Toate evenimentele si persoanele din viata ta care par negative, dificile sau dureroase reprezinta de fapt niste daruri pretioase. Ele arata ca esti in sfarsit „pregatit” sa primesti vindecarea si intelepciunea de care ai nevoie.

Toate evenimentele si persoanele din viata ta care par negative, dificile sau dureroase reprezinta de fapt niste daruri pretioase. Ele arata ca esti in sfarsit „pregatit” sa primesti vindecarea si intelepciunea de care ai nevoie.

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 January 2020 in Dezvoltare Personala

Daca vei reactiona cu recunostinta fata de evenimentele din viata ta, experientele aparent negative iti vor aparea intr-o lumina noua. Vei incepe sa percepi aceste experiente ca pe niste daruri sublime, care iti permit accesul la o intelepciune cu totul speciala.

Cu cat experientele sunt mai dureroase sau mai dificile, cu atat mai mare va fi intelepciunea la care vei avea acces prin intermediul lor. Ele fac parte integranta din procesul calatoriei sufletului tau. Ori de cate ori in viata ta apare o experienta extrem de dureroasa, ea iti reveleaza un aspect al fiintei tale care trebuie transformat in lumina. De multe ori, acest aspect a facut parte integranta din viata ta ani la rand. In anumite cazuri, el a facut parte integranta din calatoria sufletului tau vieti la rand.

In astfel de cazuri, procesul de transformare poate fi extrem de dificil. El necesita un efort constient si consistent din partea ta. Daca privesti aceste experiente din perspectiva recunostintei, poti intelege pe un nivel foarte profund ca ai primit practic un dar valoros. Aceasta intelepciune este cu totul speciala. Recunostinta este singura reactie posibila atunci cand primesti un dar valoros si accesul la o intelepciune extrem de profunda.

De aceea, daca vei privi experientele dureroase din viata ta din aceasta perspectiva, ele isi vor revela fatete pe care nu le-ai fi suspectat niciodata.
Ori de cate ori opui rezistenta unei invataturi sau ai o reactie profund negativa fata de o anumita persoana, acest lucru indica faptul ca ai in fata un dar sau un maestru de la care poti invata foarte multe lucruri importante pentru tine.

Daca reactionezi cu recunostinta fata de acest eveniment sau fata de aceasta persoana, poti deveni constient de un tipar mental sau comportamental pe care l-ai avut ani la rand. De multe ori, aceste tipare sunt confundate de oameni cu niste virtuti. Spre exemplu, onestitatea este considerata o mare virtute de catre foarte multi oameni. Adeseori, cei care pretuiesc aceasta calitate doresc sa se identifice cu ea, conectandu-si personalitatea la onestitate.

Exista insa si o altfel de reactie fata de onestitate, un fel de „incarcatura” emotionala care ii face pe oameni sa devina agitati sau nervosi din cauza lipsei de onestitate. Atunci cand reactionezi in acest fel, nu mai putem vorbi de virtute, ci doar de filtrul prin care priveste aceasta calitate extrem de importanta personalitatea ta. Pe scurt, nu mai avem de-a face cu o calitate sufleteasca, ci cu o problema de ego, care nu mai are nimic de-a face cu onestitatea in sine. In astfel de cazuri, onestitatea nu reprezinta decat o masca ce ascunde un aspect al personalitatii care trebuie vindecat. Daca vei intelege acest lucru, calatoria sufletului tau si procesul de vindecare a lui vor deveni mult mai usoare pentru tine.

Ori de cate ori iti dai seama ca o calitate reala s-a transformat intr-un zid de autoaparare si intr-un mecanism de protectie, ofera acestui domeniu din viata ta o binecuvantare vindecatoare. Identifica-te cu iubirea neconditionata sau cu iertarea universala neconditionata si ofera aceste vibratii calitatii de care s-a atasat egoul tau. De cele mai multe ori, acele segmente din viata ta care sunt asociate cu egoul tau reprezinta manifestari ale unor tipare care au nevoie de iubire si de iertare.

Daca vei oferi aceasta iubire si aceasta iertare egoului si personalitatii tale, vei deveni constient de anumiti indivizi si de anumite evenimente din viata ta care iti declanseaza in mod normal starea de durere sau de tristete. Daca le vei oferi si acestora iubirea si iertarea ta universala neconditionata, vei ramane uimit de profunzimea vindecarii care se va produce in fiinta ta.

Toate evenimentele si persoanele din viata ta care par negative, dificile sau dureroase reprezinta de fapt niste daruri pretioase. Ele arata ca esti in sfarsit „pregatit” sa primesti vindecarea si intelepciunea de care ai nevoie. Daca te-ai confrunta cu aceleasi probleme, dar fara sa fii pregatit pentru ele, te-ai simti coplesit.

Aceasta afirmatie este cu atat mai adevarata in cazul in care ne opunem unei schimbari necesare. Rezistenta opusa schimbarii este de regula asociata cu un anumit tipar mental, cu o atitudine sau o convingere interioara ce pot deriva dintr-o amintire a sufletului. Amintirile sufletului nu pot fi vindecate cu usurinta in mod direct, dar acest lucru este totusi posibil. Simplul fapt ca opui aceasta rezistenta in fata schimbarii arata ca esti pregatit pentru ea. Rezistenta iti arata care este tiparul mental, atitudinea sau convingerea pe care trebuie sa le vindeci si de care trebuie sa te eliberezi.

Atunci cand aceste amintiri sunt vindecate, calatoria sufletului tau intra pe o noua frecventa de vibratie, mai inalta, lucru valabil nu doar in cazul tau, ci si in cel al tuturor persoanelor asociate cu fosta amintire dureroasa a sufletului tau. Propriile lor calatorii sufletesti sunt transformate la fel de profund ca a ta. Acest tip de serviciu este foarte inalt, intrucat influenteaza nivelul tau de constiinta si nivelul de constiinta al altor persoane intr-o maniera foarte profunda.

Daca vei deveni constient de acest rol aparte al recunostintei in viata ta, te vei simti inca si mai recunoscator. Practic, exprimarea starii de recunostinta poate fi comparata cu un bulgare de zapada care se rostogoleste la vale. Odata pus in miscare, el tinde sa devina din ce in ce mai mare si sa isi accelereze singur miscarea. In mod similar, recunostinta initiala tinde sa creasca si sa se manifeste printr-o recunostinta din ce in ce mai mare.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!