Ridichea neagră ajută de eliminarea toxinelor din organism – 2 metode din bătrâni

Ridichea neagră ajută de eliminarea toxinelor din organism – 2 metode din bătrâni

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Beneficiile semnificative ale ridichii negre pentru prevenirea și tratarea infecțiilor bacteriene și a leziunilor cutanate purulente.

Ridichea neagră conține potasiu, calciu, magneziu, fier și fosfor ușor digerabile. Rădăcina conține mulți acizi organici benefici, uleiuri esențiale, enzime, oligoelemente și vitamine necesare organismului, precum:

  • A – are un efect pozitiv asupra stării pielii umane, crește rezistența la infecții;
  • B1 – normalizează metabolismul, mușchii și sistemul nervos;
  • B2 – îmbunătățește vederea, ajută reproducerea celulelor, este implicat în formarea multor enzime;
  • B5 – este implicat în activitatea celulelor adipoase, stimulează glandele suprarenale, favorizează regenerarea pielii;
  • B6 – reface organismul după boală și utilizarea antibioticelor;
  • C – întărește sistemul imunitar, crește elasticitatea vasculară, are un efect pozitiv asupra sistemului nervos central, previne formarea tumorilor datorită acțiunii antioxidante;.
  • E – menține tinerețea pielii, ajută la absorbția proteinelor și a grăsimilor, ajută mușchii, nervii, sistemul circulator, creierul.
  • PP – are un efect pozitiv asupra stării generale a părului, pielii și membranelor mucoase, îmbunătățește pofta de mâncare.

Detoxifierea corpului cu suc de ridiche neagră

Metoda 1

Spălați ridichea neagră bine, apoi fără să o decojiți, puneți-o într-o soluție dezinfectantă de mangan, iodinol etc. timp de 15 – 30 de minute. Apoi, clătiți sub apa de la chiuvetă. Radeți coaja, apoi stoarceți sucul din ridiche printr-o pânză foarte fină, ca pentru brânză. Acest suc este păstrat strict în frigider într-un recipient bine închis.

Pentru acest tratament de detoxifiere aveți nevoie de 10 kg de ridichi negre. Trebuie să beți câte 30 de grame de suc de ridiche de 3 ori pe zi, în orice moment al zilei este mai convenabil pentru voi. Creșterea dozei în organism poate avea consecințe grave. Trebuie să continuați detoxifierea în fiecare zi, fără pauză, până când terminați sucul format din cele 10 kg de ridichi. În perioada consumului de suc de ridiche, ar trebui să urmați o alimentație vegetariană. Excludeți din meniu dulciuri, alimente grase, carne, amidon, ouă. Produsele consumate ar trebui să fie doar naturale.

În primele zile de detoxifiere cu suc de ridiche neagră, pot apărea dureri, în unele cazuri destul de severe. Nu vă panicați și nu vă grăbiți să luați medicamente. Acesta este un proces natural de detoxifiere. Rezultatul unei astfel de detoxifieri constă în tratarea unor anumite boli dificile, potrivit medicilor.

Pentru a dizolva și a elimina sărurile acide din corp, este foarte bine să folosiți decocturi de ierburi, sucuri proaspete, inclusiv lămâie. Ceaiul din coada calului, cojile de pepene verde, cozile de dovleac dizolvă perfect sărurile. Sucurile din rădăcini de pătrunjel, hrean, cicoare, napi, anghinare dizolvă foarte bine sărurile. A nu se lua mai mult de 100 ml, la 30 de minute după masă.

Metoda 2

Veți avea nevoie de 10 kg de ridichi negre, pe care le spălați bine și le stoarceți de suc, veți obține aproximativ trei litri de suc. Sucul se păstrează la frigider.

Luați câte o lingură de suc de ridiche neagră după masă pentru a curăța corpul. Dacă nu vă deranjează durerea hepatică, doza poate fi crescută treptat de la 1 la 2 linguri, rezultând 100 ml de suc de ridiche neagră, care are o proprietate coleretică foarte puternică.

Când conductele biliare sunt înfundate cu săruri, circularea bilei este foarte dificilă și, ca urmare, va apărea durerea. Puteți pune un recipient cu apă caldă pe zona ficatului sau puteți face o baie fierbinte. Dacă durerea poate fi tolerată, este mai bine să nu opriți procedura de detoxifiere, continuați să beți sucul până când se termină. Veți observa că durerea apare doar la început, dar apoi totul revine la normal. Este indicat să efectuați această detoxifiere de 2 ori pe an.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!