Te-ai intrebat vreodata ce este dragostea si de ce omul are nevoie de ea? Cinci lucruri frumoase despre dragoste!

Te-ai intrebat vreodata ce este dragostea si de ce omul are nevoie de ea? Cinci lucruri frumoase despre dragoste!

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 May 2019 in Relatii

“Dacă nu ne schimbăm, nu creştem. Dacă nu creştem, nu trăim cu adevărat”– Gail Sheehy

Secretele dragostei sunt cele care ne fac sa ne-o dorim din ce in ce mai mult. Sunt cele care ne fac sa intelegem ce inseamna sa iubesti cu adevarat pe cineva si cat de importanta este dragostea in viata noastra.

  • Ce e dragostea si de ce avem nevoie de dragoste?
  • Oare ce ar fi omenirea fara dragoste?
  • Cu ce senzatie asemanam dragostea si cum putem sa o definim?

Unii spun ca dragostea se simte si nu se exprima in cuvinte. Altii ar spune ca dragostea e simpla si ca o putem descrie in doar doua cuvinte.

Ba ca dragostea e oarba si nu te mai lasa sa vezi ce se intampla in jurul tau, ba ca te trezeste la viata si incepi sa traiesti cu adevarat doar atunci cand iubesti.

Secretele dragostei sunt multe, insa ele se lasa descoperite pe parcurs si nu uita niciodata sa pastreze urma de mister ce o face mereu atat de interesanta si de pretioasa.

1. Avem nevoie de dragoste – In aceasta lume care se afla intr-o continua dezvoltare si intr-o continua miscare tindem sa uitam ce este dragostea si sa ne incapatanam sa credem ca nu mai avem nevoie de dragoste. Ne izolam in munca sau ne inchidem intr-o lume a noastra unde credem ca vom fi mereu in siguranta.

Dar noi am fost creati pentru a trai in comuniune, pentru a dezvolta relatii si pentru a ne impartasi sentimentele unul altuia. Dragostea este cea care ne apropie.

2. Dragostea inseamna schimbare – Se spune ca in dragoste, ca si in razboi, este permis orice. Dragostea poate sparge bariere, poate muta munti, poate schimba idei, poate schimba oameni, poate schimba natiuni intregi.

Trebuie doar sa ii dam voie sa intre in viata noastra si sa o simtim cu fiecare particica a sufletului nostru.

3. Ne-am nascut sa iubim – Ne nastem din povestile de iubire ale parintilor nostri. Ei se nasc din povestile de iubire ale parintilor lor si tot asa. Toata lumea se bazeaza pe dragoste, pe iubire si pe sentimente frumoase. Doar noi ne incapatamanm sa o superficializam si sa o dam uitarii inlocuind-o cu sentimente de indiferenta sau de simpatie.

4. Dragostea daruieste – Atunci cand iubesti incepi sa daruiesti celui de langa tine tot ceee ce ai mai bun. I te daruiesti pe tine, ii daruesti sentimentele tale, valorile tale, timpul tau, trecutul, prezentul si viitorul tau.

Ii daruiesti principiile tale, credintele tale si pasiunile pe care i le impartasesti. Daruim pentru ca iubim, si iubim pentru ca stim sa daruim.

5. Dagostea ne invata – Dragostea ne invata sa ii acceptam pe cei de langa noi asa cum sunt ei…dragostea ne invata sa ne cunoastem pe noi asa cum nu ne-am cunoscut niciodata.

  • Dragostea ne invata ce e bine si ce e rau.
  • Dragostea ne invata sa impartim cu ceilalti si sa daruim mai mult.
  • Dragostea ne invata sa fim mai buni si mai generosi.
  • Dragostea ne invata sa ii invatam pe cei de langa noi tot ceea ce stim.
  • Dragostea ne invata sa iubim si sa fim oameni.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!