Scrisoarea de despartire a unei femei – ” Știi, când iubești prea mult, la un moment dat cedezi. Obosești.Sunt o femeie demnă, invăț din greșeli”

Scrisoarea de despartire a unei femei – ” Știi, când iubești prea mult, la un moment dat cedezi. Obosești.Sunt o femeie demnă, invăț din greșeli”

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 January 2020 in De Suflet

Fericire, asta îți doresc.

Nu voi nega niciodată că te-am iubit și am făcut gesturi pentru tine,de dragul nostru. Am condus în miez de noapte pentru a-ți spune că am greșit, am plâns nopți crezând că sunt prea încăpățânată și am încercat să mă schimb pentru noi, am insistat și mai rău am făcut, te-am căutat când trebuia să te las să pleci, m-am îndepărtat de noi când începusem să mă simt un alt om. Știi, când iubești prea mult, la un moment dat cedezi. Obosești.

Am un caracter complicat și asta m-a salvat. N-am reușit să mă schimb, n-am renunțat la obiectivele mele pentru tine și am avut suficientă putere pentru a înțelege că acea relație era ca o piatră ce-mi strivea sufletul, mă făcea să mă simt banală, nedorită, singură și disperată după tandrețe. Ajunsesem să-ți cerșesc iubire când alții voiau să mă iubească. Zi după zi te alegeam pe tine,dar tu nu vedeai că ochii mei strigau să-i iubești. Degeaba credeai că mă uit după alți bărbați, pentru mine existai doar tu. La un moment dat mă simțeam ca o păpușă, marioneta ta fără sfori, legată cu niște sfori pe care astăzi le-aș chema promisiuni.

Nu-mi pare rău că te-am întâlnit, nu-mi pare rău că te-am iubit, nu mă deranjează când te văd iubindu-te cu altcineva. Eu respect oamenii lângă care am trăit o perioadă din viața mea. Chiar dacă lucrurile nu au mers, te voi respecta până la final pentru că nu pot nega un sentiment trăit.

Într-adevăr, respectul se câștigă și probabil la un moment dat ai pierdut câteva puncte, dar n-am să-ți reproșez nimic. Oamenii vin și pleacă din viața nostră cu un sens: vreau să cred că drumurile noastre s-au despărțit pentru a ne oferi șansa de a trăi momente frumoase lângă persoana potrivită.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Viata este ca o calatorie cu trenul

Urcam si coboram des, exista accidente, surprize placute la unele statii si tristete adanca la altele.

Atunci cand ne nastem si urcam in tren, intalnim oameni despre care credem, ca ne vor insoti pe tot parcursul calatoriei noastre: parintii nostri.

Din pacate, adevarul este altfel. Ei coboara la o statie si ne lasa pe noi fara dragostea si atasamentul lor, fara prietenia si compania lor.

E drept ca in tren urca alte persoane care vor ocupa un rol important in calatoria noastra. Acestea sunt fratii nostri, prietenii nostri si acei oameni minunati pe care ii iubim.

Unele dintre aceste persoane care urca in tren, privesc calatoria ca o plimbare scurta. Altii gasesc numai tristete pe parcursul calatoriei. Si mai exista si altii in tren, care sunt permanent prezenti si gata de a oferi ajutorul lor celor care au nevoie de el.

Unii lasa in urma lor cand coboara un dor vesnic… Unii urca si coboara, si noi abia i-am observat.

Ne mira faptul ca unii pasageri, pe care ii iubim cel mai mult, se muta in alt vagon si ne lasa singuri in aceasta etapa a calatoriei noastre. Bineinteles noi nu ne lasam opriti si ne straduim sa-i gasim si sa ne inghesuim sa trecem si sa ne mutam. Din pacate, uneori nu ne putem aseza langa ei, deoarece locul de langa ei este deja ocupat.

Nu face nimic, asa este calatoria: plina de provocari, vise, fantezii, sperante si despartiri….dar fara intoarcere.

Deci, trebuie sa facem calatoria in felul cel mai bun posibil.

Sa incercam sa iesim la capat cu cei care calatoresc impreuna cu noi, si sa cautam ceea ce este mai bun in fiecare dintre ei…

Sa ne aducem aminte, ca in oricare etapa a calatoriei poate exista un tovaras de-al nostru care sa ezite si care probabil are nevoie de intelegerea noastra.

Si noi vom sovai des si va exista cineva care sa ne inteleaga.

Misterul cel mare al calatoriei este ca nu stim cand vom cobora definitiv din tren si nici cand vor cobora cei ce calatoresc alaturi de noi, nici macar cel care sta pe locul de langa noi.

Cred ca o sa fiu cuprins de duiosie atunci cand cobor definitiv din tren…..

Da, cred acest lucru.

Despartirea de cativa prieteni pe care i-am intalnit in timpul calatoriei, va fi dureroasa. Va fi intristator sa-i las singuri pe cei mai dragi mie.

Dar am speranta ca odata si odata va veni gara centrala, si am senzatia, ca am sa-i vad sosind, cu bagaje pe care inca nu le-au avut atunci cand au urcat in tren.

Ceea ce ma va face fericit este gandul ca si eu am avut partea mea in sporirea bagajelor lor si in cresterea valorii acestora.

Dragi prieteni, noi sa ne straduim sa avem o calatorie buna si ca la sfarsit sa putem spune ca a meritat osteneala. Sa incercam sa lasam dupa noi, cand coboram, un loc gol care lasa dor si amintiri frumoase la cei care calatoresc mai departe

Calatorie placuta !

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!