Singuratatea – ce beneficii iti aduce, pe langa dezavantaje

Publicitate

Puțini sunt cei care iubesc singurătatea. Ea epuizează și te bagă în depresie. Întotdeauna încercăm să fim în compania cuiva. Nu contează a cui. Important ca liniștea să nu ne îmbrățișeze în totalitate. Pentru că oamenii au un rol major în viața noastră. Ei ne educă, ne conduc și ne influențează viața. Iar o ruptură de la acest cerc este imposibilă pentru unii dintre noi. Uneori societatea este prea mult. Atunci omul are nevoie de liniște și în asta nu este nimic rău.

Singurătatea. Toți o consideră ca fiind un ghinion sau lipsă de viitor. Pentru că dacă omul este singur, atunci el întotdeauna pierde. Învingătorul nu este singur. În jurul lui sunt întotdeauna prietenii, rudele și amicii. Iar dacă omul este singur, înseamnă că are o problemă. Nu este adevărat. Foarte multe persoane tind să fie singure. De exemplu, ești un șef mare. Toată ziua plină de apeluri și întâlniri, și chiar în ambuteiaj discuți cu cineva. Sunt sigur că unicul lucru pe care ți-l dorești atunci când ajungi acasă este liniștea și singurătatea.

Fiecare persoană are spațiul său. Un fel de zonă care-i aparține și care nimeni nu are voie să intre. Și știi bine că odată ce ai încălcat spațiul intim al cuiva, nu este bine. Asta irită și enervează, poate chiar să provoace agresie. Natura însăși ne-a creat așa. Să fim noi cu noi înșine în spațiul nostru intim.

Singurătatea ne ajută să gândim logic

Trăim în orașe și ne imaginăm foarte bine cum lucrează acest sistem. Fugim întotdeauna: de la muncă acasă, de la cunoscuți la prieteni, de la o întâlnire la alta. Toate aceste alergări sunt motivele pentru că noi pur și simplu nu reușim să gândim. Capul nostru este plin cu gânduri despre muncă, despre casă, apeluri și altele. OPREȘTE-TE! Găsește cel puțin o zi în săptămână când vei avea parte de compania ta, când să te gândești la ce îți dorești și să faci ceea ce îți place.

Crede-mă, acordându-ți o zi din săptămână, te vei minuna de gândurile tale. Doar nu în zadar marele creații ale lumii au fost făcute în singurătate. Poate, într-un mod miraculos vei găsi soluția pentru o problemă mai veche. Poate vei înțelege că te ocupi nu cu ceea ce trebuie. Oare asta e rău, ca fiind în propria companie, să îți schimbi viața odată și pentru totdeauna?

Publicitate

Îți va fi mai ușor să îți vezi greșelile

De foarte multe ori săvârșim greșeli, iar lucrul în echipă imparte responsabilitate fiecăruia. Proiectul tău nu mai are continuare de ceva timp? Cineva din echipă face permanent greșeli, dar nu înțelegi cine? Încearcă să te îndepărtezi de echipă și să lucrezi singur. S-ar putea ca tu să fii cel care încetinește întregul proiect și trebuie să-și îmbunătățești cunoștințele într-un anumit domeniu. Sau, te vei liniști, știind că faci totul corect.

Nimeni nu va influența asupra deciziilor tale

Hai să fim sinceri. Toată viața ta, cineva îți influențează deciziile. De la început aceștia sunt părinții, apoi prietenii, apoi propria familie și așa mai departe. Tot timpul auzim sfaturi și învinuiri. Da, suntem personalități puternice și deciziile le luăm singuri. Dar, fie și inconștient, societatea ne influențează deciziile. Poate nu cardinal, dar să ne schimbe direcția de gândire, ea poate foarte ușor. Ieși din societate pentru o perioadă. Gândește singur, fără ca să asculți pe cei din jur. Lasă doar muzica preferată sau liniștea să se audă în jur. Crede-mă, vei alege ceea ce îți dorești anume tu.

Singurătatea, sinonimul libertății

Când ești singur – ești liber. De exemplu, ai plecat în călătorie singur. De la început această idee îți pare plictisitoare și neatractivă, pentru că nu vei avea cu cine să comunici. Dar ajuns la destinație, situația se schimbă radical. Te vei trezi când vei dori, vei mânca ce vei dori și vei merge acolo unde îți vei dori. Nu trebuie să ceri acordul nimărnui. Vei fi liber să decizi și să faci așa cum vei dori. Atunci decizia îți va aparține doar ție. Te vei simți mai încrezut în sine, pentru că ai ales acest drum și doar tu ești responsabil de el. Iar să vorbești vei putea cu orice.

După cum vezi, singurătatea are foarte multe părți interesante și să fii singur nu este atât de strașnic. Încearcă să rămâi în singurătate cu tine și să te asculți, dar nu să-i asculți pe cei din jur. Trebuie să savurezi singurătatea cu măsură. Cum n-ai da, omul este o ființă socială și nu trebuie să uiți acest lucru.

Sursa: dozadesucces.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
LifeStyle
Sfaturi

O selectie de proverbe din intelepciunea chineza care pot fi adevarate lectii pentru sufletul tau

Publicitate

Va oferim o selectie cu cele mai bune proverbe si zicale care au fost impartasite de-a lungul generatiilor din China. Fa-ti timp si citeste-le deoarece pot fi adevarate lectii pentru un viitor frumos si nu numai:

1. Cu bani poti cumpara un ceas, dar nu si timpul.

2. O calatorie de o mie de mile incepe cu un pas.

3. Perlele nu se afla pe malul oceanului. Daca vrei una, trebuie sa te scufunzi dupa ea.

4. Nu face tot ce poti, nu cheltui tot ce ai, nu crede tot ce auzi si nu spune tot ce stii.

5. Rautatea se poate invata mai usor ca bunatatea.

6. Daca te-ai impiedicat si ai cazut nu inseamna ca mergi in directia gresita.

7. O carte inchisa este doar o bucata de hartie.

8. Esti stapanul cuvintelor nerostite si sclavul celor pe care nu le-ai spus.

9. Ne trebuie doi ani sa invatam sa vorbim si intreaga viata sa invatam sa tacem.

10. Cel mai greu este sa rezisti ispitei inainte de victorie.

11. Ceea ce se intampla, se intampla la timp.

12. Aud si uit, vad si tin minte, fac si inteleg.

13. Daca nu ai facut niciun rau nimanui, atunci nu ai de ce sa te temi ca ti-ar putea bate Raul la usa.

14. Ma infuriam pentru ca nu aveam ce incalta, dar am intalnit un om care nu avea picioare.

15. Luna devine intunecoasa apropiindu-se de soare.

16. A-ti stapani o clipa de manie inseamna a evita un secol de regrete.

17. Daca vrei sa afli ce este in mintea unu-i om, asculta-i vorbele.

18. Nu vorbi daca asta nu va schimba linistea in bine.

19. Traieste, pastreaza-ti calmul. Va veni timpul si florile vor inflori singure.

20. Pentru a sti drumul care urmeaza, intreaba-i pe cei care vin inapoi.

21. Nu te teme sa mergi incet. Teme-te sa te opresti.

22. Un om intelept isi ia propriile decizii, un ignorant se ia dupa altii.

23. Usa cea mai bine incuiata este cea pe care o putem lasa descuiata.

24. Sufletele mari au vointa, cele slabe doar dorinta.

Publicitate

25. Doar cei ce au parcursul drumul cunosc prapastiile.

26. Omul care a purtat tot muntele, este acelasi care a inceput sa poarte pietricele.

27. Nu poti opri pasarile tristetii sa iti zboare pe deasupra capului, insa le poti opri sa iti ramana in par.

28. Secretul succesului: Cazi de sapte ori, te ridici de opt.

29. A fi o singura zi lipsit de griji inseamna a fi pentru o zi nemuritor.

30. A-ti stapani o clipa de manie inseamna a evita un secol de regrete.

Concentrarea pe aspectele esenţiale 

Într-o zi guvernatorul Ai Lu l-a întrebat pe Confucius:

“Ce tunsoare avea împăratul Shun în antichitate?”

Confucius nu a răspuns.

Ai Lu a spus din nou: “Vreau să învăţ de la tine. De ce nu răspunzi ?”

Confucius a plecat capul şi a spus:” Pentru că întrebarea adresată nu este esenţială. De aceea mă gândeam cum să răspund”.

Guvernatorul a fost curios, aşa că a întrebat: “Ce este o întrebare esenţială?”

Confucius a spus: “În timpul domniei sale, împăratul Shun şi-a iubit poporul său ca pe proprii săi copii. El sprijinea oamenii virtuoşi şi oferea funcţii celor capabili. Demnitatea sa era cunoscută în afară imperiului său. Cu toate acestea, el a rămas modest şi simplu. Bunătatea lui îi influenţa pe toţi. Iată de ce învăţăturile sale s-au răspândit atât de larg. Chiar legendara pasăre Phoenix şi miticul Kirin apăreau pe pământurile conduse de el, ca indiciu a măreţei sale demnităţi. Toate acestea s-au întâmplat deoarece împăratul Shun a fost virtuos şi corect. Aţi întrebat de tunsoarea împăratului Shun şi nu despre cele mai importante lucruri, de aceea nu am răspuns imediat”.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Citate