Se poate trai si singura, fara un barbat! Nu trebuie sa depinzi de un barbat pentru a fi fericita, sau sa te realizezi in viata!

Se poate trai si singura, fara un barbat! Nu trebuie sa depinzi de un barbat pentru a fi fericita, sau sa te realizezi in viata!

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 March 2019 in Relatii

“Fii fericit pentru acest moment. Acest moment este viaţa ta.” — Omar Khayyam

In ultimii ani, tot mai multe femei aleg sa ramana singure din motive personale. Societatea ar spune ca sunt prea pretentioase, in timp ce ele stiu ca este vorba doar despre faptul ca isi doresc un barbat care sa se ridice la nivelul ei din toate punctele de vedere. Nu e nimic gresit in asta, spunem noi, si tocmai de aceea ti-am pregatit o lista de motive pentru care nu ai nevoie de o relatie de cuplu.

Chiar le putem face pe toate fara ajutorul unui barbat

S-au dus zilele in care o femeie avea nevoie de un barbat pentru a se intretine, pentru a o ajuta la diverse treburi casnice sau pentru a o apara de pericole. In plus, o relatie inceputa cu un barbat din simplul motiv ca te ajuta la treburile casnice nu are sanse foarte mari sa fie una cu adevarat fericita.

In ultimii ani, femeile au inceput sa ocupe tot mai multe functii manageriale, iar acest lucru le-a oferit si independenta financiara. Un studiu citat de Wall Street arata ca in mediul de afaceri tendinta generala din ultimii ani este de estompare a diferentelor de gen pentru manageri si executivi de la varful companiilor. Asadar, cu veniturile din functiile mai importante, femeile ca se pot intretine foarte bine si singure.

De asemenea, dezvoltarea tehnologica a facut posibile cumparaturile online, fara sa trebuiasca sa caram baxuri intregi de apa, pentru ca un curier ni le aduce direct la usa casei. In ceea ce priveste securitatea, solutia vine tot din partea tehnologiei. Lipsa unui barbat care sa ne protejeze mereu nu ne mai deranjeaza cu nimic daca apelam la diverse siteme de alarma. Cu un sistem wireless, precum cele de pe acest site, este rezolvata extrem de usor si aceasta problema. De altfel, un astfel de sistem este mult mai de incredere si mult mai eficient decat un barbat.

Casatoria avantajeaza mai mult barbatii decat femeile

O cercetare realizata de o echipa de specialisti de la Universitatea College, Scoala Economica si Scoala de Medicina din Londra si citata de publicatia britanica The Telegraph a scos la iveala faptul ca femeile nu au foarte multe beneficii de pe urma casatoriei.

Studiul, la care au participat peste 10.000 de persoane si care s-a derulat pe durata a 20 de ani, a aratat ca barbatii sunt mult mai avantajati de casatorie decat femeile. Barbatii necasatoriti sufera de mult mai multe probleme de sanatate spre deosebire de femeile singure.

Cu toate ca stiinta ne arata ca nu este neaparata nevoie sa ajungem la altar ca sa ne simtitm implinite si fericite, oamenii din jurul nostru continua sa ne ofere argumente destul de „subtiri” la motivele pentru care ar trebui ca femeile sa se casatoareasca.

Femeile cu cel mai mult succes in afaceri nu sunt casatorite

Un studiu realizat de Universitatea de Stat din Georgia, SUA, arata ca tot mai multe femei aleg calea antreprenoriatului. Acest rezultat nu este atat de surprinzator pe cat este cel legat de succesul pe care il au femeile necasatorite. Se pare ca un business este mai infloritor daca la carma lui se afla o femeie necasatorita.

Intre anii 1975 si 1995 numarul femeilor antreprenoare din SUA a crescut cu 75%, pana la peste 3,5 milioane. Cercetatorii care au realizat analiza considera ca numarul lor va continua sa creasca avand in vedere ca si nivelul educatiei lor este tot mai ridicat.

In vreme ce numarul femeilor antreprenoare care sunt casatorite este dublu fata de cel al femeilor necasatorite, in ultima decada s-au inregistrat cresteri doar in randul afacerilor detinute de femeile single. In tara noastra, aproape 40% dintre afaceri sunt conduse de femei, din pozitia de patron sau actionar majoritar.

Bineinteles, in final, casatoria sau viata single sunt lucruri personale, pentru care nu ar trebui sa fii judecata de cei din jur, iar deciziile legate de relatiile tale amoroase nu ar trebui explicate nimanui. Este vorba despre o alegere si, indiferent care ar fi aceasta, cel mai important aspect il reprezinta fericirea si implinirea ta personala.

Ce parere ai despre acest subiect? Crezi ca exista implinire si fara casatorie sau consideri ca fericirea poate sa vina si din alte arii ale vietii?

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!