Sambata spre duminica vom trece la ora de vara! Ora 3 va deveni ora 4. Cum ne va afecta aceasta schimbare

"Oricine poate face faţă unei situaţii de criză. Viaţa de zi cu zi, în schimb, ne dă gata." — Anton Cehov Mulţi cred că nici nu contează să răspunzi la o asemenea întrebare. În definitiv, continui să exişti şi să trăieşti bine-mersi în fiecare zi, şi fără să ai nevoie de răspunsuri metafizice. Dar această întrebare deschide mult mai multe posibilităţi decât pare la prima vedere. Această întrebare te ajută să te dezvolţi cu adevărat. Te evaluează corect. Din ce în ce mai adânc, până în profunzimile sufletului după care tânjeşti, chiar şi atunci când nu-ţi dai seama după ce tânjeşti de fapt. Poţi să începi cu un răspuns simplu: sunt Cutare, am atâţia ani, mă ocup cu o anumită treabă în majoritatea timpului. Gândurile mele preponderente sunt… astea. Emoţiile pe care le trăiesc cel mai des sunt… Am mai mereu starea… care-o fi ea. Şi uite-aşa am creat un tablou al unei persoane, cât de cât aproape de realitate. Poţi să verifici dacă ai făcut acest exerciţiu corect. Spune descrierea ta unei fiinţe apropiate, care te cunoaşte foarte bine. Dacă ea va fi de acord, e în regulă. Înseamnă că te cunoşti măcar puţin. Dacă nu, faci aceeaşi greşeală pe care o fac foarte mulţi: spun despre ei cum şi-ar dori să fie, nu cum sunt efectiv. Partea proastă este că se şi poartă ca şi când deja ar fi aşa cum îşi doresc. Dau sfaturi “înţelepte” celor care încă nu au ajuns la acel “nivel”. Sfaturi care, din păcate, nu sunt acoperite de propriul lor comportament. Dau sfaturi despre cum să slăbeşti şi ei au o sută de kile. Dar „exemplul personal nu este principalul mijloc de a-i influenta pe altii. Este singurul mijloc.” – spune Albert Schweitzer. O femeie l-a dus pe fiul sau la Mahatma Gandhi, care a întrebat-o ce doreste. „As vrea sa-l faci sa nu mai manânce zahar, a spus femeia.” „Adu-mi baiatul înapoi peste doua saptamâni”, a replicat Gandhi. Doua saptamâni mai târziu, femeia s-a întors împreuna cu fiul ei. Gandhi s-a uitat la baiat si a spus: „Nu mai mânca zahar!” Surprinsa, femeia a întrebat: „De ce a trebuit sa astept doua saptamâni ca sa spui asta?” „În urma cu doua saptamâni, eu înca mai mâncam zahar”, i-a raspuns Gandhi. Aşadar, cât de bine te cunoşti cu adevărat? Ia lista cu întrebări şi răspunde sincer:
  • Cum te numeşti? Ce vârstă ai?
  • Cu ce te ocupi în cea mai mare parte a timpului dintr-o zi?
  • La ce te gândeşti cel mai des?
  • Care sunt emoţiile pe care le trăieşti mai mereu?
  • Ce stări ai în fiecare zi?
Mai fă una în care răspunzi aşa cum ai vrea de fapt să fii. Observă diferenţele, lucrează asupra lor. Adaugă şi alte întrebări care contează pentru tine. Descrie cu sinceritate persoana care se conturează din aceste răspunsuri, cât mai obiectiv. Ştiu, sunt mulţi care vor spune că metoda asta e o prostie, pentru că răspunsul la întrebarea “Cine sunt eu?” nu se dă în cuvinte. Pentru un răspuns real la această întrebare trebuie să meditezi aşa cum ne învaţă Ramana. Pentru că adevărul este că suntem fiinţe de origine divină, înzestraţi cu un Sine Suprem nemuritor, scânteie din Dumnezeu. Dar dacă acest răspuns nu ţi se revelează din străfunduri, dacă nu îl trăieşti cu adevărat, are exact aceeaşi valoare cu lucrurile pe care ţi le închipui despre tine. Chiar şi acest răspuns trebuie dovedit prin fapte. Lista de întrebări funcţionează şi pentru o fiinţă cu sinele revelat. Prin răspunsurile pe care le va da, sau prin tăcerea autentică pe care va simţi să o păstreze, va dovedi cine este. Aşadar, tu ştii cine eşti cu adevărat? Sursa: puteredefemeie.ro Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!
Publicitate

România trece la ora oficială de vară, ceasurile urmând să fie date înainte cu o oră, astfel încât ora 3 va deveni ora 4. Se va întâmpla în noaptea de sâmbătă spre duminică (24 spre 25 martie), nu doar în România, ci în toate țările Uniunii Europene. Astfel, ziua de duminică, 25 martie 2018, va avea 23 de ore, în loc de 24.

Ora oficială de vară este aplicată între ultima duminică din luna martie şi ultima duminică din octombrie. România a aderat la ora de vară în anul 1932.

Vă reamintim că Uniunea Europeană decisese, în luna februarie a acestui an, prin majoritatea voturilor deputaților, ca anul să nu mai fie împărțit în ora de iarnă și ora de vară.

La sfârșitul anului trecut, Lituania a înaintat o cerere prin care îi cerea Uniunii Europene să renunțe la ora de vară. Asta pentru că era inutilă și punea în dificultate o mare parte din locuitori. Lituania susținea că majoritatea oamenilor consideră enervant că trebui să-și adapteze ceasurile de două ori pe an.

Rezoluția a fost votată de majoritatea deputaților, urmând ca România și restul statelor membre să o adopte, după ce își vor da acordul.

Acest lucru, însă, nu s-a mai întâmplat, dar nu este exclusă varianta eliminării orei de vară/iarnă de la toamnă sau începând cu anul viitor.

Cum ne afectează trecerea la ORA DE VARĂ

Medicii sunt de părere că oamenii au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta la ora de vară, deoarece trebuie să se trezească cu o oră mai devreme decât s-au obişnuit.

Pentru cei care suferă de anumite probleme de sănătate, efectele schimbării ritmului biologic ar putea fi mai serioase.

Publicitate

“Cei mai mulţi dintre noi îşi vor ajusta ceasul biologic destul de rapid. După câteva zile se vor obişnui cu noul program”, spune Xiaoyong Yang, un profesor asistent la Universitatea Yale. “Totuşi, pentru anumite grupuri de oameni, cei care suferă de depresie sau de probleme cardiace, unele cercetări sugerează că (n.r. ei) dezvoltă un risc mai mare de sinucidere, respectiv, atacuri de cord”, spune Yang.

Un studiu australian din 2008 a descoperit că riscul bărbaţilor de a se sinucide la câteva săptămâni după trecerea la ora de vară este mai mare decât în restul anului. O altă cercetare realizată în 2008, în Suedia, a relevat că numărul atacurilor de cord a crescut cu 6 sau chiar 10 procente în primele trei zile lucrătoare după schimbarea orei.

Studiile au demonstrat că pe perioada de vară sunt mai puţine infracţiuni şi accidente rutiere, iar oamenii consumă mai puţină energie electrică. De asemenea, ţările cu mai multe ore de lumină naturală au locuitori mai fericiţi.

După ce ceasurile vor fi date înainte cu o oră, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (numit impropriu şi GMT) va fi de trei ore.

Pe perioada lunilor de vară, când soarele răsare la ora 4.30 şi apune la ora 20.00, s-a recurs la această convenţie, aplicată în România din anul 1979, pentru folosirea optimă a luminii naturale şi reducerea iluminatului artificial.

În conformitate cu Convenţia fusurilor orare, ceasornicele arată pentru fiecare punct de pe Pământ acelaşi minut şi aceeaşi secundă, iar diferenţele dintre ore sunt date de faptul că la fiecare 15 grade longitudine apare o oră în plus.

Numerotarea acestor fusuri începe de la meridianul de origine, ce trece prin localitatea Greenwich, din Marea Britanie, în sens pozitiv către est. Astfel, pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale – ora fusului 1 şi a Europei Orientale – ora fusului 2. România se află în fusul orar 2.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Articole
Doar câteva idei sunt în stare să ne distrugă viața. Îți prezentăm cele mai frecvente gânduri greșite și dacă vei scăpa de ele, viața ta va fi mai frumoasă. 1. Viața este alcătuită din „bine” și din „rău” Oamenii numesc bun ceea ce le place și rău ceea ce nu înțeleg sau neagă. Să îți pierzi viața certându-te și contrându-te ce este bine și ce este rău – e în zadar. «Corect» sau «greșit» — sunt doar niște justificări. Ce este bun pentru unul, este total interzis pentru celălalt. Nu te grăbi să dau o singură notă la tot ceea ce te înconjoară. Gândind într-un anumit cadru, te limitezi de la culorile vieții, creându-ți o atmosferă doar în alb și negru. Dacă cineva va încerca să îți demonstreze că nu ai dreptate, pur și simplu întreabă-l: «Cum îi deranjez pe ceilalți cu modul de viață și de gândire?» Dacă nu vei primi un răspuns argumentat, înseamnă că doar ai dat peste cap percepția cuiva despre bine și despre rău. 2. Fericirea trebuie să o meriți Este o idee prea răspândită, care te face să trăiești o insatisfacție permanentă. Mulți oameni sunt de părere că pentru a fi fericit trebuie să muncești mult, să îndeplinești anumite sarcini dintr-un plan invizibil. Și în ziua când vei bifa toate sarcinile, fericirea îți va bate la ușă. Iar până atunci ceva nu ajunge: o carieră de succes, o familie exemplară, iubire veșnică și o valiză cu bani. Trebuie să înțelegi că fiecare dintre noi se naște cu dreptul de a fi fericit, iar pentru asta nu e nevoie să muți munții din loc. Niciun factor extern nu îți garantează o viață lipsită de griji și satisfacție. Caută fericirea în interiorul tău, în lucruri mici care te fac fericit, în jobul care îți aduce satisfacție. Și permite-ți să primești plăcere aici și acum, fără să te gândești dacă meriți sau nu. 3. Oamenii se împart în noroși și ghinioniști Dacă crezi că ești urmărit doar de eșecuri, iar alții se bucură de succes enorm, țin să îți spun că te înșeli enorm. Eșecul nu înseamnă că e ceva greșit cu tine. Cei mai productivi, energici și fericiți oameni tot au trecut prin greutăți. Important este să nu pui cruce pe tine și să continui să muncești. Fii atent cu orice afirmații negative despre tine: ele se pot transforma în complexe și îți pot crea blocări emoționale. Amintește-ți că trebuie să faci o delimitare între personalitate și activitatea ta. Eșecul – e doar o greșeală în activitatea ta sau în relațiile pe care le ai și nu un indicator al incapacității tale. 4. Nu trebuie să-i dezamăgești pe ceilalți Să trăiești cu gândul la ce vor spune alții despre tine – iarăși e o activitate în zadar. Încearcă să trăiești măcar o săptămâna, făcând pe placul tuturor celor pe care îi întâlnești în viața ta. Vei ajunge la sfârșit de săptămână și vei cădea obosit. Orice ai face, întotdeauna vor fi cei care vor aprecia activitatea ta și cei care o vor critica. Ai grijă să asculți doar criticile constructive, și dacă este nevoie – cere sfaturi. Însă nu îți pierde viața pentru a te adapta standardelor impuse de alții sau pentru a nu jigni pe cineva. Și până la urmă, ce mai contează ce gândesc ceilalți despre partenerul tău? Care este sensul să îți alegi o profesie, ținând cont de doleanțele părinților? Nu vei obține niciun bonus, nici ani în plus la viața ta, dacă vei îndeplini speranțele altora. 5. Un om fericit este întotdeauna bine dispus Chiar dacă revistele și cărțile te sfătuiesc să fii „mai pozitiv” asta nu înseamnă că suntem obligați să avem buna dispoziția 24/7. Viața nu ar fi viață fără conflicte, furie, nervi, dezgust, frică și tristețe. Însă putem să ne învățăm caracterul să nu exagereze cu aceste stări pentru nu ne distruge definitiv. Și aceste stări sunt împărțite. Bucuria – e bine, furia – e rău. Însă în realitate, toate emoțiile au valoare și importanță. Nu te grăbi să le sufoci în interiorul tău, purtând o mască zâmbitoare. Acceptă-ți emoțiile, trăiește-le, pune-ți întrebări, scrie-ți gândurile pe o foaie. Găsește loc pentru bucurie și pentru tristețe. În sufletul tău nu va fi bucurie, dacă pe chipul tău nu au curs lacrimi. Sursa: psihologiarelatiilor.ro Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!