Thomas Alva Edison a fost un copil bolnav mintal care, datorita unei mame erou, a devenit geniul secolului!

Thomas Alva Edison a fost un copil bolnav mintal care, datorita unei mame erou, a devenit geniul secolului!

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 March 2019 in Pilde

“Există cel puţin un colţ al acestui univers pe care-l poţi, cu siguranţă, face mai bun; acel colţ eşti tu.” — Aldous Huxley

Cititi o poveste inspirationala care circula pe internet si care are ca punct de plecare copilaria lui Thomas Alva Edison. Chiar daca este fictionala sau inspirata din biografia sa, povestioara poarta cu sine un mesaj motivational care merita citit si dat mai departe:

E suficient ca cineva sa creada in tine si poti deveni un om mai bun. Aceasta povestire despre Thomas Edison a facut furori pe net!

Intr-o zi, Thomas Edison s-a intors acasa de la scoala si i-a inmanat mamei sale o hartie. I-a spus mamei sale ca profesorul sau i-a dat aceasta hartie spunandu-i: “Da-i-o mamei tale.”

Mama lui a deschis foaia si a citit ce era scris pe ea. Dupa ce a citit, ochii ei erau plini cu lacrimi. Thomas a intrebat-o pe mama sa ce scria acolo.

Ea a citit intreaga notita cu voce tare fiului sau: “Fiul dumneavoastra este un geniu. Aceasta scoala este prea mica pentru el si nu avem suficiente resurse si profesori buni ca sa il instruim. Va rugam sa il invatati dumneavoastra.”

Anii au trecut, iar mama lui Edison a murit si el a devenit unul din cei mai mari inventatori din lume. Intr-o zi, in timp ce Thomas se uita printre amintiri vechi de familie, a vazut intr-un colt de sertar al biroului sau o hartie impaturita. A luat-o si a deschis-o.

A citit cuvintele de pe foaie. Pe hartie scria: “Fiul dumneavoastra este bolnav mintal si nu il vom lasa sa mai vina la scoala.”

Era aceeasi hartie care i-a fost inmanata de profesorul sau din scoala pentru a i-o da mamei sale.

Dupa ce a citit notita, Edison a plans ore bune si a scris in jurnalul sau: “Thomas Alva Edison a fost un copil bolnav mintal care, datorita unei mame erou, a devenit geniul secolului”.

Morala:

Nu incetati niciodata sa credeti in voi, in cei dragi si in potentialul care zace inauntrul fiecaruia. Nu renuntati fiindca cei din jur nu va pot vedea asa cum sunteti. Nu renuntati niciodata in a crede in voi insiva si in visurile voastre indiferent de circumstante. Cand exista o atitudine pozitiva, multa munca si cineva care crede in tine, oamenii infloresc in mod miraculos si pot oferi lumii tot ce au ei mai bun.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!