„Știu de ce Dumnezeu te-a împiedicat să ai un copil până acum”, a spus fiica mea de 3 ani. Explicația ei mi-a luat pământul de sub picioare

„Știu de ce Dumnezeu te-a împiedicat să ai un copil până acum”, a spus fiica mea de 3 ani. Explicația ei mi-a luat pământul de sub picioare

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 December 2022 in De SufletPilde

Într-o zi am decis să vopsesc pereții garajului și, ca fiica mea să nu stea în casă, am luat-o cu mine. Desenând cu creta pe jos, ea a spus:

– Mă bucur că Dumnezeu te-a făcut mama mea.

Nu eram pregătit pentru asta și am întrebat din nou:

– Ce?

De data aceasta a venit cu o frază mai stângace:

– Mă bucur că ești mama mea de la Dumnezeu.

Ochii mi s-au umplut de lacrimi.

Atunci micuța mea a început să se roage:

– Doamne, mulțumesc că mi-ai dat-o pe mama. Și mulțumesc (nu am înțeles asta). Îți mulțumesc că mi-ai făcut micul dejun și că am făcut astăzi prăjituri.

Apoi a deschis ochii și a continuat să deseneze.

— Cine te-a învățat toate astea? – am întrebat, încercând să depășesc nodul din gât.

Are doar trei ani și habar n-aveam că inima ei mică ar putea să țină aibă atât de multă recunoștință. În mod normal, fiica noastră nu a vrut niciodată să se roage cu voce tare, chiar și atunci când am încurajat-o să facă asta.

Este uimitor că inima ei mică poate avea mai multă dragoste decât mi-aș putea imagina vreodată, iar gândurile ei pot cuprinde concepte precum Dumnezeu, iubire și recunoștință.

— Mulțumesc, am spus zâmbind. – Sunt foarte bucuroasă că Dumnezeu mi-a trimis o astfel de fiică.

Aș fi îmbrățișat-o dacă mâinile mele nu ar fi fost acoperite cu vopsea albă și nu ar fi fost o distanță atât de mare între noi. Am crezut că acesta este sfârșitul conversației, dar fiica mea a mai pus o întrebare.

— A trebuit să mă aștepți mult, mamă? întrebă fetița.

I-am spus povestea asta de o sută de ori, dar a vrut să o audă din nou. M-am apropiat de ea:

— Da, draga mea. M-am rugat și i-am cerut lui Dumnezeu în fiecare zi un copil, dar nu mi l-a dat pentru multă vreme. Și atunci când tata și cu mine am aflat că ești în burtica mea, am fost foarte fericiți!

— Știi de ce Dumnezeu nu ți-a dat un copil atât de mult timp? – a întrebat fata.

— Nu, dragă, nu știu, am răspuns surprinsă.

— Știu eu de ce, pentru că El m-a făcut.

M-am uitat în ochii ei mari și albaștri, care păreau pur și simplu nepământeni; părul ei blond ondulat lăsa să treacă razele soarelui. În acel moment am crezut că are 100 de ani.

„El m-a făcut” – acest răspuns mi-a fost suficient. Desigur! Avea atât de mult sens! Privind-o în acel moment, am înțeles că acest copil a dormit pe pieptul lui Dumnezeu foarte mult timp, de parcă cerurile nu ar fi vrut să-i dea drumul.

Scriu asta pentru toți cei care se roagă pentru copii de foarte mult timp. Scriu asta pentru cei care și-au pierdut deja speranța de a avea vreodată un copil. Nu dispera, nu fi supărat pe Dumnezeu. El îți aude rugăciunile. Doar că El încă îți creează copilul.

Nu știu dacă vei avea copii prin naștere sau prin adopție. Nu ne este dat să înțelegem cum sunt aranjate lucrurile în rai, dar poate că Dumnezeu nu îți dă un copil deocamdată pentru că creează o adevărată operă de artă. Și într-o zi micuțul tău îți va spune: „Dumnezeu m-a făcut special pentru tine”.

Și aceasta va fi fericirea ta. Așteaptă doar.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!