Semnele care iti vor arata ca vei avea o viata lunga

Semnele care iti vor arata ca vei avea o viata lunga

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 October 2019 in Curiozități

“Nimeni nu pierde pe nimeni, pentru că nimeni nu posedă pe nimeni. Asta e adevărata experienţă a libertăţii: să ai lucrul cel mai important din lume, fără a-l poseda.” – Paulo Coelho

Jeanne Louise Calment a fost o persoană care a atins vârsta de 100 de ani și l-a întâlnit chiar pe Vincent van Gogh. Ei bine, se pare că ea a vorbit despre prezența unor semne, care atestă faptul că o persoană poate avea o viață lungă.

Să vedem care sunt acestea!

Ești plinuț, dar nu bolnav – Persoanele centenare nu trebuie neapărat să aibă o greutate scăzută pentru a atinge vârste înaintate, ci este suficient să îşi păstreze o greutate normală, astfel încât indicele de masă corporală să se situeze între 18-24.

Mergi repede – E dovedit ştiinţific: viteza mersului se află în strânsă legatură cu starea de sănătate. Astfel, în urma unui studiu de amploare desfăşurat la Universitatea din Pittsburg pe aproape 35.000 de subiecţi, s-a demonstrat că cei care merg mai repede au mai puţine şanse să se îmbolnăvească şi au cu 50% mai puţine riscuri să sufere de un atac de cord. O viteză medie de 3 metri pe secundă este suficientă pentru a-ţi da seama că eşti scutit de probleme de sănătate pe viitor, aşadar faceşi mişcare zilnic şi evitaţi sedentarismul.

Ești încăpățânat – Emoţiile pot influenţa sănătatea, care la rândul ei influenţează procesul de îmbătrânire. Atitudinea optimistă, încăpățânarea, lipsa stresului şi emoţiile pozitive echilibrează nivelurile de cortizol, supranumit şi hormonul stresului. Un exces de cortizol poate duce la deteriorarea celulelor cerebrale, favorizând apariţia unor boli specifice bătrâneţii, precum boala Alzheimer sau Parkinson, care scad semnificativ durata şi calitatea vieţii.

Ai mulți prieteni – Implicarea socială poate juca un rol extrem de important în starea noastră generală de sănătate. Numeroase cercetări au scos la iveală faptul că izolarea şi singurătatea sunt responsabile pentru diverse tulburări psihice care ne pot afecta calitatea vieţii, cea mai frecvent întâlnită fiind depresia, boala ce loveşte peste 121 de milioane de oameni pe glob.

Ești educat – Cu câțiva ani în urmă, Insitutul din Berlin, responsabil cu Dezvoltarea populației susținea că persoanele care provinn dintr-o familie educată sau au o educație aleasă, au tendința de a trăi mai mult și, prin mai mult, ne gândim chiar la 100 de ani plus. Încă un motiv care atestă că merită să fim educați.

Ești implicat social – Dacă nu știai, voluntariatul sau ajutorul oferit, fără a aștepta ceva în schimb, te pot ajuta să trăiești mai mult. Deci, dacă ești tipul de om, care ajută necondiționat și fără să aștepte o recompnesă, ai toate șansele să trăiești mult!

Furi câte un pui de somn – Îți amintești de articolele noastre în care îți spuneam cât este de important să dormi puțin și ziua? Ei bine, cercetătorii au ajuns la concluzia că această practică te poate ajuta chiar să trăiești mai mult și mai sănătos, deoarece prin intermediul somnului ni se refac mult mai repede celulele.

Consumi multe legume – Okinawa, din Japonia este recunoscută ca fiind insula cu cei mai mulți vârstnici și cu cea mai mare longevitate. Oamenii de știință cred că secretul constă în consumul mare de legume, zilnic.

Gândești pozitiv – Indiferent prin câte greutăți ai trece, tu ai o gândire pozitivă și ești sigur că vei avea ceva de învățat sau vei trece cu bine peste toate. Ei bine, oamenii de știință, spun despre această gândire că te poate ajuta să trăiești chiar și 100 de ani!

Ești femeie – Ne pare rău, bărbați! În 2010 erau aproximativ 80.000 de persoane trecute de 100 de ani în Statele Unite, dintre care doar 15% bărbaţi. Nu se cunoaşte cu exactitate cauza acestui dezechilibru pe sexe, însă specialiştii cred că riscul scăzut al diverselor afecţiuni în cazul femeilor poate fi datorat hormonilor sexuali feminini şi menstruaţiei, ratelor scăzute de boli cardiovasculare dar şi incidenţei mai scazute a numărului de femei care fumează, în comparaţie cu bărbaţii.

Sursa: poatenustiai.ro

„Viața poate fi înțeleasă numai privind înapoi, dar trebuie trăită privind înainte.” – Soren Aabye Kierkegaard

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!