Image

Sapte lectii de viata pentru sufletul nostru! Tine cont de aceste lucruri si sufletul tau va fi mai fericit!

Publicat de Patricia Esca pe 17 April 2019 in De Suflet

“Viaţa este o serie continuă de despărţiri.” – Charles Dickens

Sufletul face parte dintr-un proces de alchimie, care ne permite sa ne percepem pe noi insine ca fiinte ce se pot dilata si au putere infinita. In mintea noastra, plantam semintele propriului viitor, car, din dimensiunea cvadridimensionala a necunoscutului se manifesta in dimensiunea tridimensionala a realitatii.

Urmatoarele sunt intelegeri de baza care ne pot elibera de limitari si ne deschid calea catre lumea uimitoare a tuturor posibilitatilor care pot incepe cu un gand, un sentiment, o intentie – accesand calea fortelor creative ale universului.

Acceptarea tragediei personale este eliberatoare.

Suferinta este face parte din viata. Asa invatam. Situatiile pe care le percepem ca fiind foarte dificile sunt asa pentru ca nu le acceptam si le opunem rezistenta. De indata ce putem accepta si integra experientele, energia poate circula liber in corpul nostru prin chakra plexului solar, catre inima si cap, iar durerea se poate risipi. Suferinta cea mai mare nu este cauzata de evenimentele in sine, ci de sentimentele pe care le avem noi cand nu putem accepta felul in care s-au desfasurat evenimentele.

Acceptarea aduce cu sine vindecare. Refuzul acceptarii si reprimarea aduc suferinta. Acceptarea aduce cu sine transmutarea prin principiul feminin de predare. Actul de a te preda este libertatea suprema, ce permite declansarea unui proces de alchimie interna in care modificarile reale sunt posibile. De la nivelul sufletului, ne alegem experientele si ne cream astfel propria realitate.

Citeste si  Daca vei accepta adevarul vei putea simti progresul in viata ta. Incearca si tu

In mod constient sau nu, la un anumit nivel al sufletului noi am ales totul.

De aceea nu este corect si nici util sa ne privim ca victime ale tuturor si ale imprejurarilor. Practic, nu exista niciodata o imagine completa a ceea ce s-a desfasurat. Vizualizandu-ne pe noi ca pe niste victime, nu facem decat sa perpetuam aceasta karma.

Liberul arbitru este felul in care alegem sa raspundem.

Orice ni se intampla este doar o urmare a alegerilor facute de noi la un moment dat. Este obligatoriu deci sa raspundem acestor experiente cu simt de raspundere. Acesta este liberul nostru arbitru. Toate experientele contin un nucleu de intelepciune si invataturi in ele. Cu alte cuvinte, pot fi interpretate in mod pozitiv ca experiente de invatare.

Iertarea ne elibereaza de suferinta.

Ranchiuna si sentimentele negative fata de altii nu fac decat sa ne tina prizonieri. Devenim victimele propriei noastre suferinte, nu victimele persoanei care se presupune ca ne-ar fi ranit in vreun fel. Cel mai mult rau ni-l facem singuri, nu prin ce ne-a facut cineva, ci prin felul in care reactionam la acea situatie. Iertarea ii elibereaza pe altii din propria noastra experienta, ceea ce putem folosi ca un catalizator pentru a ne trai viata in mod liber.

Citeste si  Ce poti face atunci cand nu poti schimba situatia? Schimbă-ți perceptia, cronvingerea sau opinia față de situația dată

Iertarea ne elibereaza de inchisoarea rusinii, a sentimentului de vinovatie si a dorintei de a blama pe cineva. Iertarea deschide calea pentru a lasa negativismul sa plece si inlocuieste aceste emotii in realitatea noastra cu calitati pozitive de dragoste, pace si libertate.

Fiecare dintre noi este o forma a constiintei lui Dumnezeu.

Fiecare dintre noi este o forma a constiintei lui Dumnezeu iar constiinta noastra este parte din constiinta lui Dumnezeu. Ca manifestari ale lui Dumnezeu, suntem cu adevarat fiinte Divine. Fiecare persoana vine cu o esenta unica, o viziune unica asupra lumii, un “adevar” unic care se adauga intregului.

Cunoasterea unei persoane se bazeaza pe convingerile sale unice, experienta si educatia sa. Felul in care ne comportam are impact asupra altor persoane si asupra mediului nostru, la nivel energetic, cosmic si fizic. Realitatea lucreaza pe niveluri de constiinta, create de propriile noastre ganduri. Nimic nu poate exista fara sa fie initial sub forma de gand.

Puterea noastra cea mai mare este cea din prezent.

Suntem intr-o stare continua de evolutie pe masura ce ne extindem cunostintele. Suntem nascuti pentru a evolua in constiinta —este natura noastra. Trecutul si prezentul trec constant prin constiinta prezenta. Astfel, felul in care discernem trecutul, schimba trecutul; felul in care interpretam viitorul, va schimba viitorul. Puterea noastra cea mai mare sta in momentul alegerii – adica prezentul.

Citeste si  Stresul, problema secolului actual. Cum sa facem fata si sa-l controlam

Bucuria este darul sufletului.

Spirit liber si pur – energii pure ale taramului celui mai inalt — nu sunt doar in carti sau in studiile sacre. Aceste esente — bucuria, dragostea neconditionata, acceptarea, bunatatea si compasiunea — sunt printre noi. Acestea sunt calitati ale sufletului. Bucuria inimii este o calitate a puritatii care manifesta cea mai inalta vibratie a spiritului. Bucuria este cea care face miracolele sa apara in viata noastra.

Sursa: viataverdeviu.ro

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!