Secrete psihologice pe care ar trebui sa le stii in viata de zi cu zi

Secrete psihologice pe care ar trebui sa le stii in viata de zi cu zi

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 November 2019 in Dezvoltare Personala

Psihologia este o știință fascinantă, care ne poate ajuta să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine, dar și pe cei din jur.

Deși fiecare răspunde în mod diferit la fiecare situație de viață, se pare că există niște șabloane pe care le urmăm cu toții în mod inconștient.

Acestea se pot transforma în trucuri psihologice foarte utile, dacă știi cum să le pui în practică. Iată câteva trucuri pe care să le încerci:

Cum să-ți dai seama dacă cineva te privește

Dacă ți se pare că o persoană este mereu cu ochii pe tine sau te admiră în secret, dar nu ești sigură, atunci un truc simplu te va ajuta să-ți dai seama. Încearcă să caști în acel moment în care simți că ești privită, iar dacă persoana pe care o suspectezi că te urmărește cască la rândul său, este un semn clar că este cu ochii pe tine. Căscatul este un gest contagios, pe care îl imităm fără să conștientizăm.

Cum să treci printr-o mulțime

Dacă trebuie să treci printr-o mulțime de oameni, încearcă această metodă: stai dreaptă și privește cu atenție către locul în care vrei să ajungi. Apoi mergi către destinația ta. Vei fi surprinsă cât de ușor oamenii îți vor face loc să treci. Acest truc nu funcționează dacă porți ochelari de soare sau dacă te uiți în telefon.

Cum să calmezi o persoană ostilă

În cazul în care ai o ședință sau întâlnire la care participă și o persoană care știi că îți este ostilă și care ar putea să provoace un conflict deschis, cea mai bună soluție este să te așezi lângă ea. În acest fel va fi nevoit să-și întoarcă tot corpul pentru a te putea privi. Fie vina îl va determina să renunțe la vorbele dure, fie îi va fi dificil să spună lucruri negative când stă atât de aproape de tine.

Cum să afli adevărul

Dacă ți se pare că cineva ascunde adevărul atunci când vobește cu tine, nu întreba iar și iar. Tot ce trebuie să faci este să îl privești prelung în ochi. În acest fel se va simți stânjenit sau vinovat că te minte și îți va spune adevărul.

Cum să negociezi

Dacă vrei o reducere atunci când negociezi, oferă inițial un preț mult mic sau întreabă în glumă dacă poți lua gratuit. Ideea este aceea că oamenii se simt prost să refuze de mai multe ori la rând, astfel că vei obține o reducere a doua oară.

Cum să obții ceea ce vrei

Există o metodă simplă prin care poți convinge pe cineva să-ți facă o favoare. Se pare că este important la ce ureche îi spui. Cuvintele auzite de urechea dreaptă ne afectează gândirea logică, în timp ce urechea stângă este responsabilă pentru emoții. Prin urmare trebuie să ceri o favoare care are legătură cu banii și afacerile la urechea dreaptă, iar complimentele și confesiunile romantice ar trebui spuse la urechea stângă.

Cum să devii mai atrăgător

Atunci când cineva te privește în ochi, simți că este atent la ceea ce ai de spus. Prin urmare, dacă îți place o persoană și ai vrea mai mult decât să fiți prieteni, atunci privește-l în ochi în timp ce vorbește, încercând să studiezi și să reții culoarea ochilor săi. Privirea ta va deveni una interesată, care îl va face să te placă mai mult.

Cum să te faci plăcut de la început

O persoană te va plăcea mai mult dacă îi spui numele des după ce v-ați cunoscut. Ne face plăcere să-i auzim pe ceilalți rostindu-ne numele, fiind un truc foarte bun și pentru a cuceri pe cineva.

Învață mai repede

Atunci când vrei să înveți un lucru nou, împărtășește ceea ce ai învățat cu o altă persoană. Povestind totul în detaliu te va ajuta să reții mult mai ușor.

Cum să aplanezi un conflict

Acest truc a devenit faimos după ce un filmuleț a devenit viral pe internet. Două persoane se certau într-un tren, dar s-au oprit brusc atunci când un bărbat pur și simplu s-a pus între ei. Care era secretul celui care a oprit disputa? Se pare că mânca. Mâncarea are un efect calmant asupra oamenilor. Chiar fără să realizeze, oamenii devin în mod inconștient mai puțin agresivi atunci când observă că cineva are ceva de mâncare.

Sursa: eva.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!