Sfaturi intelepte de la maestrul Buddha care iti vor oferi incredere in tine!

Sfaturi intelepte de la maestrul Buddha care iti vor oferi incredere in tine!

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 December 2019 in Citate

Buddha este o figura legendara care a fondat religia numita dupa el in India. La fel ca alte religii, invataturile sale se centreaza pe ideea de armonie interioara, iar aceste doctrine continua sa rezoneze in inimile a milioane de oameni.

Noi am cautat cele mai frumoase lectii de viata oferite de acest profesor spiritual remarcabil, al carui principal principiu consta in a nu impune, ci in a explica.

1. Cuvintele au puterea atat de a distruge, cat si de a vindeca. Cand cuvintele sunt adevarate si pline de bunatate, atunci ele pot schimba intreaga lume.

2. In loc de o mie de cuvinte, mai bine numai unul, dar care-aduce Pacea. In loc de o mie de versuri, mai bine numai unul, dar care-arata Frumosul. In loc de-o mie de cantari, mai bine una, dar care-mprastie doar bucurie.

3. Nimic nu te poate rani mai mult ca propriile tale ganduri nepazite.

4. Ura nu este niciodata invinsa de ura. Ura este invinsa de dragoste. Este o lege eterna.

5. Calea nu este in cer. Calea este in inima.

6. Ca sa intelegi totul, trebuie sa ierti tot.

7. Pe cer nu este nicio diferenta intre Est si Vest. Fiecare om isi creeaza propriile diferente si apoi le crede adevarate.

8. Cuvintele pe care le folosim ar trebui alese cu grija, caci oamenii le vor auzi si vor fi influentati de ele – in bine sau in rau.

9. Nimeni nu ne poate salva dintr-o situatie decat noi insine. Nimeni nu poate si nimeni nu o va face pentru noi. Noi suntem cei care trebuie sa mergem pe drumul care ni se asterne in fata.

10. Un cuvant care aduce pacea valoreaza mai mult decat o mie de cuvinte intelepte.

11. Sa tii furia in tine e ca si cum ai prinde un carbune incins pe care vroiai sa-l arunci in altcineva. Tu o sa te arzi!

12. Suntem sculptati de propriile noastre ganduri: chiar devenim ceea ce gandim. Cand mintea ne e pura, atunci bucuria o sa apara si va ramane exact cum umbra ne e intotdeauna alaturi.

13. Trei lucruri nu vor putea fi niciodata ascunse: soarele, luna si adevarul.

14. Prietenia e singurul antidot pentru ura, este singura garantie pentru pace.

15. E usor sa vezi greselile semenilor dar greu sa-ti vezi propriile greseli. Oamenii prezinta greselile celorlalti ca pe pleava purtata de vant dar isi ascund propriile greseli asa cum un cartofor viclean isi ascunde zarul masluit.

16. Nu ofensa nici prin cuvinte, nici prin fapte. Hraneste-te cu moderatie. Traieste in Inima. Cauta cele mai inaltatoare ganduri.

17. Meriti dragostea altora, dar, cel mai important, meriti propria ta dragoste.

18. Nu va uitati niciodata la ce ati facut. Uitati-va doar la ce v-a ramas de facut.

19. Daca am putea vedea in mod clar miracolul unei flori, intreaga noastra viata s-ar schimba din temelii.

20. Daca am putea vedea in mod clar miracolul unei flori, intreaga noastra viata s-ar schimba din temelii.

21. Nu ramane in trecut, nu visa la viitor, concentreaza-ti mintea asupra prezentului.

22. Lucreaza la propria ta mantuire. Salvarea nu depinde de altii.

23. Nu vei fi pedepsit pentru mania ta, vei fi pedepsit de mania ta.

“Nu aranjându-ţi altfel circumstanţele vieţii îţi vei găsi liniştea, ci dându-ţi seama cine eşti la cel mai profund nivel.” – Eckhart TolleDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!