Regula în certuri: 5 subiecte pe care NU ar trebui să le aduci NICIODATĂ în timpul unui conflict

Regula în certuri: 5 subiecte pe care NU ar trebui să le aduci NICIODATĂ în timpul unui conflict

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 December 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Certurile au loc în toate familiile, chiar și în cele mai fericite. Dacă ambele persoane alimentează cearta și vin cu argumente, o ceartă minoră se poate transforma într-un război și poate lăsa amprente permanente în sufletul unei persoane dragi. Iată 5 lucruri pe care nu ar trebui să le menționezi niciodată în timpul unei certe:

1. Nu implica și nu menționa rudele în certuri

Cearta voastră este doar o chestiune personală. Nu implica niciodată alte persoane în ea. Acest lucru se aplică în special rudelor și părinților. Dacă menționezi familia în certuri, atunci resentimentele persoanei cu care te-ai certat pot să dureze chiar și ani de zile.

De asemenea, nu-ți lăsa părinții să se implice în argumentele tale. În acest caz, o ceartă personală se transformă într-un conflict între două familii, care va fi greu de rezolvat, chiar și atunci când tu și partenerul tău vă veți împăca.

2. Evită comparațiile

Uneori, comparația pare a fi cel mai eficient mod de a obține partenerul ideal, partenerul visurilor tale. Dar în realitate, comparația cu o altă persoană va umbri cu siguranță efectul la care speri și o va răni pe persoana iubită. O vei face să creadă că ea nu este destul de bună pentru tine și că nu o iubești așa cum este.

3. Nu lăsa conflictul nerezolvat

În timpul certurilor, actorii din filme își fac bagajele, fug adesea de acasă, se duc la aeroport și cumpără un bilet pentru cel mai apropiat zbor, iar apoi se împacă cu cei dragi la aeroport cu un minut înainte de îmbarcarea în avion.

Totuși, în viața reală, acest lucru este puțin probabil să se întâmple. Nu pleca niciodată de lângă partener în timpul unei certuri. Conflictul trebuie rezolvat, oricât de dificil ar părea. Cel mai bine este să încerci să te calmezi, să îi spui și partenerului tău să se calmeze, apoi să analizați situația și să încercați să ajungeți la un numitor comun.

4. Nu vorbiți niciodată despre despărțire sau divorț

Dacă la fiecare ceartă îți ameninți partenerul că te vei despărți sau că vei divorța de el, chiar dacă mai târziu vă calmați și vă împăcați, aceste cuvinte vor rămâne ca o sămânță de îndoială în sufletul persoanei dragi. La fiecare greșeală pe care o face va sta cu stres că vei vrea să pui punct și să îl înlocuiești.

Și credeți-mă, cu siguranță va exista un divorț dacă unul dintre soți îl menționează constant în timpul unei certe. Oricât de cuprins ai fi de furie, nu aduce în discuție despărțirea.

5. Nu vă puneți la somn certați

Chiar dacă ați avut o ceartă mare în ziua sau în seara respectivă, ar trebui să vă culcați împreună, așa cum obișnuiați să faceți în fiecare seară înainte de ceartă. La început s-ar putea să vă întoarceți spatele unul altuia, dar după ceva timp, unul din voi ar trebui să cedeze și să îl îmbrățișeze pe celălalt.

Orice problemă are o rezolvare, încercați să ajungeți la un punct comun înainte de culcare ca să nu vă puneți la somn supărați sau nervoși.

De fiecare dată când jigniți persoană iubită, gândiți-vă la faptul că voi vă veți împăca, dar cuvintele jignitoare vor rămâne în mintea ei ca un spin pentru multă vreme.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!