă; iată înțelepciunea ”de cel mai înalt rang”.

Reține aceasta pentru orice clipă grea, pentru orice moment de deziluzie, de blocaj ce-ți apare în cale, căci îndată ce îți amintești că suferința și obstacolul sunt prietenii tăi, vei vedea clar calea și vei ști că în viață niciodată nu trebuie să dezarmezi. Puterea ta de a fi în pace îți dezvăluie soluțiile și te duce acolo unde ai cerut, unde vrei, unde visezi și unde este bine pentru tine!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!


Publicitate


Alte Articole