Singuratatea – ce beneficii iti aduce, pe langa dezavantaje

Publicitate

Puțini sunt cei care iubesc singurătatea. Ea epuizează și te bagă în depresie. Întotdeauna încercăm să fim în compania cuiva. Nu contează a cui. Important ca liniștea să nu ne îmbrățișeze în totalitate. Pentru că oamenii au un rol major în viața noastră. Ei ne educă, ne conduc și ne influențează viața. Iar o ruptură de la acest cerc este imposibilă pentru unii dintre noi. Uneori societatea este prea mult. Atunci omul are nevoie de liniște și în asta nu este nimic rău.

Singurătatea. Toți o consideră ca fiind un ghinion sau lipsă de viitor. Pentru că dacă omul este singur, atunci el întotdeauna pierde. Învingătorul nu este singur. În jurul lui sunt întotdeauna prietenii, rudele și amicii. Iar dacă omul este singur, înseamnă că are o problemă. Nu este adevărat. Foarte multe persoane tind să fie singure. De exemplu, ești un șef mare. Toată ziua plină de apeluri și întâlniri, și chiar în ambuteiaj discuți cu cineva. Sunt sigur că unicul lucru pe care ți-l dorești atunci când ajungi acasă este liniștea și singurătatea.

Fiecare persoană are spațiul său. Un fel de zonă care-i aparține și care nimeni nu are voie să intre. Și știi bine că odată ce ai încălcat spațiul intim al cuiva, nu este bine. Asta irită și enervează, poate chiar să provoace agresie. Natura însăși ne-a creat așa. Să fim noi cu noi înșine în spațiul nostru intim.

Singurătatea ne ajută să gândim logic

Trăim în orașe și ne imaginăm foarte bine cum lucrează acest sistem. Fugim întotdeauna: de la muncă acasă, de la cunoscuți la prieteni, de la o întâlnire la alta. Toate aceste alergări sunt motivele pentru că noi pur și simplu nu reușim să gândim. Capul nostru este plin cu gânduri despre muncă, despre casă, apeluri și altele. OPREȘTE-TE! Găsește cel puțin o zi în săptămână când vei avea parte de compania ta, când să te gândești la ce îți dorești și să faci ceea ce îți place.

Crede-mă, acordându-ți o zi din săptămână, te vei minuna de gândurile tale. Doar nu în zadar marele creații ale lumii au fost făcute în singurătate. Poate, într-un mod miraculos vei găsi soluția pentru o problemă mai veche. Poate vei înțelege că te ocupi nu cu ceea ce trebuie. Oare asta e rău, ca fiind în propria companie, să îți schimbi viața odată și pentru totdeauna?

Publicitate

Îți va fi mai ușor să îți vezi greșelile

De foarte multe ori săvârșim greșeli, iar lucrul în echipă imparte responsabilitate fiecăruia. Proiectul tău nu mai are continuare de ceva timp? Cineva din echipă face permanent greșeli, dar nu înțelegi cine? Încearcă să te îndepărtezi de echipă și să lucrezi singur. S-ar putea ca tu să fii cel care încetinește întregul proiect și trebuie să-și îmbunătățești cunoștințele într-un anumit domeniu. Sau, te vei liniști, știind că faci totul corect.

Nimeni nu va influența asupra deciziilor tale

Hai să fim sinceri. Toată viața ta, cineva îți influențează deciziile. De la început aceștia sunt părinții, apoi prietenii, apoi propria familie și așa mai departe. Tot timpul auzim sfaturi și învinuiri. Da, suntem personalități puternice și deciziile le luăm singuri. Dar, fie și inconștient, societatea ne influențează deciziile. Poate nu cardinal, dar să ne schimbe direcția de gândire, ea poate foarte ușor. Ieși din societate pentru o perioadă. Gândește singur, fără ca să asculți pe cei din jur. Lasă doar muzica preferată sau liniștea să se audă în jur. Crede-mă, vei alege ceea ce îți dorești anume tu.

Singurătatea, sinonimul libertății

Când ești singur – ești liber. De exemplu, ai plecat în călătorie singur. De la început această idee îți pare plictisitoare și neatractivă, pentru că nu vei avea cu cine să comunici. Dar ajuns la destinație, situația se schimbă radical. Te vei trezi când vei dori, vei mânca ce vei dori și vei merge acolo unde îți vei dori. Nu trebuie să ceri acordul nimărnui. Vei fi liber să decizi și să faci așa cum vei dori. Atunci decizia îți va aparține doar ție. Te vei simți mai încrezut în sine, pentru că ai ales acest drum și doar tu ești responsabil de el. Iar să vorbești vei putea cu orice.

După cum vezi, singurătatea are foarte multe părți interesante și să fii singur nu este atât de strașnic. Încearcă să rămâi în singurătate cu tine și să te asculți, dar nu să-i asculți pe cei din jur. Trebuie să savurezi singurătatea cu măsură. Cum n-ai da, omul este o ființă socială și nu trebuie să uiți acest lucru.

Sursa: dozadesucces.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
LifeStyle
Sfaturi

Soarta si destinul nu inseamna acelasi lucru. Iata care este diferenta si de ce nu trebuie sa ne gandim la ce va urma!

Publicitate

“Nu eşti răspunzător pentru că te naşti. Dar eşti direct răspunzător pentru ce trăieşti.” — Tudor Mușatescu

Te-ai intrebat vreodata care este sensul vietii ?

Nu esti singurul care si-a pus aceasta intrebare, insa ea trebuie formulata altfel daca vrei cu adevarat sa obtii niste raspunsuri.

Presupunem din start ca exista un raspuns general valabil pentru noi toti, care odata inteles, ne va aduce claritate in ceea ce priveste viata. Dar fiecare dintre noi este diferit, complex, si fiecare are o alta soarta si un alt destin, deci nu poate exista acelasi raspuns pentru noi toti.

Intrebarea corecta asupra careia trebuie sa meditam este: „Care este sensul vietii MELE?”. Formuland intrebarea astfel, devenim constienti de ceva important, evident, si anume de faptul ca suntem unici. Unicitatea este cheia intelegerii destinului nostru, care ni se dezvaluie pe masura ce viata isi desfasoara cursul.

Soarta si destinul nu inseamna acelasi lucru. Stii care este diferenta?

Soarta reprezinta aspectele vietii noastre care nu depind de vointa sau deciziile luate. Nu putem alege tara in care ne nastem, cultura, calitatile umane, talentele native.

Soarta poate fi o binecuvantare sau o povara, depinde de perspectiva din care privesti lucrurile. Deseori este negata sau ignorata, insa doar prin acceptarea ei si lucrand cu instrumentele care ne-au fost daruite de catre soarta, ne putem afla destinul si ne putem intelege pe noi insine.

Destinul sta ascuns in dezvaluirea constanta a posibilitatilor in fata carora suntem pusi de catre soarta si deciziile pe care le luam in aceasta viata, incluzand gandurile pe care alegem sa le gandim si credintele pe care le avem.

Publicitate

Alegerile noaste ne determina destinul si daca le facem pe cele corecte, ghidati de pasiunile si intuitia noastra, ne vor oferi posibilitati inimaginabile.

Exista magie in viata care ne-a fost data, mai multa decat putem noi intelege, iar soarta si destinul lucreaza in favoarea noastra atunci cand avem incredere in puterea lor.

Nu este nevoie sa fim ingrijorati in legatura cu ce ne rezerva viitorul, chiar daca circumstantele din prezent par sa nu fie cele dorite. Este nevoie sa avem incredere in acest proces fara sa ne opunem, si sa luam cele mai bune decizii.

Destinul ne poate oferi circumstante si si oportunitati care sunt in armonie cu Universul nostru interior : resursele oferite de soarta, credintele care constient sau inconstient ne slefuiesc drumul, deciziile pe care le luam in fiecare moment al existentei noastre.

Este adevarat ca nu ne putem schimba soarta, dar ne putem schimba modul de a gandi, de a simti si deciziile care influenteaza fiecare aspect al vietii noastre. Astfel, avem puterea de a ne schimba destinul.

Nu exista un singur destin, dragoste, pasiune sau adevar pentru fiecare. Viata este mult mai generoasa si asta e bine de stiut.

Nu-ti mai face griji cu privire la ce va urma in viata ta.

Traieste fiecare zi, fii cat mai constient de momentul PREZENT, permite ca soarta si destinul sa-ti dezvaluie care va fi urmatorul pas. Ai incredere in acest proces, ai incredere in tine si totul se va aranja in favoarea ta.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate