Sfat simplu: construiește o relație cu cineva care împărtășește aceleași valori ca ale tale în viață

Sfat simplu: construiește o relație cu cineva care împărtășește aceleași valori ca ale tale în viață

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 July 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatiiSfaturiViata

Dacă crezi că o persoană poate face orice pur și simplu pentru că a avut o copilărie dificilă, a fost crescută incorect și agresiv, a trecut prin prea multe dificultăți în viață, atunci te înșeli. Ceea ce facem este alegerea noastră personală, este modul în care alegem să facem față dificultăților, noi alegem să dăm vina pe lumea din jurul nostru pentru nenorocirile din viața noastră, în loc să dăm vina pe noi.

Dacă construiești o relație cu o persoană și începi treptat să îți dai seama că privești într-o direcție, iar alesul tău în direcția opusă, atunci nu vei reuși să faci nimic stabil și durabil.

La un moment dat, îți vei da seama că știi exact ce fel de oameni ai vrea să vezi lângă tine în viață. Oameni pentru care contează conceptele de onoare, conștiință, demnitate și adevăr și nu vor renunța la idealurile lor cu prima ocazie.

Din punct de vedere al psihologiei, orice comportament poate fi explicat și, cu cât este mai rău, cu atât va fi mai viu și mai variat rezultatul unei astfel de analize. Astfel, referindu-ne la psihologie, este foarte ușor să te justifici pe tine și comportamentul tău josnic de astăzi, care se presupune că este dictat de un trecut complex și dificil.

Dar orice adult este deja capabil să se angajeze independent în propria reeducare. Dacă creierul nu este deteriorat, înseamnă că este capabil să fie conștient și să-și dea seama de acțiunile și comportamentul său.

Iar faptul că un adult pur și simplu refuză să își asume responsabilitatea pentru acțiunile sale conștiente sugerează că poziția în care trăiește este pur și simplu benefică pentru el. Și acest lucru îl scade deja la un nivel și mai scăzut ca persoană.

Alegeți-vă cu atenție prietenii și partenerii de viață. Priviți-i cu atenție și trageți singuri concluzii dacă valorile vieții voastre coincid cu ale lor. Căci dacă nu, căile tale vor diferi cu siguranță și acest moment va fi foarte dureros pentru tine, pentru că vei fi dezamăgit de așteptările nejustificate de la o persoană.

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!