Semnele care iti arata ca ai un suflet obosit si ar trebui sa ai mai multa grija de el

Publicitate

“Oamenii trebuie iubiti si lucrurile folosite. Haosul lumii de astazi este ca iubim lucrurile si folosim oamenii.” – Dalai Lama;

Când trecem prin perioade lungi de stres psihic sau emoţional, sufletele noastre pot obosi.

Acest lucru poate fi confundat foarte uşor cu depresia, pentru că simptomele sunt similare. Pentru că ne forţăm să gândim pozitiv şi să fim mai energici, probabil vom sfârşi fiind epuizaţi şi slăbiţi. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este că sufletul nostru are nevoie de timp pentru a se vindeca în acelaşi mod în care oasele rupte au nevoie de timp pentru a se suda.

Deşi sufletul nu este vizibil, este la fel de important ca şi inima, aşa că ar trebui să tratăm vindecarea sufletului cu aceeaşi seriozitate ca şi daunele corporale. Dacă ignorăm semnalele care arată că energia noastră e epuizată, atunci consecinţele pot fi foarte grave, cum ar fi: anxietate cronică, probleme de sănătate mintală şi depresia.

Care sunt semnele că sufletul tău a obosit?

1. În timpul zilei, tot ce doreşti să faci este să te odihneşti şi să dormi. Ai tendinţa de a te culca frecvent şi, uneori, te chinui să te trezeşti şi să te dai jos din pat. În timpul nopţii, eşti neliniştit pentru că visezi intens şi ai coşmaruri pe care le simţi ca fiind foarte reale.

2. Simţi o senzaţie de durere în tot corpul. Poţi avea tensiune, ameţeli, dureri de stomac, vedere înceţoşată şi dureri de cap fără niciun motiv.

3. Când cineva te întreabă dacă este ceva în neregulă cu tine, nu ştii ce să răspunzi pentru că nu ştii cum te simţi. Eşti conştient că în interiorul tău se întâmplă ceva complex şi profund, dar nu poţi descrie în cuvinte de ce simţi acel lucru şi de ce nu poţi ieşi din acea stare.

Publicitate

4. Deseori te simţi rupt în bucăţi şi dezorientat, pentru că mintea şi corpul tău nu se sincronizează.

5. Toate emoţiile sunt mai intense. Eşti extrem de sensibil şi poţi plânge fără niciun motiv. De multe ori simţi că inima ta e gata să explodeze.

6. Ai uşoare atacuri de panică sau anxietate cronică.

7. Te simţi foarte singur, chiar şi când eşti printre oameni.

8. Eşti înrăit, gelos, furios sau ai resentimente despre tot ce se întâmplă în jurul tău, cu toate că în mod normal te caracterizează compasiunea, iertarea şi grija.

9. Trupul tău e slăbit şi orice mişcare te epuizează. Nu mai ai energie şi orice exerciţiu fizic a devenit o muncă grea pentru tine.

10. De multe ori te simţi speriat şi nesigur de viitorul tău. Uneori îţi vine să renunţi la tot şi să începi o nouă viaţă, pentru că nu mai ai plăcerea de a face lucrurile care te bucurau odată.

Dacă te simţi astfel, este timpul să îţi acorzi mai multă atenţie sufletului tău. Opreşte telefonul şi petrece-ţi timpul făcând ce te pasionează.

Fă o baie caldă, meditează, dansează pe muzica preferată şi petrece mai mult timp cu cei pe care îi iubeşti cel mai mult. Evită gândurile urâte şi discuţiile negative. Nu te critica, caută echilibrul!

“Sa le fim recunoscatori celor ce ne ofera fericire, ei sunt acei gradinari fermecatori care fac ca sufletele noastre sa infloreasca.” – Marcel Proust;

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate

Ora la care te-ai nascut iti poate influenta viata, iata ce spune despre tine

Publicitate

Intervalul orar al nasterii influenteaza in mod determinant tipul de personalitate. Iata mai jos ceea ce stiai sau nu despre tine:

Orele 00:00 – 2:00

Cea mai importantă trăsătură a ta este dorinţa de a învăţa. Ai o minte ascuţită şi păreri bine stabilite în toate domeniile. Pentru tine nu contează lucrurile materiale, cum sunt banii, hainele, casele. Tu îţi doreşti să înveţi, să descoperi lucruri noi, să călătoreşti, să citeşti.

Orele 2:00 – 4:00

Îţi place să te bucuri de viaţă, cu tot ce înseamnă ea: mâncare bună, o casă confortabilă, haine frumoase, maşini de lux. Nu îţi pasă cum le procuri şi uneori poţi deveni lipsit de scrupule în goana ta după bani. Dacă nu există posibilitatea să faci rost de bani uşor, eşti gata să munceşti pentru confortul tău.

Orele 4:00 – 6:00

Cel mai important lucru pentru tine este să fii primul în toate aspectele vieţii tale. Eşti un lider înnăscut şi probabil că vei ajunge la un moment dat pe un post de conducere important. Îţi place să dictezi şi că-i controlezi pe ceilalţi. Eşti o persoană foarte directă, chiar dacă asta doare uneori.

Ora 6:00 – 8:00

Eşti o persoană secretoasă şi misterioasă. Cei din jur nu te înţeleg şi te consideră dificilă. De fapt, eşti o persoană sensibilă şi îţi place să-i ajuţi pe cei din jur. Nu ai o viaţă uşoară, dar eşti foarte puternic şi treci peste toate. Cu timpul vei ajunge să te ocupi mai mult de alţii decât de tine.

Orele 8:00 – 10:00

Eşti o persoană sociabilă şi oamenii din jurul tău sunt foarte importanţi pentru tine. La fel de importantă este poziţia ta socială şi renumele tău. Ţii foarte mult la imaginea ta, de care ai grijă cum te pricepi mai bine. Poţi avea o carieră de succes în politică. Eşti foarte diplomat şi politicos.

Orele 10:00 – 12:00

Eşti foarte disciplinat şi nu eziţi să faci orice sacrificiu ca să obţii ceea ce îţi doreşti. Eşti cunoscut în domeniul în care lucrezi şi ai o imagine aproape perfectă. Însă când e nevoie devii lipsit de scrupule – acesta e defectul tău cel mai mare. Eşti autoritar, materialist şi ai mari şanse de succes în viaţă.

Orele 12:00 – 14:00

Publicitate

Eşti un/o mare aventurier/ă pe toate planurile vieţii tale. Nu-ţi place să stai într-un loc, să ai aceeaşi relaţie ani în şir, să ai aceiaşi prieteni. Energia de care dai dovadă te ajută să-ţi câştigi traiul fără probleme, chiar dacă nu ai un job stabil. Nu îţi plac oamenii plicticoşi, banali şi adori boemii.

Orele 14:00 – 16:00

Ai parte de suişuri şi coborâşuri în viaţă. Probabil şi pentru că eşti o persoană impulsivă şi acţionezi numai pe baza instinctului. În funcţie de noroc, acest lucru poate fi bun sau rău. Te obişnuieşti devreme cu obstacolele şi nu te mai sperie nimic în viaţă. Eşti capabil de adevărate miracole atunci când te decizi să lupţi pentru o cauză.

Orele 16:00 – 18:00

Iubeşti oamenii şi îţi place să stai printre ei, fie că sunt prieteni buni sau străini. Îţi place că descoperi oamenii, să legi prietenii, să te îndrăgosteşti. Atunci când oamenii te dezamăgesc suferi foarte mult, dar ştii mereu să-ţi revii. Eşti o persoană inteligentă, politicoasă, plină de tact. Poţi fi un bun arbitru în conflictele celorlalţi.

Orele 18:00 – 20:00

Eşti o persoană veselă, optimistă, solară. Poţi să faci ziua mai bună oricui cu un singur zâmbet. Ai nevoie de oameni în jurul tău, iar oamenii au nevoie de tine. Dacă ai prieteni nu-ţi mai trebuie nimic pe lume, poate doar o relaţie de cuplu fericită. Înfrunţi cu mult curaj obstacolele şi eşti foarte altruist.

Orele 20:00 – 22:00

Eşti un bun lider şi trebuie să profiţi de această calitate dacă vrei o viaţă îndestulată. Îţi place să înveţi, să călătoreşti, să descoperi locuri şi oameni. Oriunde mergi, vei fi iubit/ă şi respectat/ă. Din păcate, ai uneori nişte perioade mai negre când eşti uşor depresiv/ă şi nimeni nu îţi intră în voie.

Orele 22:00 – 24:00

Eşti mereu în centrul atenţiei, ceea ce, evident, îţi place. Nu prea ştii ce este generozitatea, altruismul. Vrei să ţii totul pentru tine, lucru care în final îţi prinde bine. Numai cei foarte apropiaţi au parte de generozitatea ta, mai ales că ai un simţ al responsabilităţii foarte dezvoltat. Ţii mult să-ţi ajunţi părinţii.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate