Sa fii o persoana sincera in lumea asta prefacuta si hoata este cea mai mare calitate!

Publicitate

„Nu ne oprim din joacă atunci când îmbătrânim ci îmbătrânim când încetăm să ne mai jucăm.” – George Bernard Shaw

Inca de la o varsta foarte frageda, suntem invatati ca integritatea si caracterul unei persoane depind foarte mult de sinceritate. Daca nu ti-ai facut temele, nu trebuie sa ii spui doamnei invatatoare ca ti-a mancat cainele foile. Daca nu ai luat nota mare la o lucrare, nu ar trebui sa iti minti parintii si sa le spui ca ai trecut. Daca ai spart o farfurie, nu ar trebui sa ascunzi cioburile sub covor. Acestea sunt doar cateva dintre lectiile simple pe care le invatam de mici.

Copiii ar trebui sa cunoasca, de asemenea, importanta binelui. Daca nu ai nimic frumos de spus, atunci ar fi bine sa nu mai vorbesti deloc.

Cu toate acestea, bunatatea si sinceritatea nu merg intotdeauna mana in mana. Nu vrei sa ii spui bunicului ca este grasun, asa ca incerci sa ii spui ca arata precum Mos Craciun – o versiune modificata sau chiar cenzurata a adevarului.

Insa ne ajuta aceste tehnici de minciuna sa avem o viata de adult fericita?

In cazul in care creierele noastre au ajuns in plina dezvoltare (la maturitate se intampla acest lucru), atunci ipotetic ar trebui sa putem accepta adevarul. Desi filtrarea acestuia poate fi o alegere mai buna in situatiile in care cuvintele jignitoare pot provoca un scandal sau chiar un conflict dureros, gandurile noastre ajung sa formeze o viziune deformata a realitatii.

Publicitate

Insa nu-i asa ca sinceritatea este vitala pentru crearea de idei, de imbunatatiri, de dezvoltare personala si nu numai? Nu-i asa ca adevarul joaca un rol crucial in relatiile noastre. Relatiile pe care le avem cu cei din jurul nostru sunt construite pe incredere; cand ai incredere in cineva cu secretele tale, nu te gandesti la filtrarea sinceritatii… pentru ca astfel nu ar mai consolida aceasta legatura.

Fara sinceritate relatiile ar suferi grav deoarece nu ar mai fi nimic intre tine si persoana cu care vorbesti. Nu ar mai exista aceasta conexiune a adevarului.

Si daca onestitatea este esentiala pentru dezvoltarea legaturilor noastre ca societate, atunci de ce oamenii o filtreata? Oare pentru ca asa suntem invatati sau pentru ca ne este dificil sa fim complet sinceri?In mod constant incercam sa nu ranim in mod intentionat o persoana in timp ce incercam sa ne salvam de la acelasi tip de durere.

Ce trebuie sa retinem: sinceritatea este cea care rupe barierele si fatatele, care imbunatateste relatiile pe care le construim si incercam sa le dezvoltam cu oamenii din jurul nostru. Sinceritatea este calea pe care trebuie sa o alegem daca vrem sa ajungem la succes. Sinceritatea este cea care face lumea reala. Cu probleme, cu conflicte, cu dificultati. Pentru ca asa este viata. Si fara sinceritatea, viata chiar ar fi plictisitoare.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Viața e o bucurie! – ” Sunt doua feluri de a-ti trai viata… Unul – de a crede ca nu exista miracole. Altul – de a crede ca totul este un miracol.” – Albert Einstein

Publicitate

“Viata seamana cu o poveste, ceea ce importa nu e lungimea ei, ci valoarea ei.” – Seneca

Viața este o bucurie. Un dar neprețuit. Și știu că există uneori momente care ne fac să nu o vedem așa cum este ea în realitate, clipe care ascund de noi esențialul și promisiunile ei.

A ști să simți, să trăiești și să acționezi plin de iubire, de înțelegere și maturitate se reflectă asupra vieții tale în toate aspectele ei. De aceea sunt momente plăcute, momente de pură fericire dar și clipe de tristețe în viața noastră. Pentru că tot ce se întâmplă este condiționat de noi, de alegerile pe care le facem zilnic, de gândurile și emoțiile care ne inundă mintea și sufletul.

Suntem mici în acest Univers însă puterea care ne-a fost dăruită este imensă. Ne putem transforma viețile, ne putem schimba mințile, putem lucra la îmbunătățirea sentimentelor, putem să ne modelăm în ceva frumos dacă avem suficientă răbdare și perseverență.

Viața în sine este un cadou comun. Toată lumea îl are. Însă nu toată lumea se bucură de el. Sunt oameni și oameni. Suflete și suflete. Însă dacă ești un suflet rătăcit, trist și solitar care crede că viața este grea și nu merită trăită atunci trezește-te! Ea ți-a fost dăruită cu un scop anume. Ea merită tot efortul, toate lacrimile și toată răbdarea care ești. Ea merită mai mult decât poți tu dărui.

Așa că străduiește-te să o respecți, să-i oferi locul pe care îl merită. Simte-o, trăiește-o, bucur-o și iubește-o și o să vezi că la rândul ei o să-ți întoarcă înzecit sentimentele. O să simți schimbarea care are loc în momentul în care vei renunța la vechile și prăfuitele gânduri.

Publicitate

Viața nu este un joc.Nu este o povară. Nu este ceva pe care să-l cari în spate și la care să renunți când drumul pare să nu se mai termine și devine aproape imposibil de parcurs. Viața nu este o lecție. Este o serie de lecții minunate care te transformă puțin câte puțin în omul care meriți să fii. Omul cu gânduri minunate. Omul care simte magia și lucrarea Domnului. Omul cu sentimente frumoase. Omul care nu se sfiește să pornească la drum cu desaga goală dar cu inima plină de recunoștință și credință. Omul care simte și dăruiește iubire.

Viața este mai mult decât credem noi. Mai mult decât vedem la prima întâlnire. Mai mult decât capacitatea noastră de înțelegere. Povestea ei este simplă dar plină de provocări ascunse în fiecare zi.

Simte viața. Descoperă-i tainele. Bucură-te de surprizele cu care te așteaptă în fiecare moment. Alege să nu lași timpul să curgă în defavoarea ta. Oprește-i curgerea trăind frumos și simplu fiecare bucățică de timp, fiecare fragment din călătoria care-ți așteaptă pașii. Ridică-ți privirea. Nu-i așa că viața e minunată?

“Viata omeneasca, ca un munte, are doua coaste: pe une ne suim plini de junie si de nadejde, ajungem pe culmea sa si, in virtutea varstei, mandri de inaltarea la care am ajuns, stam acum un minut; apoi, impinsi de bratul cel puternic al timpului, suntem nevoiti a destinde pe cealalta coasta, care fiind mai repede si mai alunecoasa, iute ne arunca la pamant.” – Gheorghe Asachi

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet