Sapte stadii spirituale ale dragostei – cum putem duce o relatie la un nivel superior

Sapte stadii spirituale ale dragostei – cum putem duce o relatie la un nivel superior

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 January 2019 in Relatii

“O persoana care prezinta atat calitati pozitive, cat si negative, care are puncte forte si slabe, nu este defecta… ci completa. Cand accepti acest lucru, in loc sa lucrezi in continuare la punctele slabe, incepi sa te eliberezi de vinovatie si de rusine. Nimic nu mai este de dorit decat aceasta naturalitate care emite simplitate.” – Deepak Chopra

Iata care sunt cele 7 stadii prin care trece iubirea. Multi le mai numesc si cele 7 legi spirituale ale dragostei:

1. Stadiul atractiei

Pentru a fi cu adevarat atractiva, trebuie sa incepi sa fii tu insati. Sa te cunosti si sa simti dragoste fata de toate aspectele personalitatii tale unice este modul in care devii atragatoare pentru altii in aceeasi situatie.

“In fiecare dintre noi exista limitare si infinit, adevar si iluzie, pacat si sfintenie… si, in fiecare moment, cu constiinta, putem alege ceea ce vrem sa exprimam. Suntem atractivi cand alegem autoexprimarea onesta si totala.” – aflam de pe peaceloveprosperity.

2. Stadiul infatuarii

Acesta este stadiul care pare sa estompeze liniile dintre mistic si realitate. Este calea catre un alt nivel de interactiune. Noi suntem cei care il experimentam, dar avem nevoie de cealalta persoana pentru a declansa acest stadiu. Toate ingrijorarile minore se topesc si nu mai au sens sau, in unele cazuri, putem uita complet de ele.

3. Stadiul comuniunii

Un nivel in care este prezenta o vulnerabilitate sporita, iar prezenta acestei lipse de asigurare poate spulbera gandul egoist de a recastiga controlul asupra situatiei. Acest lucru este, in mod normal, un model de gandire ce poate sabota progresul relatiei. Se insista asupra unei regresii spre stadiul de infatuare, insa adesea regresia poate sa nu intoarca o etapa, ci finalul relatiei.

Aceasta etapa implica deseori aceasta “distragere” ca test. Este sansa de a lasa in spate tot si de a face compromisuri. In aceasta etapa intervine si proiectia, moment in care sufletele celor doua persoane reusesc sa se atinga unul pe celalalt, iar o persoana reuseste sa isi transfere emotiile, gandurile si sentimentele in cealalta persoana.

4. Stadiul intimitatii

Imbinarea dintre fizic si spirit. In stadiul intimitatii energia sexuala si cea spirituala sunt recunoscute ca fiind una. In aceasta etapa, vorbim despre eliberarea graditelor in unirea a doua persoane.

Pentru a fi intim, trebuie sa iti impartasesti secretele si sentimentele, sa ai incredere in persoana din fata ta. Sa simti confort si disconfort, emotii si ganduri si intentie in spatele actiunilor sale. Prin urmare, intimitatea adevarata este infricosatoare pentru multi oameni pentru ca nu mai au nimic de ascuns, nici masti de purtat si nici siguranta sufletului lor.

5. Stadiul predarii si al non-atasamentului

Respingerea aspectului limitat al ultimelor noastre incercari de separare. Prin pierderea sinelui intr-o alta persoana te poti regasi la un nivel mai profund. Este starea prin care te indepartezi de atasamentele tale, avand conceptia ca atasament inseamna iubire, cand acesta este starea care conduce catre iubirea adevarata.

In acest stadiu, daca atasamentul este acceptat de ambele parti, deschide calea catre o iubire mai mare, o iubire adevarata si de durata.

6. Stadiul pasiunii

Experienta unei fuzionari al masculinului cu femininul intr-un singur trup ne aduce pe aceeasi lungime de unda cu nucleul sufletului nostru. Adevarata pasiune spirituala nu este o pasiune pe baza de dorinta pe care unele traditii spirituale intentioneaza sa o creeze. Adevarata pasiune nu este bazata pe nimic altceva decat pe ea insasi. Adevarata pasiune este locul de nastere a creatiei adevarate, nelimitate, pure.

7. Stadiul extazului

Aceasta este starea din care venim si starea in care trebuie sa ne intoarcem. Nu exista o natura si o limitare mai infinita decat aceasta; toate formele iubirii se combina pentru a forma o iubire adevarata si neconditionata.

In acest ultim stadiu al iubirii, putem vedea cum prin intimitate putem avea parte de o revolutie spirituala. Eliberarea nu se gaseste doar in renuntarea la toate placerile senzuale, ci si in transcendeta atasamentelor noastre in experienta lor. Diferenta consta in faptul ca, in loc sa proclamam ca eliberarea vine dincolo de rezistenta la ispita, ea ne permite sa trecem prin aceste placeri senzuale pentru a trece intr-un nou camp de constiinta care vine cu un sentiment mai profund de libertate.

Sursa: kudika.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!