Scapa de fricile din viata ta! Nu ne nastem decat cu doua feluri de frica: aceea de inaltime (frica de cadere) si frica de zgomot. Toate celelalte sunt dobandite in timpul vietii, mai ales in copilarie.

Scapa de fricile din viata ta! Nu ne nastem decat cu doua feluri de frica: aceea de inaltime (frica de cadere) si frica de zgomot. Toate celelalte sunt dobandite in timpul vietii, mai ales in copilarie.

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 May 2020 in Dezvoltare Personala

“Dacă viața n-are nici un țel, dacă ne e dată numai pentru a fi trăită, ca scop în sine, n-avem pentru ce trăi. ” – Lev Nicolaevici Tolstoi

15 sfaturi intelepte care te vor ajuta sa scapi de teama:

1. Faceti chiar lucrul de care va este teama cel mai mult. Frica va disparea instantaneu. Spuneti-va mereu: “Imi stapanesc perfect teama.”

2. Frica reprezinta un gand negativ, care apare in minte cand imaginatia scapa de sub control. Inlocuiti acest gand prin idei realiste si constructive. Teama a ucis milioane de oameni. Faceti astfel incat credinta sa devina mai puternica decat teama.

3. Frica este cel mai mare inamic; ea sta la originea esecurilor, a bolilor si a relatiilor nearmonioase intre oameni, dar poate fi invinsa prin iubire, caci iubirea ne pune in rezonanta cu energiile sublime ale universului.

4. Neutralizati sugestiile de teama, adoptand idei opuse lor: “Sunt curajos, echilibrat, senin si calm”. Veti observa aparitia unor efecte minunate.

5. Tracul se afla la originea amneziei in cazul examenelor. Ca sa nu va mai confruntati cu el, sugestionati-va astfel: “Am o memorie perfecta si-mi amintesc tot ce am invatat”; sau, tot asa de bine, puteti sa va imaginati ca un coleg vine sa va felicite pentru notele de 10 luate la examene. Perseverati si veti reusi!

6. Daca aveti teama de apa, invatati sa inotati. Imaginati-va ca apa va inconjoara cu prospetimea si racoarea ei. Va fi mult mai usor sa invatati sa o stapaniti si sa va bucurati de ea. Aceasta este legea subconstientului.

7. Daca aveti oroare de locuri inchise: ascensor, sali de conferinta, etc, inchipuiti-va ca sunteti intr-un ascensor, care va duce in mod rapid si silentios acolo unde doriti sa ajungeti. Ganditi-va in ce stare de oboseala ati fi dupa ce ati urca in fuga 5 etaje si cat de linistit si calm coborati din lift. Veti fi uimiti de cat de repede va biruiti teama.

8. Nu ne nastem decat cu doua feluri de frica: aceea de inaltime (frica de cadere) si frica de zgomot. Toate celelalte sunt dobandite in timpul vietii, mai ales in copilarie. Debarasati-va repede si complet de ele.

9. Frica normala face parte din instinctul de conservare. Frica patologica este, in schimb, foarte periculoasa si reprezinta rezultatul gandurilor negre, a oboselii si a imaginatiei necontrolate.

10. Acum, cand stiti ca subconstientul reactioneaza prompt la orice sugestie si va poate implini orice dorinta, puteti elimina orice fel de angoasa si obsesie, cultivand cu fervoare, exact opusul ei. Iubirea alunga intotdeauna teama.

11. Daca va temeti de esec, concentrati-va asupra ideii de reusita. Daca va temeti de boala, orientati-va mintea spre sanatate. In orice pericol v-ati afla, invocati protectia divina. Daca sunteti terifiati de ideea mortii, meditati asupra faptului ca Viata este eterna. Dumnezeu este Viata, iar Viata va apartine chiar din acest moment.

12. Pentru orice frica este valabila legea substitutiei. Iata ce se petrece: cand va temeti de un anumit lucru, atunci apare si dorinta de a obtine exact opusul sau. Daca sunteti bolnav, doriti sanatate; daca sunteti inchis, doriti libertatea. Fiti optimisti, concentrati-va asupra dorintei, caci subconstientul o va implini.

13. Viitorul exista in stare potentiala, in mintea voastra. Gandurile sunt creatoare, deci ceea ce doriti cu putere vi se va intampla. Ganditi binele si veti avea parte de bine.

14. Priviti-va frica in fata, puneti-o in lumina ratiunii. Invatati sa radeti de spaimele voastre. Acesta este tratamentul cel mai bun.

15. Nimic din exterior nu va poate perturba, daca nu-i permiteti acest lucru. Sugestiile, minciunile si aluziile celorlalti nu pot avea putere asupra voastra, daca va orientati permanent catre ceea ce este bun si divin. Nu exista decat o singura Putere Creatoare, de aceea orice contradictie sau conflict nu pot fi decat false.

Adevarul sta in Armonie si in Iubire. De aceea, orice gand bun este inspirat si insufletit mereu de Puterea divina.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!