Rugăciunea într-un rând către Dumnezeu pe care să o spui când nu înțelegi cum să iei cea mai bună decizie

Rugăciunea într-un rând către Dumnezeu pe care să o spui când nu înțelegi cum să iei cea mai bună decizie

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 October 2021 in SanatateSfaturi

Rugăciunile sunt o modalitate de a vă întoarce la Dumnezeu. Au fost oferite special pentru oameni. Cu ajutorul lor, o persoană poate mulțumi Domnului pentru tot ceea ce are. De asemenea, rugăciunile îi protejează pe creștini și îi ajută în momentele dificile. Dar de ce nu sunt întotdeauna eficiente rugăciunile?

Unii oameni le tratează în mod superficial. Aceștia cred că este suficient să le citești destul de repede dimineața și seara, iar viața se va îmbunătăți. Și când nu văd nicio schimbare, renunță la această practică și spun că toate acestea nu au sens.

Alții încearcă să testeze puterea rugăciunilor. Se pare că vor dovezi. Ca și în zilele lui Isus Hristos, când unii oameni i-au cerut să le arate semne și apoi au promis că vor crede în El. Dar Mântuitorul a răspuns că doar cei răi caută confirmare.

Însă foarte multe minuni au fost săvârșite de Isus Hristos în acel moment. Iar păcătoșii, văzându-L, pur și simplu au crezut. Însă oricâte dovezi Îi vor cere oamenii moderni, nu li se va da nimic. Dumnezeu ajută pe fiecare după credința sa, nu stă să facă demonstrații celor care caută un motiv să nu creadă.

Mai există o categorie – credincioșii prefăcuți. Le place să meargă la toate slujbele, să fie botezați, să facă mătănii și să se roage de ochii lumii. Dar în interior sunt complet goi. Astfel de personalități existau și pe vremea Mântuitorului. De exemplu, fariseilor le plăcea foarte mult să se oprească lângă templu pe stradă și să-L laude pe Dumnezeu cu voce tare.

În exterior, față de ceilalți oameni, aceștia au arătat evlavie, dar în interior erau complet lipsiți de suflet. Acești oameni au fost cei care au decis să inventeze o conspirație pentru a-L distruge pe Isus Hristos. Iar în momentul judecății s-a dezvăluit cruzimea, ipocrizia și răutatea lor.

Lumea modernă este departe de Israelul antic. Însă totuși, aceste categorii se păstrează în categorisirea oamenilor. Ateii au ales să trăiască fără Dumnezeu.

Unii dintre ei se opun în mod sfidător simbolurilor ortodoxe. Alții tac și preferă să ocolească Biserica. Nimeni nu este de vină pentru necredința lor.

Există o categorie de oameni care cred în Dumnezeu, dar nu recunosc Biserica. Ei cred că preoții necinstiți slujesc în Biserici doar ca să obțină propriul beneficiu, de aceea ei apelează la donații. Dar preoții sunt diferiți. Sunt devotați slujirii lui Dumnezeu și sunt întotdeauna gata să-și ajute enoriașii.

O altă categorie de oameni cred în Domnul cu sinceritate și credință. Aceștia participă la slujbe, se spovedesc și primesc comuniune, se roagă, aprind lumânări și încearcă să ducă o viață dreaptă. Deși acest lucru nu este atât de ușor în lumea modernă, unde tentațiile sunt la tot pasul. Cu siguranță nu vom putea fi precum vechii creștini, dar este bine să ne străduim.

Când o persoană se îndoiește de ceva, și nu știe exact cum să acționeze; cel mai bine este să spună o rugăciune. În orice situație, Domnul îl va ajuta și îi va da un semn. Acest text este destul de simplu și scurt.

„Doamne, sunt un om păcătos și nu știu cum ar trebui să decid, dar Tu ești milostiv, învățește-mă cum să acționez.”

O singură propoziție simplă, dar puterea este enormă. Într-adevăr, în viață apar adesea situații controversate. Oamenii se confruntă deseori cu alegeri dificile. Și uneori este foarte greu să le faci.

În acele momente dificile, această rugăciune te va ajuta cu siguranță. Este important să ne amintim că, cuvintele fără acțiuni nu au nicio putere. Prin urmare, orice text de rugăciune trebuie susținut cu fapte bune și o viață fără păcat.

Înainte de a te ruga, mulțumește Domnului pentru toate cele pe care ți le-a oferit, pentru că tu și cei dragi ție sunte-ți sănătoși și în viață. Și de fiecare dată când ai un timp liber, folosește-l cu folos pentru a-ți arăta recunoștința față de Dumnezeu pentru toate bucuriile din viața ta, și cere iertare pentru toate greșelile pe care le-ai făcut!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!