Singurul prieten care va fi cu tine atât la bucurie, cât și la tristețe este mama ta. Apreciază-ți părinții!

Singurul prieten care va fi cu tine atât la bucurie, cât și la tristețe este mama ta. Apreciază-ți părinții!

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 November 2023 in De SufletLecții de viațăRelatiiSfaturi

Dintre toate tipurile de iubire existente, iubirea maternă este, probabil, cea mai profundă și intensă. Această legătură unește două corpuri și două suflete. Iubirea unei mame este necondiționată.

Iubirea apare în momentul în care mica viața începe să se formeze în pântecele ei. Chiar dacă mama nu a văzut încă copilul său, ea îl iubește mai mult decât orice altceva. Mamele au sacrificat multe: ambițiile lor, munca lor. Sunt gata să facă orice pentru copii.

Iubirea maternă nu trebuie cerută sau meritată. Ea este mereu lângă noi. Iubirea înseamnă susținere. Orice ar face copilul, mama îl va susține întotdeauna. Multe persoane de succes au în spatele lor tocmai mamele lor.

Mamele vor oferi sfaturi sau ajutor fără să aștepte recunoștință sau mulțumiri pentru munca lor.

Cineva mi-a spus odată: “Vei înțelege cu adevărat ce înseamnă iubirea când vei deveni mamă.” Și asta este adevărat!

Când ne confruntăm cu dificultăți, când petrecem nopți nedormite pentru că copilul este bolnav, simțim durerea pe care nu am fi putut-o imagina niciodată. Într-adevăr, mamele sunt pregătite să sacrifice totul, chiar și viața lor, doar pentru ca copilul lor să fie fericit.

Și au nevoie de atât de puțin de la noi: doar o atitudine bună și câteva cuvinte blânde.

În timp ce toată lumea se uită la nou-născut, doar mama își privește fiica.

Pe când toți văd nou-născutul, mama se uită la fiica sa. Ea nu este încă bunică. Ea este mama care trebuie să-și ajute copilul. Ea nu-l liniștește pe cel mic, nu-i șterge lacrimile, pentru că ea șterge lacrimile fiicei sale.

Mama se îngrijorează că fiica ei nu doarme, că sânii o dor, că se simte obosită. Ea se trezește devreme dimineața și aleargă acasă la ea pentru a o ajuta. Ea ia bebelușul în brațe și iese din dormitor pentru ca fata ei să mai poată dormi un pic.

Ea pregătește mâncare și se asigură că fiica sa mănâncă și își recâștigă forțele. Ea pune viața ei pe pauză pentru a-și învăța fiica să aibă grijă de copil, să schimbe scutece, să alăpteze.

Nici soțul, nici soacra, nici sora nu pot vedea ceea ce vede mama adevărată. Acum aceasta este rolul ei – să facă viața copilului ei și a nepotului său mai ușoară.

Iubiți și protejați-vă mamele, sunt îngerii noștri de pe pământ!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!