Semnele care ne arata ca suntem inconjurati de persoane cu energii negative care ne afecteaza viata

Publicitate

Să te înconjori de oameni cu energie pozitivă este important, întrucât ești afectat direct de oamenii din jurul tău. Cu toate acestea, nu este întotdeauna așa de ușor cum poate părea, să identifici oamenii pe care ar trebui să îi păstrezi în jurul tău. La suprafață, pot părea că au o energie pozitivă superficială. Însă dacă te uiți atent vei vedea unele semne, unele mai puțin evidente decât altele, că o persoană este posibil să aibă o influență negativă asupra stării tale de bine.

Nu își fac timp pentru tine

Dacă stai să te gândești, ai rude și prieteni în viața ta care ar putea venii dacă ai nevoie de ajutorul lor, în maxim 10 minute. Însă, este posibil să ai alți prieteni care par că niciodată nu au timp pentru nimic. Prietenii ar trebui să poată măcar uneori să își facă timp pentru tine, mai ales dacă tu ai făcut la fel pentru ei.

Îți năruiesc visele

Unii așa numiți prieteni te discreditează, descurajându-te să îți urmărești visele și ambițiile. Prietenii ar trebui să creadă în tine și să îți sărbătorească succesele. Un prieten ar trebui de asemenea, să te încurajeze atunci când lucrurile nu sunt chiar perfecte. Însă oamenii cu energie negativă nu fac astfel de lucruri pentru tine.

Nu poți avea încredere în ei

Poate că un prieten te-a mințit o dată, dar i-a părut rău pentru asta și ți-a mărturisit adevărul. Asta se mai poate întâmpla uneori, însă un prieten nepotrivit te va minții tot timpul. O persoană care te minte nu te respectă, și nu poți construii o relație fără să ai o fundație de respect. Nu ar trebui niciodată să rămâi prieten cu o persoană care minte cronic.

Pretind că sunt victime

Unii oameni parcă încearcă constant să găsească pe cineva care să le plângă de milă. Este posibil să ți se plângă constant, și este posibil să crezi că, pentru a fii un prieten bun, trebuie să ascuți ce au de spus. Cu toate acestea, când rolurile se inversează și tu ai nevoie de cineva cu care să vorbești, ei niciodată nu au timp.

Sunt plini de scuze

Nimic nu este niciodată din vina lor. Evită conflictul, nu au timp pentru tine și nu au nici un fel de interes asupra problemelor tale. Adevărații tăi prieteni vor fii mereu sinceri cu tine. Ceilalți trebuiesc evitați.

Nu sunt atenți la tine

Publicitate

Vei avea parte de atenția lor doar atunci când când sunt cu tine și prietenii tăi. Când prietenii lor, sau persoanele pe care doresc să le impresioneze sunt în jur, sunt prea ocupați să socializeze pentru a-ți acorda ție vreun fel de atenție. De asemenea, nu prea răspund nici la e-mailurile sau mesajele pe care tu le trimiți.

Se folosesc de tine

Când prietenii tăi au probleme, dorești să-i ajuți. Din nefericire, prietenii nepotriviți pot profita de acest lucru. Sunt drăguți cu tine doar atunci când îți doresc ceva. Acel lucru poate fii timpul tău, o sumă de bani, un drum până undeva sau orice altceva. Relațiile de prietenie nu ar trebui să fie susținute doar dintr-o direcție.

Suferă de gelozie

Este normal ca unele persoană să simtă uneori invidie. Îi poți ajuta pe unii dintre ei. Totuși, un prieten nepotrivit va fii gelos pe tot ce este în jurul tău. Acea persoană este posibil să încerce să te rănească cu bârfe, sau în alte feluri. Dacă o persoană face asta mai mereu, ar trebui să te gândești dacă această relație trebuie să mai continue.

Încearcă să te schimbe

Prietenii ar trebui să te accepte, fără să încerce să te schimbe. Este posibil să încerce să schimbe felul în care arăți sau ceea ce faci. Fie că este vorba despre greutatea ta, o parte a personalității tale sau altceva, nu ar trebui să te schimbi niciodată doar pentru că așa îți spune o altă persoană.

Îți judecă trecutul

Petrecerea timpului cu alte persoane, în general, înseamnă că le dezvălui din ce în ce mai multe despre tine. Este posibil să fi greșit în trecut, să fi învățat din asta și să fi mers mai departe, însă prietenii cu o influență negativă nu pot face același lucru. Dacă prietenul tău face mereu referire la trecut, și îl folosește pentru a te pune într-o lumină proastă, ar trebui să reconsideri acea prietenie.

Vorbesc despre tine când nu ești de față

Un prieten care te bârfește nu îți este prieten. O persoană care ar o problemă cu tine, ar trebui să vorbească direct cu tine despre acel lucru. Oamenii care bârfesc nu pot fii de încrede. Dacă nu poți crea granițe eficiente cu acea persoană, probabil este momentul să închei această prietenie.

Uneori este posibil să dureze o vreme pentru a realiza că un prieten nu este deloc cum am crezut.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate

Ai probleme cu somnul? Iata cateva metode naturale care te pot ajuta sa ai un somn linistit

Publicitate

Probleme cu somnul? Ce trebuie să bei ca să ai un SOMN liniştit.

Somnul este necesar organismului în mod special pentru odihnă şi pentru posibilitatea de relaxare. Este important să dormim 7 – 8 ore, pentru a permite organismului să se odihnească şi să fie capabil să muncească.

Activităţile de rutină sunt deseori un motiv de oboseală şi care determină organismul să se odihnească. Din anumite motive, organismul poate fi supraobosit, iar acest lucru să cauzeze incapacitatea de odihnă. Pentru a avea parte de un somn liniştit, iată ce trebuie să consumaţi:

Un milkshake cu banane

Datorită magneziului şi potasiului, bananele sunt bune de consumat înainte de culcare. Specialiştii recomandă un shake care conţine banane: datorită mineralelor foarte benefice, organismul se relaxează şi astfel somnul este mai liniştit şi mai odihnitor.

Sucul cu cireşe roşii alungă insomnia

Este demonstrat faptul că un pahar de suc de cireşe roşii consumat seara, înainte de culcare, scade apariţia insomniilor. Explicaţia vine din faptul că cireşele conţin melatonina, un antioxidant cunoscut pentru puterea lui de a regla organismul şi de a induce somnul. Pentru a avea efect, sucul trebuie să fie făcut acasă.

Ceai de roiniţă

Această plantă are frunze asemănătoare cu menta, dar cu o aromă mai dulce şi un gust răcoritor de lămâie. Ceaiul de roiniţă este indicat pentru perioadele tensionate şi pentru calmarea stărilor de anxietate. Această plantă este folosită încă din antichitate pentru că reduce şi previne insomniile.

Ceai de tei 

Florile de tei destind, calmează şi induc un somn liniştit. Uleiul volatil din florile de tei are o acţiune relaxantă şi sedativă. Pentru a prepara ceaiul este suficient să laşi patru-cinci flori de tei la infuzat timp de 5 minute.

Ceai de valeriană

Este una dintre cele mai folosite plante pentru tratamentul tulburărilor de somn. Acţiunea ei tranchilizantă o recomandă în tratarea nervozităţii şi a stresului, dar şi pentru destinderea organismului şi ameliorarea somnului. Încearcvă tinctura de valeriană, pe care o prepari din 20 gr. rădăcini de plantă, lăsate la macerat timp de opt zile, în 100 ml de alcool de 70 de grade. După macerare, ia câte 15-20 de picături, de trei ori pe zi. Indicat este şi ceaiul care se prepară prin infuzarea unei linguriţe de plantă pentru trei-patru minute într-o cană de apă fierbinte. Spre deosebire de somnifere, valeriana nu produce ameţeli dimineaţa şi nu creează dependenţă. Tot din valeriană mai poţi încerca şi pulberea de rădăcină uscată. O poţi procura sub formă de capsule din magazinele cu produse naturiste. Recomandat este să iei o capsulă de trei ori pe zi.

Ceai de Hamei

Publicitate

Cunoscut mai ales ca ingredient principal în fabricarea berii, hameiul este un remediu excelent când suferi de insomnie. Prepară o infuzie de hamei, adăugând o lingură de flori la o cană cu apă clocotită. Lasă amestecul la infuzat timp de 10 minute, apoi strecoară şi bea o cană cu o jumătate de oră înainte de culcare. Poţi adăuga şi flori de tei, dacă vrei ca efectul infuziei să fie mai rapid.

Ceai de Floarea pasiunii

Folosită încă din secolul XIX ca somnifer, passiflora (floarea pasiunii) are proprietăţi calmante, sedative şi anxiolitice. Planta are o acţiune benefică în caz de nervozitate şi tulburări de somn, având un efect calmant şi asupra spasmelor gastrointestinale. Prepară-ţi de trei ori pe zi o cană de ceai din 250 ml apă şi o linguriţă de plantă uscată (se fierb împreună 2 minute). Poţi opta şi pentru capsulele cu passiflora, câte una, dimineaţa şi seara.

Ceai de Sunătoare

Este eficientă în tratarea stărilor de anxietate şi stres şi îmbunătăţeşte calitatea somnului. Are un efect sedativ foarte pronunţat şi se foloseşte în tratamentul depresiilor uşoare. Ceaiul se prepară sub formă de infuzie: o linguriţă de sunătoare la o cană de apă. De asemenea, pentru un somn liniştit poţi încerca şi o baie de plante. Foloseşte tei, rozmarin, valeriană, muşeţel şi roiniţă. Se fierb 100 gr. de plante în patru litri de apă pentru 10 minute. Toarnă acest ceai în apa de baie, iar plantele rămase se pun într-un săculeţ pe care-l pui în cadă.

Dormiţi opt ore pe noapte

Un somn sănătos şi liniştit înseamnă o persoană echilibrată, plină de energie şi ferită de afecţiuni ale inimii, memoriei sau digestive. Cele opt ore de somn în fiecare noapte sunt esenţiale pentru a avea un organism sănătos. Obişnuieşte-te să te aşezi în pat la o anumită oră şi să nu te ridici decât după cele opt ore de somn absolut necesare odihnei. De asemenea, este recomandat să renunţaţi la cafea şi sedentarism.

În plus, o dietă bogată în alimente care conţin o cantitate mare de magneziu şi calciu este şi ea un remediu împotriva somnului agitat. Deci nu evita legumele verzi, fructele bogate în vitamina C şi cei doi litri de apă de zi.

STATISTICĂ

Insomnia este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate, aproximativ unul din trei oameni confruntându-se cu tulburări ale somnului. Femeile sunt de două ori mai afectate decât bărbaţii, mai ales dacă au trecut de 40 de ani. Insomniile pot fi cauzate de o afecţiune fizică, stres, consum excesiv de cafea, durere cronică sau poate fi rezultatul unor obiceiuri de somn nesănătoase, cum este dormitul la ore neregulate.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Sanatate