Semnele care iti arata ca este momentul unei schimbari in viata ta!

Semnele care iti arata ca este momentul unei schimbari in viata ta!

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 December 2019 in Dezvoltare Personala

“Eşti aşa cum eşti pentru că aşa vrei să fii. Dacă realmente ai vrea să fii altfel, ai fi deja în plin proces de schimbare.” – Fred Smith

Putem sa ne schimbam viata sau sa o lasam asa cum a fost pana acum. Insa, daca incercam lucruri noi, vom experimenta stari pe care nu le-am mai resimtit pana acum, vom evolua, ne vom maturiza. Sa traim o viata care sa ne faca mandri! Sa avem curajul sa facem o schimbare!

Este timpul pentru o schimbare atunci cand… In primul rand, eviti schimbarea.

In viata, schimbarea este un proces natural. Vestea buna este ca nimic nu este permanent. Asadar, inceteaza sa mai fii atat de deprimat/a cand lucrurile nu merg asa cum iti doresti ori extrem de incantat/a sau zelos/zeloasa cand ai parte de tot ce ti-ai dorit. In timp, ambele situatii se vor schimba.

Este timpul pentru o schimbare atunci cand… Frica te da inapoi.

Frica este adevaratul dusman al schimbarii. Asadar, ridica-te in picioare si fa-ti curajul sa iesi afara in lumea reala, in furtuna. Lasa ploaia sa iti sarute pielea. Acela este primul pas. Cum bine stii, daca picaturile deja te-au udat, nu iti mai este frica de ploaie.

Este timpul pentru o schimbare atunci cand… Iti hranesti sufletul cu energii negative.

In interiorul tau se da o lupta constanta intre doua forte: cele negative – mania, ura, resentimentele, minciunile, gelozia, lacomia etc. si cele pozitive – dragostea, fericirea, speranta, empatia, adevarul si bunatatea. Forta care invinge este cea pe care o hranesti, asa cum spunea si o veche poveste amerindiana in care fortele negative si pozitive erau comparate cu doi lupi, unul rau si unul bun. Invinge cel care este hranit mai bine, nu-i asa?

Este timpul pentru o schimbare atunci cand… Nu esti cu mintea aici si acum.

Exista numeroase persoane care au impresia ca prezentul este doar un moment, iar trecutul si viitorul din viata lor sunt nesfarsite. Lucrurile stau tocmai invers. Trecutul si viitorul sunt moment, iar prezentul ofera oportunitati nelimitate de care trebuie sa se bucure. Asigura-te ca iti traiesti viata in prezent! Carpe diem!

Este timpul pentru o schimbare atunci cand… Te simti presat sa fii altcineva decat esti cu adevarat.

Da, este adevarat ca in viata intalnesti persoane care te iubesc pentru cine esti (familia, persoana iubita si prietenii adevarati), dar si persoane care nu iti gusta caracterul. Atunci cand le intalnesti pe cele din urma, nu incerca sa fii persoana care ele isi imagineaza ca esti ori isi doresc sa fii. Nu te teme de propria originalitate. Nu te mula pe opiniile cellor din jur. Invata ca tu contezi cu adevarat si nu este nimic rau in a fi TU!

Este timpul pentru o schimbare atunci cand… Simti ca esti intr-o competitie constanta cu ceilalti.

In viata, esti in competitie doar cu tine insuti/insati. Nu trebuie sa devii mai bun decat altcineva in niciun mod sau forma. Telul tau este sa iti imbunatatesti propriul eu, sa te dezvolti, sa devii mai bun, mai matur si mai abil decat ai fost ieri. Acest tip de atitudine te va elibera de energiile negative si iti va da sansa sa descoperi fericirea adevarata.

Este timpul pentru o schimbare atunci cand… Acea relatie in care esti implicat/a te face nefericit/a.

Nu ii poti schimba pe ceilalti, insa poti alege in preajma caror persoane sa iti petreci viata, acele clipe minunate ce iti vor ramane mereu intiparite in amintire. Nu iti da la schimb fericirea pentru nicio relatie. Daca esti nefericit/a sau dezamagit/a in dragoste, fa-ti curajul sa mergi mai departe si sa lasi persoana sau persoanele care te-au ranit in urma. Nu trebuie sa ii uiti pe cei pe care i-ai iubit, ci oar sa accepti faptul ca s-au schimbat.

Este timpul pentru o schimbare atunci cand… Te simti plictisit/a.

Este imposibil sa fii o persoana plictisita in aceasta lume care ofera varii posibilitati din care tu cunosti o parte nesemnificativa. Faptul ca esti in viata este o minune. Exploreaza. Invata. Experimenteaza. Daca te simti intr-adevar plictisit/a, fa o schimbare in viata ta, accepta noul, necunoscutul.

Este timpul pentru o schimbare atunci cand… Ceilalti scriu povestea vietii tale.

Viata ta este o poveste, iar tu esti protagonistul/protagonista. Toate celelalte persoane pe care le intalnesti pe parcursul calatoriei tale sunt personaje secundare. Intreaba-te in ce masura afecteaza ele povestea ta si daca te influenteaza sa intri in umbra. Intreaba-te daca povestea ta poate merge inainte si fara unele dintre ele. Aminteste-ti, este viata ta si, deci, povestea ta. Traieste asa cum iti doresti sa traiesti si nu lasa pe nimeni altcineva sa scrie sfarsitul pentru tine.

“Schimbarea este legea vieții. Și cei care se uită la trecut sau prezent, sunt siguri că vor rata viitorul.” -John F. KennedySeDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!