Răul pe care îl faci rămâne cu tine, iar binele se întoarce la tine. O pildă înțeleaptă pentru toată lumea!

Răul pe care îl faci rămâne cu tine, iar binele se întoarce la tine. O pildă înțeleaptă pentru toată lumea!

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 November 2020 in De SufletPildeViata

O femeie săracă cocea câte două pâini în fiecare dimineață. Una pentru membrii familiei și cealaltă pentru un trecător ocazional. Femeia punea întotdeauna cea de-a doua pâine pe pervaz și oricine o putea lua.

Și în fiecare zi, când femeia punea pâine pe pervaz, ea rostea o rugăciune pentru fiul ei, care era plecat de acasă pentru a căuta o soartă mai bună.

Timp de multe luni, mama nu știa nimic despre băiatul ei și se ruga mereu pentru întoarcerea lui.

Curând, a observat că venea un cocoșat în fiecare zi și lua pâinea de pe pervaz. Dar, în loc de cuvinte de recunoștință, acesta a murmurat doar: „Răul pe care îl faci va rămâne cu tine, iar binele ți se va întoarce!” și își continua drumul. Acest lucru se întâmpla zi de zi.

Fără să primească cuvinte de recunoștință, femeia s-a simțit înșelată. – Ce spune acest cocoșat? – gândul nu îi dădea pace.

La un moment dat femeia s-a înfuriat atât de tare încât a decis să îi vină de hac.

– Voi scăpa de acest cocoșat urât! își spuse ea și adăugă otrava la cea de-a doua pâine. Dar când a pus-o pe pervaz, mâinile femeii au tremurat. “Ce fac?” S-a întrebat. Și imediat a aruncat pâinea otrăvitoare în foc. A copt pâine bună și a pus-o pe pervaz.

Cocoșatul, ca de obicei, a luat pâinea, a mormăit aceleași cuvinte și și-a continuat drumul, neștiind de furia femeii.

În seara aceea cineva a bătut la ușă. Când femeia i-a deschis, și-a văzut fiul. Arăta îngrozitor: flămând, slab, și în ​​haine rupte.

„Mamă, este doar un miracol că sunt aici! Nu eram departe de casă, dar îmi era atât de foame încât am căzut inconștient. Probabil aș fi murit, dar atunci a trecut un cocoșat bătrân pe lângă mine și a fost atât de bun cu mine, încât mi-a dat o pâine întreagă. Și a spus că a fost singura lui hrană pentru întreaga zi, dar vede că am nevoie de ea mai mult decât are el “.

Când mama ei a auzit aceste cuvinte, fața ei a devenit palidă și s-a sprijinit de ușă pentru a nu cădea. Își aminti pâinea de dimineață otrăvită. Până la urmă, dacă nu ar fi ars-o în foc, propriul ei fiu ar fi putut să moară!

Atunci femeia a înțeles sensul cuvintelor: „Răul pe care îl faci rămâne cu tine, iar binele se întoarce la tine!”

Morala poveștii:

Încearcă să faci bine întotdeauna, chiar dacă nimeni nu-l apreciază …Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!