Respectul, ca oricare alta virtute, se invata pe propria piele, prin a fi traita. Respectandu-i pe altii, ma respect pe mine; respectandu-ma pe mine, ii voi respecta si pe ceilalti.

Vei fi surprinsă probabil să afli că zâmbetul poate dezvălui despre persoana ta mai multe decât îţi imaginai. De exemplu cât va dura căsnicia ta, gradul de fertilitate, câte şanse ai să te îmbogăţeşti şi cât de puternică eşti. Iată patru lucruri inedite pe care zâmbetul le dezvăluie despre tine fără să-ţi dai seama! Cât va dura căsnicia ta Durata fericirii în căsnicie este strâns legată de zâmbetul tău. Pozele din tinereţe, mai ales, şi felul în care zâmbeşti în ele pot indica cât de lungă va fi căsnicia ta, scrie lyla.ro. Un studiu a demonstrat faptul că persoanele care zâmbesc “muscular”, adică cu gura până la urechi şi fac riduri de expresie din cauza zâmbetului, au mai puţine şanse să aibă căsnicii de durată decât cele care zâmbesc discret, doar din colţurile gurii, fără să li se vadă dinţii. Pe de altă parte, 25% din cei care nu obişnuiesc să zâmbească în fotografii riscă să divorţeze mai repede decât cei care zâmbesc discret în poze. Gradul de fertilitate Pare improbabil ca un zâmbet să indice câte şanse ai să procreezi, dar mai multe studii au arătat că în cazul femeilor zâmbetul este strâns legat de gradul lor de fertilitate. Spre exemplu, femeilor care au probleme cu gingiile le ia cu două luni mai mult timp să rămână însărcinate decât femeile care nu au probleme gingivale. Unde intervine zâmbetul în această ecuaţie? Persoanele care au probleme cu dinţii zâmbesc mai puţin şi mai discret în poze, spre deosebire de cele care au dinţii sănătoşi şi nu se sfiesc să-i arate. Pe de altă parte, problemele gingivale sunt adesea întâlnite şi asociate cu bolile de inimă, cu diabetul zaharat de tip II, cu afecţiuni respiratorii şi cu boli renale. Legătura dintre acestea ţine de creşterea numărului de inflamaţii în organism care sunt prezente şi în cazul problemelor gingivale. Câte şanse ai să câştigi mai mulţi bani Un zâmbet discret pe chipul unui adolescent poate fi un indicator al nivelului veniturilor pe când va fi adult. Potrivit unui studiu publicat anul trecut, adolescenţii care zâmbesc discret au cu 10% mai multe şanse să obţină un venit lunar peste medie până împlinesc vârsta de 29 de ani, comparativ cu adolescenţii care sunt toată ziua cu gura până la urechi, care la vârsta de 29 de ani câştigă, în medie, cu 30% mai puţin faţă de venitul mediu, specific vârstei. Cât de puternic eşti Zâmbetul nu indică doar fericire, ci este şi un semn al statutului social. Un studiu a arătat că persoanele cu putere socială, care interacţionează adesea cu oameni cu acelaşi status social, zâmbesc când sunt vesele, comparativ cu persoanele mai puţin puternice din punct de vedere social care zâmbesc condiţionat, în funcţie de cerinţele situaţiei de moment. Practic, cele din urmă zâmbesc adesea “pentru că trebuie”. Cu alte cuvinte, persoanele puternice social zâmbesc doar atunci când simt că este cazul, în timp ce oamenii mai “slabi” se simt obligaţi să zâmbească pentru a intra în graţiile celor din jur.
Publicitate

“Adevărata „măsură” a vieţii unui om nu se poate obţine decât prin „lipsa de măsură”, dorind “fără măsură”, îndrăznind „fără măsură”, iubind „fără măsură”. “– Octavian Paler

Respectul – Cred ca prin acest cuvant descriem pozitia atat sufleteasca, cat si trupeasca, pe care ar trebui sa o avem in relatia cu cei de langa noi. Se intelege gresit faptul ca prin a respecta pe cineva, inseamna sa ma umilesc! Nicidecum, ci sunt dator sa il privesc si sa ma comport cu el asa cum merita: si el este chipul lui Dumnezeu si are dreptul sa traiasca.

A fi si a trai respectuos inseamna sa acord importanta ce i se cuvine si celuilalt. In situatia in care eu nu am acest comportament cu el, nu fac altceva decat sa calc cu bocanci plini de noroi in sufletul curat de langa mine. Spun curat, caci inca cred ca nu s-au murdarit atat de mult sufletele noastre incat sa nu recunoastem chipul lui Dumnezeu in ele.

Suntem tentati sa credem din “bune-convingerile” noastre ca tot ceea ce facem este si spre folosul celorlalti! Ajutam si noi prin a nu respecta sa fie smerit celalalt! Insa uitam ca in acelasi timp si noua ne place sa fim cel putin respectati, daca nu apreciati pentru ceea ce suntem. Deci a da celui ce se cuvine – si tuturor li se cuvine – aprecierea dorita, este modul cel mai bun de a ma apropia de sufletul lui. A te apropia de sufletul lui inseamna a castiga si eu respectul cuiva.

Publicitate

Multe sunt pricinile pentru care sunt atat de departe sufletele noastre, dar ceea ce face posibila apropierea lor este in primul rand respectarea libertatii lui prin respectul cuvenit in comportamentul meu. Respectul poate ca este cea mai nobila stare sufleteasca a omului, care izvoraste din obarsia divina si imparateasca pe care o avem cu toti.

Cel ce nu respecta, nu se respecta! A te impune prin nerespectarea celorlalti este un comportament bolnav si provine din mandria ce nu ma lasa sa vad clar faptul ca suntem toti la fel in fata Domnului, indiferent de pozitia sociala a slujirii in care ne aflam. Important este sa traiesc in comuniune cu fratele meu, nu sa incerc a iesi in evidenta desconsiderandu-l pe el. Daca vei incepe sa respecti tot ce este in jurul tau, vei invata in practica cum poti cuceri respectul celorlalti. Nu trebuie respectati numai oamenii, ci si locurile unde mergem. Caci daca am constientizat ca Biserica (sau Manastirea) in care ma aflu este sfanta, atunci si comportamentul meu ar fi adecvat.

Respectul, ca oricare alta virtute, se invata pe propria piele, prin a fi traita. Respectandu-i pe altii, ma respect pe mine; respectandu-ma pe mine, ii voi respecta si pe ceilalti… “Dragostea nu se poarta cu necuviinta” (1 Corint. 13,5) scria Sf. Ap. Pavel si astfel avem recomandarea dupa care trebuie sa ne comportam. Gandindu-ma la cuvantul “cuviinta” intrebuintat mi-a venit in minte ca sinonim cuvantul “datorie, indatorire”; deci urmand sirul gandurilor, o traducere la “purtare cu necuviinta” pe limba noastra este a nu da ce datorezi celuilalt: atentie, apreciere, dragoste frateasca…

A da acestea cu bucurie inseamna a respecta!

Haideti sa respectam bucurandu-ne…

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala
Știți, după 35 de ani sexualitatea şi romantismul la bărbați se manifestă în alte lucruri. În sens că, altele decât la 18 ani. Pe atunci cu un trandafir şi o sticlă de șampanie se formau familii. Chiar şi la 20 de ani “ai ochi frumoși” sau “te-am așteptat toată viaţa” funcționau excelent. Acum, nu mă mai surprinde nici curierul cu un buchet enorm de crini…desigur e frumos, însă…un buchet de verdeață de la piață, probabil m-ar fi făcut mai mult să zâmbesc. Înainte, aș fi izbucnit în lacrimi de bucurie, dacă cineva ar fi venit la mine sub fereastră pe capota unui automobil, cu flori. Însă, când a venit cu adevărat, scorpia cinică din mine nu s-a gândit decât la faptul că idiotul ăsta se va prăbuși, sau va da o mașină peste el şi în rezultat….”coboară idiotule de-acolo, vino să mănânci clătite!” Înainte îmi plăcea când nu mă observa. Acum nici eu nu-l observ pe cel care nu mă observă. Nici pe cel la care e totul complicat, nici pe cel care dispare fără să sune, nici pe cel care “nu se poate regăsi”. Anterior vroiam să mă admire pentru că pot face totul de una singură, nu mai rău decât un bărbat. Acum am nevoie de unul care însuși e bărbat, care va repara, va aduce, va face şi încă şi mâna ţi-o va săruta. Înainte parfumurile şi ursuleții de pluş erau în top. Acum…parfumurile deasemenea sunt de top, însă o tigaie în locul ursuleților cu siguranță ar fi fost bine. Înainte cei care spuneau că “sexul – nu e cel mai important”, îi consideram cei mai amabili prinți. Acum, îmi provoacă suspiciuni serioase… Sexy e atunci când e distractiv şi simplu, când e inteligent, când e grijuliu, sexy e atunci când nu se supără, când e sincer. Şi fidelitatea e sexy. Dar iată fleacurile de genul “umblă prin casă în ciorapi şi lenjerie” – nu mi se mai aruncă atât de mult în ochi. Un singur lucru nu s-a schimbat – e la fel de romantic şi vesel să te îmbrățișezi pe o bancă în parc. Doar să vii de acasă cu o plapuma şi un vin bun. Iar apoi să chemi un taxi, pentru că la vârsta noastră nu e deloc sexy să mergi beat la volan… Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Acelasi lucru în alte cuvinte

Pe o stradă din Paris stătea un orb cu o pălărie la picioare şi o plăcuţă de lemn pe care scria cu cretă albă: "Vă rog, ajutaţi-mă, sunt orb!". Un ziarist trecu prin zonă şi văzu foarte puţini bani în pălăria orbului. Fără să ceară încuviinţarea, luă plăcuţa de lemn, o întoarse pe dos, scrisese altceva si o puse din nou la picioarele orbului şi plecă. Spre seară, jurnalistul respectiv se întoarse pe acelaşi drum, trecând din nou pe lângă orbul care cerşea. Acum, pălăria lui era plină de bani. Şi monede şi bancnote. Cu simţurile dezvoltate din pricina lipsei de vedere, orbul recunoscu paşii ziaristului. Îl întrebă dacă el cel care i-a rescris mesajul de pe plăcuţă şi, dacă da, ce anume scrisese. Ziaristul răspunse: - Nu am scris nimic din ce ar putea fi în neconcordanţă cu anunţul dumitale, doar că am exprimat totul în alte cuvinte. Şi plecă liniştit mai departe. Orbul a aflat foarte târziu ce scrisese ziaristul pe plăcuţa de lemn. Mesajul era următorul: "Şi astăzi e primăvară în Paris, şi eu tot nu o pot vedea..." Morala - De multe ori daca schimbam modul in care spunem un lucru putem schimba si modul in care acest lucru este inteles. Mare grija la cuvinte, dragii mei! Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!