Semnele unui suflet pierdut si cum il putem ajuta sa se regaseasca

Semnele unui suflet pierdut si cum il putem ajuta sa se regaseasca

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 April 2019 in Spiritualitate

“Toate visele noastre pot deveni realitate dacă avem curajul să le urmăm.” – Walt Disney

Daca vrem sa ii ajutam pe acesti oameni, trebuie sa reactionam mai degraba cu simpatie, decat furie si ostilitate. Sufletele pierdute au nevoie de dragoste neconditionata, pentru ca sunt insetati de iubire, chiar daca nu vor sa accepte constient acest lucru. Chiar daca este provocator uneori, iubirea si acceptarea fata de acesti oameni este singurul lucru pe care il putem face ca sa ii ajutam.

Iata 3 simptome ale sufletelor pierdute:

1. Sufletele pierdute au tendinta de a-si apara mereu pozitia si ideile

Un „suflet pierdut” opereaza mai mult din ego si nu din perspectiva frumusetii sale interioare. Pentru ca sunt foarte tare ghidati de ego, acesti oameni au mereu tendinta de a-si sublinia pozitia.

Ei sunt mereu cei care au dreptate, si trebuie sa isi apere personalitatea si tot ceea ce cred ei ca este corect. Orice noua perspectiva care le este aratata, chiar si un sfat prietenos, este contra-argumentat cu un „Da, dar…”, urmat de o lista de argumente care sa te faca sa intelegi de ce ceea ce spui nu li se potriveste. Cea mai buna reactie pe care poti sa o ai este sa le accepti viziunea, chiar daca tu crezi ca sfatul tau, sau perspectiva ta ar fi fost cea mai potrivita pentru ei.

Nu uita ca acesti oameni isi blocheaza perspectivele, intuitia si astfel ei vor bloca orice sfat benefic, indiferent din partea oricui ar veni. Cel mai potrivit lucru pe care il poti face este sa iti prezinti perspectiva, fara sa te angajezi intr-o dezbatere fara final ca sa le deconstruiesti perspectiva. Sufletelor pierdute nu le place sa le provoci ego-ul, astfel incat este foarte posibil ca, in linistea lor, mai apoi „sa digere” lucrurile pe care le-a aflat de la tine, acceptandu-le mult mai usor.

2. Lipsa de toleranta

In foarte multe situatii, acesti oameni nu vor fi de acord sa accepte oameni diferiti sau oameni care fac alegeri diferite decat ale lor. Sinele nostru superior este foarte inclusiv, pacifist, iubitor. Oamenii aflati in conexiune cu sinele lor superior nu urasc in mod gratuit, nu condamna pe oamenii din jurul lor pentru alegeri dieferite de ale lor.

Daca cineva blocheaza aceasta dragoste si acceptare neconditionata care vine din interior, nu este capabil sa ii accepte pe ceilalti si asa se naste discriminarea, frica si ura fata de cel care este „diferit”. Sufletele pierdute vor oferi „dragostea” lor doar acelora care se comporta si sunt in concordanta cu limitarile pe care le traseaza egoul lor.

De aceea, ii vedem adesea pe oamenii acestia cum se manifesta intolerant fata de alti oameni care nu sunt ca ei: sunt misogini, homofobi, rasisti, intoleranti cu privire la alte traditii spirituale. Este o pierdere de timp sa argumentezi si sa te certi cu un astfel de om. Spune-ti parerea si apoi mergi mai departe, nu le incuraja nervozitatea egoului.

3. Sufletele pierdute repeta aceleasi greseli din nou si din nou

Pentru fiecare din noi, viata asterne lectiile necesare pentru a ne ajuta sa ne concetam la sinele nostru superior, adica sa fim in mod profund mai buni, mai iubitori cu noi si cu cei din jurul nostru, ami deschisi fata de viata. „Un suflet pierdut” va repeta insa la infinit aceleasi greseli, blocandu-si sansa de a evolua. In mintea acestor oameni, viata continua sa fie urata, grea si nedreapta, fara sa isi dea seama ca tocmai perspectiva lor ii face sa traiasca asa.

Nu ii judeca pe acesti oameni si nu le minimaliza durerile. Accepta-i asa cum sunt. Este cel mai bun ajutor pe care il poti oferi. Totusi, nu te lasa atras/a in furtunile lor haotice, dar arata-le ca iti pasa de ei, ca exista totusi si o alta perspectiva asupra vietii, pe care o vor vedea atunci cand vor fi pregatiti sa renunte la zabrelele cu care si-au inconjurat sufletele.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!