Sfaturi de viata intelepte oferite de batranii japonezi pentru generatiile tinere! Invata si tu din ele!

Publicitate

“Căută să devii un om mai bun și asigură-te că știi cine ești tu înainte de a cunoaște pe cineva și a aștepta ca acea personă să știe cine ești.” Socrate

Japonezii nu trec oricum prin viata deoarece de mici cultura le impune un stil de viata in care conduita morala ocupa primul loc, iar stilul de viata este direct legat de aceste lucruri. Batranii japonezi au facut o lista cu cele mai bune sfaturi pentru cei tineri astfel incat sa fie siguri ca traditia va fi respectata si de generatiile viitoare.

Sa fii ceea ce esti! – Una dintre cele mai mari provocari in viata este sa sa fii tu insuti intr-o lume care incearca sa te faca precum toti ceilalti. Cineva va fi întotdeauna mai frumos ca tine, mai destept sau mai tanar, insa nimeni nu poate fi ca tine. Nu te schimba ca oamenii sa te placa. Fii tu insuti si oamenii potriviti te vor iubi pe tine, cel adevarat.

Trecutul – Nu vei putea incepe urmatorul capitol din viata ta, daca vei continua sa il citesti pe ultimul.

Frica sa gresesti – Facand ceva si obtinand un rezultat gresit este mai productiv decat sa nu faci nimic. Orice reusita are o urma de esec in spatele ei si orice esec te conduce spre succes. Vei ajunge sa regreți mai mult lucrurile pe care nu le-ai facut decat pe cele pe care le-ai facut.

Problemele – Infrunta-le cu capul sus. Nu, nu va fi usor. Nu este nicio persoana in lume care poate depasi fara greseala toate complicatiile cu care viata ne pune fata in fata. Nu suntem facuti sa rezolvam instant toate probleme aparute. Nu asa am fost creati. De fapt, am fost creati sa ne suparam, sa ne intristam, sa fim raniti, sa ne impiedicam si sa cadem. Pentru ca tocmai asta este intregul scop al vietii – sa ne infruntam problemele, sa invatam din ele, sa ne adaptam si sa le rezolvam in timp. Asta e, in cele din urma, modul in care devenim persoanele care suntem.

Publicitate

A minti – Poti minti pe oricine din lumea intreaga, insa nu te poti pacali pe tine.Vietile ni se imbunatatesc numai cand acceptam provocarile care ne apar in cale. Iar cea mai dificila dintre provocari este aceea de a fi sinceri cu noi insine.

Cumpararea fericirii – Multe dintre lucrurile pe care ni le dorim sunt scumpe. Dar adevarul este ca lucrurile care ne aduc cu adevarat fericirea sunt gratuite – dragostea, rasul, prietenia … Completati voi lista mai departe.

Asteptarea fericirii de la ceilalti – Daca nu esti multumit cu tine, asa cum esti, nu vei fi fericit nici in relatii cu alte persoane. Trebuie sa-ti creezi stabilitate si fericire in propria viata inainte de a o impartasi cu altcineva.

Sa faci lucrurile perfect – Societatea nu premiaza perfectionistii, ci ii recompenseaza pe cei care duc lucrurile la bun sfarsit.

Calea usoara – Viata nu e usoara, mai ales atunci cand planuiesti sa obtii ceva care sa merite. Nu alege calea usoara care sa te duca acolo. Realizeaza ceva extraordinar.

Concentrare pe ce NU vrei sa se intample – Concentreaza-te pe ce iti doresti sa se petreaca. Gandirea pozitiva este ingredientul de baza al oricarei povesti de succes. Daca te trezesti in fiecare dimineata gandindu-te ca ceva minunat ti se va intampla in ziua respectiva si esti putin atent, vei observa destul de des ca ai avut dreptate.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Cand iti este greu si nu gasesti cuvinte pentru a descrie durerea din sufletul tau, citeste aceste randuri

Publicitate

“Fericirea poate fi găsită în cele mai întunecate timpuri, dacă cineva își aduce aminte să aprindă lumina.” – J.K. Rowling

Te trezești și fiecare zi este o amintire că durerea încă persistă. Toți spun că va trece. Ca va fi ușor. Că nu va mai durea atât de mult. Însă atunci când treci peste starea de amorțeală completă, pur și simplu vrei să stau culcată. Nu vrei să te ridici din pat. Nu vrei să te miști. Nu vrei să faci nimic. Vrei să adormi iar, pentru că e mai ușor să te pierzi în vise, decât să te confrunți cu realitatea pe care o trăiești.

Vrei pur și simplu ca totul să treacă. Însă nu trece. Te distruge. Această durere persistă în gândurile tale. Și retrăiești trecutul din nou și din nou, gândindu-te unde ai greșit. Ce ai putea schimba. Unde a fost vina ta? A fost oare vina ta? Cum poți să schimbi totul?

Stai culcată și te întrebi dacă lui îi este la fel de dor de tine, așa cum ție îți este dor de el. Apoi începe o nouă zi fără el.

Apoi îți strângi toată puterea care ți-a mai rămas, te ridici din pat și începi o nouă zi. Privești calendarul și te întrebi cât timp aceste sentimente te vor distruge. Încă o săptămână. Încă o lună. Însă atunci când tot ce faci este să supraviețuiești încă 24 de ore – fiecare zi din viața ta se transformă într-un maraton.

Apoi ziua ta începe și totul îți amintește de el. Fiecare piesă pe care o asculți. Fiecare pas pe care îl faci. Fiecare cuvânt pe care îl rostești. Și faci toate astea, însă te simți pierdută și goală. Ca și cum atunci când a plecat el a luat tot ceea ce te făcea om. Când a plecat a luat de la tine ce era mai bun. Pentru că în capul tău, el este cel mai bun ce a fost în viața ta.

Și ai simțit și ai trecut prin această durere și anterior, însă acum este totul diferit. Acum ți se pare că nu se va schimba nimic. Poate ar trebui să înveți să trăiești fără el. Să înveți să trăiești așa distrusă, vulnerabilă. Să înveți să trăiești atunci când nici măcar nu simți că trăiești, ci faci totul ca să supraviețuiești. 24 de ore par atât de lungi atunci când trăiești în trecut.

Publicitate

Și toți te întreabă: „Cum ești?”, iar tu le răspunzi: „Bine”, pentru că nimeni nu vrea să audă că plângi până adormi. Nimeni nu vrea să audă că nici măcar nu îți este foame. Nimeni nu vrea să audă că nu dormi nopțile dacă nu iei calmante și chiar și așa te trezești la 3 dimineața și durerea pare mai puternică.

“Când vorbești, nu faci decât să repeți ceea ce știi deja. Dacă asculți, însă, ai putea învăța ceva nou.” – Dalai Lama

Apoi te gândești că el este bine și nu se gândește la faptul că ți-a provocat o asemenea durere. Te gândești: cum ai putea să ai sentimente pentru cel căruia nu îi pasă de tine? Pentru că a fost o vreme când lui îi păsa de tine.

Anume trecutul frumos te urmărește. Te ții cu dinții de el de parcă riști să îl uiți vreodată. Adevărul este că chiar dacă ai vrea să uiți, nu vei putea. Chiar dacă ai ști care vor fi consecințele, oricum ai fi ales această cale. Pentru că, chiar și cu această durere care te omoară în interior, ești fericită că l-ai cunoscut pe el. Că l-ai iubit. Că te-ai dăruit lui. Că ai simțit toate astea. Este mai bine decât să nu fi simțit toate astea vreodată.

Pentru că chiar și atunci când lacrimile îți inundă ochii atunci când îți amintești de el, oricum știi că el este cel mai frumos lucru care ți s-a întâmplat vreodată.

Oricât de greu ar fi acum, într-o zi te vei uita în urma și vei realiza că încercările tale te-au schimbat în bine.

Sunt 7 zile într-o săptămână. “Cândva” nu este una din cele 7.

Sursa: psihologiarelatiilor.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet