Secrete din Tibet: Acesta este motivul pentru care Mahatmașii tibetani și toate femeile frumoase beau apă fierbinte dimineața

Secrete din Tibet: Acesta este motivul pentru care Mahatmașii tibetani și toate femeile frumoase beau apă fierbinte dimineața

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 December 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Ai putea crede că este foarte sănătos să bei un pahar cu apă rece dimineața? Este timpul să puneți toate punctele pe „i” și să aflați cât de potrivit este acest obicei, pentru că în funcție de temperatură, apa poate fi atât sănătoasă, cât și mai puțin sănătoasă.

De ce?

Probabil, fiecare persoană cel puțin o dată în viață a fost interesată de secretele tinereții, curățarea, pierderea în greutate… Și opiniile medicinei oficiale și netradiționale sunt de acord doar asupra unui singur lucru – trebuie să bei apă. Dar cum, când și ce – fiecare are propria părere aici.

Editorii au analizat sfaturile medicinei tradiționale și populare, Ayurveda și învățăturile estice ale lamasului tibetan. Se pare că apa curată este singura sursă de viață și longevitate și, de asemenea, trebuie să o bei corect.

Corpul conține 60-80% apă. De aici și răspunsul la întrebarea: „De ce să bei multă apă?” – pentru a trai!

Cuvântul „mult” nu înseamnă un anumit volum. Nu este necesar să bei opt pahare de apă pe zi. În orice caz, nu există o confirmare științifică a acestei instrucțiuni. Medicina oficială consideră că trebuie să bei cât vrei. Și când vrei.

Cantitatea necesară de lichid depinde de gen, vârstă, greutate, activitate fizică, mediu, dietă și alți factori. Potrivit unui studiu statistic al Institutului de Medicină din SUA, este suficient ca bărbații să consume 3,7 litri de lichid pe zi, iar pentru femei – aproximativ 2,7 litri. Și nu contează sub ce formă intră apa în organism: sub formă de suc, ceai, supă, legume sau fructe.

Dar, conform învățăturilor orientale, apa fierbinte este considerată secretul tinereții veșnice. Nu apă clocotită, nu caldă, ci apă la o temperatură de 40-45 de grade. În același timp, cel mai rău lucru pe care îl poate face o persoană pentru corpul său este să bea apă rece sau să bea cu gheață – pur și simplu își distruge rinichii.

Medicii tibetani sunt siguri că un pahar cu apă fierbinte dimineața pe stomacul gol prelungește viața cu 10 ani! Apa fierbinte stinge elementul foc – stomacul și distruge microbii care s-au acumulat în el peste noapte. În China, copiii sunt învățați încă din copilărie să bea apă caldă înainte de masă. Chiar și în cafenele și restaurante, înainte de a aduce comanda clientului, acestuia i se servește o cană cu apă caldă.

Ayurveda susține că un pahar cu apă caldă după trezire te va ajuta să scapi de migrene, hipertensiune arterială, anemie, obezitate, artrită și alte boli.

Nu are sens să bei apă fierbinte pe stomacul plin.

Este mai bine să bei dimineața, pe stomacul gol. Un pahar cu apă caldă va relaxa mușchii organelor digestive, va curăța pereții stomacului de resturile de mâncare și de suc gastric și va normaliza echilibrul acido-alcalin.

Datorită unui pahar cu apă fierbinte dimineața, metabolismul este îmbunătățit, sângele este purificat și procesele de detoxifiere ale organismului prin piele, rinichi și sistemul limfatic sunt intensificate. Producerea bilei se îmbunătățește, organismul se trezește treptat, iar sistemul digestiv pornește foarte ușor, fără șoc și suprasolicitare.

Rezultatul unei astfel de proceduri zilnice de dimineață se va vedea pe pielea curată, fără strălucire grasă și coșuri, pierderea bruscă în greutate fără niciun efort și normalizarea tensiunii arteriale.

Nu te gândi de ce bei apă pe stomacul gol, ci acționează. Nu se fierbe, ci se încălzește o cană de apă în fiecare dimineață și se bea încet, cu înghițituri mici. Nu vă grăbiți să mâncați micul dejun, așteptați aproximativ 20 de minute înainte de a mânca. Și pentru a vedea rezultatul – încercați chiar de mâine, veți fi plăcut surprinși!

Ce rutine zilnice de dimineață recomandați pentru curățarea organismului și îmbunătățirea sănătății?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!