TOP 5 sfaturi care te vor ajuta sa-ti tii fruntea sus in lumea asta rea!

Aceste proverbe adunate din intreaga lume minunata dezvaluie lectii importante si adevaruri universale pentru noi toti. Indiferent de cat de departe calatorim, adevarul si intelepciunea suna intotdeauna din clopotelul adevarului. Aceste proverbe adunate din intreaga lume minunata dezvaluie lectii importante si adevaruri universale pentru noi toti. 1. "Adevarul este mai valoros daca iti ia cativa ani pana cand il gasesti" - proverb francez Aceasta lectie, adesea atribuita autorului francez Jules Renard, vorbeste despre intelepciunea varstei si a experientei. Este preluat din originalul francez: a vérité vaut bien qu'on passe quelques années sans la trouver. 2. "Nu e rusine sa nu stii, e rusinos sa nu intrebi." - proverb rusesc Ignoranta nu este o lipsa de cunostinte, ci o respingere a educatiei. Atata timp cat suntem deschisi sa aflam mai multe nu vom inceta niciodata sa invatam. 3. "Cafeaua si dragostea au cel mai bun gust atunci cand sunt fierbinti." - proverb etiopian Adevarat! Pasiunea si cafeaua sunt cele mai delicioase atunci cand sunt fierbinti. 4. "Stiloul este mai ascutit decat sabia" - proverb englez Puterea cuvantului scris poate schimba idei, politica si lumea in general. 5. "Cazi de sapte ori, te ridici de opt." - proverb japonez Acest proverb japonez ne invata ca perseverenta este una dintre cele mai importante virtuti. Exista o multime de proverbe japoneze, insa acesta ne reaminteste ca aproape nimeni nu reuseste din prima incercare sau a doua... trebuie doar sa nu renunti. 6. "Daca nu poti trai mai mult, traieste mai profund." - profund italian Nici unul dintre noi nu poate prezice cat timp vom trai, motiv pentru care este atat de important sa traim in fiecare zi cu un scop: acela de a fi fericiti. 7. "Este nevoie de un sat intreg pentru a creste un copil." - proverb african Orice parinte stie ca nu poti avea prea mult ajutor atunci cand vine vorba de cresterea unui copil. Si fiecare persoana face tot ce poate pentru a ajuta. 8. "Intoarce-ti fata catre soare si umbrele vor cadea mereu in spatele tau." - proverb maori Acest proverb promoveaza optimismul si gandirea pozitiva. Privind intotdeauna catre bine, intunericul se retrage din viata noastra.

Iata si cele mai frumoase proverbe romanesti!

Cele mai frumoase proverbe româneşti sunt pline de înţelepciune şi de învăţăminte. Din cele mai vechi timpuri şi până astăzi, proverbele româneşti s-au adunat într-o colecţie impresionantă. Provenite din toate zonele ţării, aceste ziceri sunt la fel de actuale şi astăzi, când poate le auzi pentru prima dată, cel puţin pe unele dintre ele. Cele mai frumoase proverbe româneşti pline de învăţăminte: Sănătatea e mai bună decât toate. Fă-ţi de cap, până peste cap, dar cu cap! Pisica blândă zgârie rău. Unde nu-i cap, vai de picioare. Tonul face muzica. Cine nu dă câinelui pâine, da lupului oaia. Nu te depărta de omul înţelept şi nu te apropia de cel prost. Mintea de la tinereţe este toiag la bătrâneţe. Nu sfătui pisica să sugrume leul. Fapta e totul, gloria nimic. Faptele sunt fructe, cuvintele sunt frunze. Cu puţină răbdare orice necaz trece. Minciuna are picioare scurte. Unde este bine, plăteşte să intri; unde este rău, plăteşte să ieşi. Câştigul şi paguba merg împreună. Pune-ţi peticul cum îţi e şi sacul. Cum îţi vei aşterne, aşa vei dormi. Iarba rea nu trebuie tăiată, ci smulsă. Înainte de a prinde taurul de urechi, pregăteşte-ţi funia şi jugul. Cine ştie să semene poate semăna şi pe ogor de stâncă. Prietenul la nevoie se cunoaşte. După faptă şi răsplată. Cine se aseamănă se adună. Cine s-a ars cu ciorbă suflă şi în iaurt. Timpul pierdut nu se mai întoarce. La pomul lăudat să nu te duci cu sacul. Când fraţii lucrează împreună, munţii se schimbă în aur. Un cuvânt binevoitor este ca o zi de primăvară. Bine faci, bine găseşti. Adevărul de-l arăţi, curat să-l arăţi, ca oricine să-l înţeleagă. Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!
Publicitate

De multe ori se întâmplă că nu putem să ne salvăm de relații negative cu cei din jur – aceștia pot fi colegi de muncă sau rude. Când oamenii fac presiune asupra noastră și practic ne consumă toată energia poate fi o adevărată provocare pentru cei care vor să rămână mereu pozitivi.
Mai jos vă prezentăm câteva modalități de a rămâne mereu pozitivi în mediul oamenilor negativi, dar pe care nu-i putem ignora sau să-i scoatem din viața noastră:

1. Nu pune la suflet!
Se întâmplă uneori ca atunci când oamenii au anumite probleme să-și verse nervii pe cei din jur. Acest comportament vorbește despre neîncrederea în sine, despre frică și ură. Ține minte un lucru: asta e doar problema lor! Nu lua la inimă emoțiile și problemele altora.

2. Fii mulțumit pentru faptul că totul este bine.
Crează o listă a lucrurilor/momentelor pentru care ești mulțumit, arată-le oamenilor că prețuiești prezența lor în viața ta și mulțumește chiar și pentru orice fleac. Mulțumirea poate să facă cale lungă, amintindu-ne că viața cuprinde mai multe, decât ceea ce se află în jurul nostru în fiecare zi.

3. Reamintește-ți că fiecare are drumul său în viață.
Fiecare dintre noi are ce învăța de la viață. Probabil, fiecare om vine în viața noastră din anumite motive. În același timp, un alt om își realizează scopurile propuse în viață. Mulți numesc asta destin. S-ar putea să vezi și tu asta dacă ai privi lucrurile dintr-un spectru mai larg și vei ieși din cadrul gândirii limitate.

Publicitate

4. Consideră problemele ca fiind o posibilitate de dezvoltare personală.
Schimbarea modului de gândire ne poate schimba relațiile cu cei din jur. Încet cu încetul, vei putea înțelege ce așteaptă de la tine omul de alături. Ai putea să te întrebi: Ce se întâmplă în viața acestui om de are un așa comportament? Fiecare dintre noi trece prin perioade de îndoieli și neîncredere. Având în vedere cât de greu este să rămâi pozitiv după o criză sau o dezamăgire, cu siguranță poți să te bucuri din plin de momentele bune. Ar trebui să folosești această posibilitate, pentru a gândi cum acționează asupra ta aceste circumstanțe pozitive.

5. Petrece timpul cu tine!
Găsește timp pentru a practica hobby-ul preferat, pentru a citi un jurnal, să te plimbi sau să meditezi. Acordându-ți mai mult timp liber, vei simți schimbări minuntate în dispoziția și relațiile tale. Mulți oameni nu prețuiesc momentele petrecute în singurătate. Chiar dacă petreci acest timp, de la început fiind supărat pe cineva, fă un pas pentru ați schimba gândirea, pentru ca gândurile tale să ia o direcție pozitivă. Când îți acorzi timp pentru gândire, îți oferi posibilitatea de a găsi soluții problemelor.

Publicitate
Alte Articole
Personalitate
Sfaturi
“Oamenii trebuie iubiți și lucrurile folosite. Haosul lumii de astăzi este pentru că iubim lucrurile și folosim oamenii.” – Dalai Lama Un maestru intelept avea patru discipoli care ii depaseau pe ceilalti. Intr-o zi s-au intalnit iar maestrul i-a vorbit primului discipol: – Spune-mi, ce vezi tu atunci cand privesti lumea? – Vad cruzime. Planeta este violentata. Lumea se ascunde de adevar. Peste tot sunt aruncate materiale contaminate. Pulberi otravitoare si ploi acide cad din ceruri. Junglele sunt distruse si este distrus si stratul de ozon. Exista atata ignoranta si egoism. Lumea are nevoie de o corectie radicala. Maestrul i-a raspuns: – Ai dreptate, iti voi da numele de Corectie, fiindca tu, prin modul de a privi lucrurile, te-ai angajat intr-o lume plina de nevoi. Maestrul i-a adresat aceiasi intrebare celui de-al doilea discipol: – Spune-mi, tu ce vezi atunci cand privesti lumea? Cel de-al doilea discipol i-a raspuns: – Maestre, eu vad desertaciune. Nu se poate face nimic pentru a schimba conditiile din lume, desi unii regreta si cer schimbare. Cu toate acestea, lumea este condamnata de actiunile oamenilor. Stiintele ne invata ca s-au nascut prea multi oameni, a fost facuta deja prea multa distrugere, se aloca prea putini bani stiintei pentru a putea ajuta in mod corespunzator si exista prea putina grija fata de etica si valoare. Criminalitatea se extinde, iar familiile se destrama. Legea este o cauza pierduta. – Si tu ai dreptate, iti voi da numele de Justitiar, pentru indignarea ta fata de o lume corupta, dincolo de orice posibilitate de indreptare. Vei ajunge cunoscut pentru cuvintele tale, iar lucrarea ta iti va exprima tristetea inimii. Maestrul si-a intors privirea catre cel de-al treilea discipol al sau: – Iar tu ce vezi? – Eu vad o lume care are nevoie de restabilirea legii. Eu nu cred ca speranta este pierduta. Eu sunt incurajat de cuvintele fratilor mei, fiindca si ei recunosc nevoia de schimbare. Simt, cu convingere, dorinta de schimbare a omenirii. O carmuire buna este conducerea de catre oameni si pentru oameni. Schimbarea se poate realiza prin aplicarea legii si o guvernare inteleapta. Masele vor urma actiunile corecte si atitudinea justa a carmuitorilor lor. Factorul schimbarii exista, iar el este reprezentat de lege si cei de la carmuire. – Si tu ai dreptate. Te voi numi Carmuitorul, deoarece cuvintele tale iti plasmuiesc perceptiile si devin lectiile pe care le predai altora. De aceea, tu te vei angaja intr-o activitate legata de lege si ordine, prin carmuire. In cele din urma, maestrul i-a adresat aceiasi intrebare celui de-al patrulea discipol: – Iar tu, ce vezi? – Maestre, eu nu vad decat miracole. Viata e un miracol. Il vad pe Dumnezeu in intreaga Creatie. Simt frumusetea Iubirii in parfumul florilor, in zambetul unui copil, in pasiunea indragostitilor si in stralucirea stelelor. Cand privesc lumea, misterele ei se dezvaluie. Fiecare isi dezvaluie frumusetea cu veneratie si reverenta. Stiu ca toate lucrurile sunt bune si ca fiecare dintre ele exprima binele propriu, asa cum stiu sa faca cel mai bine pentru momentul respectiv. Stiu ca ceea ce spun fratii mei se refera la iluzie, fiindca doar eternitatea este reala. Nu le voi da putere gandurilor despre lipsuri, limitare sau nevoie, fiindca ceea ce ne trebuie se afla aici, dar trebuie descoperit, recunoscut si acceptat de catre fiecare dintre noi. Nu doresc altceva decat sa-i daruiesc lumii infatisarea care mi s-a dezvaluit mie. Prin acesti ochi, cu simturile mele modeste, inima mea bate mai repede, cand sunt martorul spendorii vietii. Maestrul a zambit, inainte de a grai: – Iar tie, discipolul meu cel ales iti voi da numele Adevar, pentru viziunea ta asupra adevarului, iar rasplata acestuia este realitatea care ti se releva. Tu vei merge printre oameni ca sa-i inveti, inspirat fiind de ceea ce vezi, fiindca asa percepi tu lumea si toate posibilitatile se afla in aceasta pace. Tu vei fi cunoscut de catre toti oamenii dupa aceste vesminte ale pacii si seninatatii. Maestrul, adresandu-se tuturor, a adaugat aceste cuvinte: – Fiecare dintre voi este binecuvantat cu propria-i viziune. Lumea vi se va revela, exact asa cum o priviti! Veti cunoaste lumea prin intermediul viziunii voastre asupra ei. Pentru fiecare dintre voi, realitatea va lua forma viziunii voastre. Veti trai viata conform propriei perceptii asupra ei!