Tipuri de prieteni pe care ar trebui sa ii ai in viata ta! Iata cum sa-ti alegi prietenii corect! – “Un prieten este acela care iti ofera libertatea totala de a fi tu insuti.”

Tipuri de prieteni pe care ar trebui sa ii ai in viata ta! Iata cum sa-ti alegi prietenii corect! – “Un prieten este acela care iti ofera libertatea totala de a fi tu insuti.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 November 2018 in Dezvoltare Personala

“Un prieten este cineva care te cunoaste asa cum esti, intelege ce ai fost, accepta ce ai devenit si, cu blandete, te lasa sa cresti in continuare. ” – (William Shakespeare)

În ultima perioadă se crează impresia că prietenia adevărată nu există, dar nu este corect – ea există. Și îți face viața mult mai bună dacă ai tipurile de prieteni despre care vom scrie mai jos. Sunt sigur că ai așa prieteni, doar că tu, poate, nu ai acordat atenție.

1. Antrenorul

Acest om te motivează permanent să devii mai bun, fie că este vorba de sport sau chimia organică. El nu te va lăsa să te relaxezi și să te bucuri prea mult de victorie, ci te va forța să continui. Iar în caz că eșuezi, nu auzi de la el cuvinte jignitoare, din contra – el este cel care te susține.

Tot ce trebuie este să-i dai permisiunea să te împingă din spate, astfel încât fundul tău leneș să nu prindă mai multă grăsime. Cum să îl identifici pe „antrenor” în cercul tău de prieteni? Poți spune câtorva dintre prietenii tăi că ai probleme, cere-le sfatul. Cel care este primul care va întreba despre succesul tău ulterior este un potențial „antrenor”. Asta nu înseamnă că celorlalți nu le pasă de tine – ei au doar o altă misiune.

2. Aliatul

Aceasta este persoană ale cărei interese aproape coincide cu ale tale. Un prieten indispensabil în viața ta. Doar că nu te grăbi să-l consideri printre cei mai buni prieteni ai tăi. Acest lucru este greșit. Aliatul va susține oricare dintre angajamentele tale., dar numai ceea ce este compatibil cu opiniile și cu interesele sale. Nu, asta nu înseamnă că te folosește. Doar ceva din viața ta nu-l atrage prea mult, la fel ca și pe tine – în el. În schimb, o astfel de persoană te ajută să îți mărești productivitatea. Și cel mai important, acest lucru este reciproc. Chiar dacă în realizările tale există un element competitiv, nu este foarte înfricoșător. Contează este că prietenia este o prioritate pentru voi.

3. Camaradul

Cu alte cuvinte, cel mai bun prieten. Și aproape noi toți îl avem. El se aseamănă puțin cu antrenorul, cu aliatul și cu toate celelalte tipuri. Putem spune că acesta este un fel de simbioză. De asemenea, te motivează și cu siguranță aveți o mulțime de interese comune. Dar, spre deosebire de aliat, el nu se limitează la ele. El este gata să susțină chiar ideea cea mai delirantă, lipsită de bunul simț, atâta timp cât nu îți pune în pericol viața. În acest caz, mai degrabă, el te va certa dar, bineînțeles, cu intenții bune. Și cel mai important, astfel de oameni sunt mândri de prietenia lor cu tine și nu o vor pune niciodată în pericol și îndoielii.

4. Omul de legătură

Probabil că ai întâlnit deja o astfel de persoană, care se poate adresa oricui în caz de necesitate. Nu îl costă nimic să facă noi cunoștințe. El mănâncă, trăiește, nu poate fără le. Ziua este irosită dacă această persoană nu s-a întâlnit cu cineva. Și cum se face cu un număr mare de cunoștințe, viața acestei persoane devine mult mai bună. În comunicarea lui nu există lăcomie – pur și simplu nu poate altfel. Și dacă există un astfel de prieten în mediul tău, atunci știi că nu vei fi niciodată pierdut. De asta el este omul de legătură. Dacă este necesar, el te va aduce la oameni care te pot ajuta cu adevărat. În schimb, nu va cere nimic de la tine. La urma urmei, acesta este prietenul tău – el nu poate să nu te ajute. Și dacă el nu reușește, vor reuși cei pe care el îi știe. Asta e tot.

5. Umoristul

Aces tip de prieten este cel care te aduce la viață atunci când îți pierzi orice chef de a ridica privirea din pământ. Nu, nu te va motiva. Dar nici clovn nu va fi – acesta nu este rolul lui. El este mereu bine dispus de la natură. Cu unul ca el, vrei să zâmbești. Și el mai este omul-mișcare. El este întotdeauna la curent cu toate evenimentele din oraș. El știe unde este cel mai bine să danseze în seara asta, astfel încât picioarele să-i cadă, capul să i se desprindă de pe umeri, iar mâine să găsească un local unde să-și revină. După cum se spune, inițiativa este pedepsită. Dar nu pentru el. Ideile lui se termină întotdeauna bine pentru tine și prietenii voștri. Și dacă nu, atunci nu este vreo diferență. A fost vesel!

6. Guru

Acest tip de prieteni este de obicei un mic mai în vârstă decât tine cu câțiva ani. O astfel de persoană îţi oferă mereu informații interesante, necesare care îţi extind limitele creierului. El deschide noi orizonturi pentru tine și dacă părerile tale despre viață coincid în termeni generali, atunci el poate deveni mentorul tău spiritual. De obicei, cu ipotezele și teoriile sale, „guru-ul” tău urmărește să-ți „spargă” creierul, dar nu să-l refacă, ci să-l refaci singur. El dă, ca să spunem așa, un sfat. Restul muncii trebuie să o faci singur.

7. Ghidul

Anume el este cel care, cu sfatul său, te poate îndrepta în direcția cea bună. Ghidul încearcă să te ajute în așa fel încât să-ţi păstreze speranţe pentru viitor, dar nu îţi pune ochelari roz pe ochi. Poţi să împărtăşeşti cu el obiectivele, planurile şi visele tale. Și el nu vor râde de ele, ci doar te va sprijini. Şi sfaturile care ţi le va da nu sunt luate din vânt. De regulă, majoritatea dintre ei au trecut prin asemenea experienţe. Ascultă-l cu atenție şi vei învăța multe.

Sursa: dozadesucces.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!