Stiai ca culoarea limbii tale te poate avertiza de o boala cu care confrunta corpul tau?

Stiai ca culoarea limbii tale te poate avertiza de o boala cu care confrunta corpul tau?

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 November 2022 in Sanatate

Poate spune ceva culoarea limbii despre starea de sănătate a unei persoane? Ei bine, potrivit specialiștilor acest lucru ar putea fi adevărat. În special medicii chinezi sunt de părere că fiecare parte a limbii corespunde unui organ și de aceea contează aspectul și culoarea zonelor limbii, deoarece pot indica dacă o persoană este bolnavă sau nu. Un lucru important care trebuie făcut aproape în fiecare zi este spălatul limbii cu periuța de dinți la fel cum se procedează și cu dinții, pentru păstrarea igienei și a stării de sănătate a cavității bucale.

Culoarea limbii se poate modifica atunci când consumi anumite produse, ca de exemplu:

  • din cauza administrării de antibiotice poate deveni puțin neagră
  • prin consumul de afine poate deveni închisă la culoare, la fel ca aceste fructe
  • dacă bei suc natural de sfeclă roșie limba poate avea o nuanță de rușu intens ca această legumă
  • când consumi alcool limba devine roșie
  • după ce cosumi cireșe (mai ales amare, negre) limba poate deveni de culoare închisă și ea, etc.

Ce spune culoarea limbii despre starea de sănătate a unei persoane?

Fumătorii ajung să aibă nu doar tenul închis la culoare ci și limba într-o nuanță maro, ceea ce indică faptul că organismul lor este agresat și intoxicat cu nicotină și alte substanțe toxice care se găsesc în fumul de țigară.

Culoarea albăstruie a limbii este semn al unei boli de rinichi sau al unei afecțiuni pulmonare.

Limba devine albicioasă atunci când suferi de gripă sau răceală, sau iei anumite medicamente pentru tratamentul unor astfel de boli.

Culoarea maro a limbii indică o posibilă boală gastro-intestinală sau o boală de plămâni.

Culoarea galbenă a limbii poate trăda posibile tulburări digestive.

Gastrita sau ulcerul peptic pot fi depistate și prin culoarea gri a limbii.

Deshidratarea corpului poate face ca limba să devină albicioasă.

Lipsa de nutrienți și mai ales de vitamine în organism se poate observa prin faptul că poți avea limba foarte deschisă la culoare.

Umflarea limbii și a ochilor reprezintă posibile afecțiuni ale glandei tiroide, ale sistemului digestiv sau o dereglare a nivelului de hormoni tiroidieni. Infecțiile sunt de asemenea cauza umflării limbii – acest simptom cu siguranță este cazul unei afecțiuni. Sunt diferiți factori care produc umflarea limbii și anume: inflamațiile, bolile metabolice și genetice, traumatismele, alergiile, infecțiile (streptococice, candidoza, sifilisul, herpesul) și altele.

Când ai limba violet sau albăstrui-mov este posibil să ai probleme cu inima.

Limba care are un strat albicios pe suprafața ei poate indica o infecție în organism (candidoză) sau prezența unor toxine în corp. Cu cât acest strat alb este mai intens sau mai gros cu atât problema de sănătate (ex. intoxicația) este mai gravă. În general dacă stratul albicios este destul de gros arată că este cauzul unei boli infecțioase și poate fi produs în urma administrării unor antibiotice. Substanța albicioasă și disconfortul creat dar și o ușoară senzație de arsură sunt câteva semne ce indică că în urma consumului de steroizi sau de antibiotice în cavitatea orală s-a dezvoltat candidoza.

Sursa: bodygeek.ro


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!