Sfaturi de viata de la marele intelept Osho “Sa nu depinzi de altii! Fii independent in fiinta ta! Asculta-ti vocea interioara! O vei putea auzi in momentul in care iti linistesti mintea.”

Sfaturi de viata de la marele intelept Osho “Sa nu depinzi de altii! Fii independent in fiinta ta! Asculta-ti vocea interioara! O vei putea auzi in momentul in care iti linistesti mintea.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 December 2019 in Citate

Citeste aceste randuri frumoase care pot fi un moment de respiro intr-o perioada dificila a vietii tale.

De citit si de dat mai departe. Multi avem nevoie de alinare si de incurajare.

1. Oriunde se intampla sa va aflati, acolo trebuia sa ajungeti.

2. Renuntati la ideea ca toate lucrurile trebuie sa se potriveasca, renuntati la ideea ca trebuie sa fie o armonie perfecta – pentru ca nu sunt niste idei bune. Daca toate lucrurile ar fi la locul lor, v-ati plictisi unul de celalalt; daca totul este armonios, pierdeti toata esenta relatiei. Este bine ca sunt lucruri care nu se potrivesc.

3. Iubirea nu se naste in voi decat daca deveniti un cerc perfect: un intreg multumindu-se cu sine. Atunci iubiti tot ceea ce vine spre voi.

4. In momentele de iubire profunda, oamenii respira la unison. Atunci cand se urasc, respiratiile lor sunt cat se poate de diferite.

5. Ceilalti nu pot fi schimbati, si nu vei face decat sa iti risipesti inutil timpul si viata daca vei incerca sa-i schimbi. Transformarea lor ii priveste numai pe ei.

6. Nu la lumea materiala este necesar sa renuntam, ci la trecut si la conditionarile acestuia, la sistemul de convingeri gresite care ne inlantuie si pe care fiecare generatie il impune celor urmatoare.

7. Nu este nevoie sa stii unde mergi. Nu este nevoie sa stii de ce mergi. Tot ceea ce e nevoie sa stii este faptul ca mergi plin de veselie; daca faci acest lucru, nu poti gresi.

8. Ceea ce este, este. Opreste-te si priveste.

9. Sunt doar doua feluri de oameni pe lume: cei care incearca sa-si umple goliciunea interioara si acele persoane foarte rare si deosebite care incearca sa-si vada aceasta goliciune.

10. Iubirea pare sa fie ca un medicament; este ceruta doar de cei in suferinta.

11. Totul se afla in echilibru. Singura problema care exista sunteti voi; in sine, lumea nu are niciun fel de problema.

12. Voi nu ma puteti face pe mine nefericit. In cel mai bun caz, puteti sa-mi creati o stare de disconfort, asta-i tot.

13. Fa ca rasul sa fie rugaciunea ta. Razi mai mult. Nimic nu elibereaza energiile blocate mai bine ca rasul. Nimic nu te face inocent asa cum o face rasul.

14. Fii ceea ce esti, fara sa-ti pese deloc de lume.

15. Totul este un mare mister. Orice efort de a-i gasi o explicatie este gresit – trebuie doar sa il iubesti, sa traiesti cu el si sa dansezi cu el.

16. Renunta la comparatii si poti sa te bucuri de viata la maximum.

17. Viata nu sta undeva asteptandu-te, viata ti se intampla.

18. Sa nu depinzi de altii! Fii independent in fiinta ta! Asculta-ti vocea interioara! O vei putea auzi in momentul in care iti linistesti mintea.

19. Oricat de dureroase ar fi experientele iubirii, patrunde in iubire fara sa eziti, pentru ca, daca o eviti – asa cum face majoritatea oamenilor -, vei ramane blocat in ego. Atunci viata nu iti va mai fi un pelerinaj, nu va mai fi un rau care curge spre ocean, ci va deveni o mlastina.

20. Pana nu ai propria intelepciune, propria viziune, propria claritate, pana nu vezi cu ochii tai, n-ai sa fii in stare sa intelegi misterul existentei.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!