Rasul este cel mai bun tratament pentru sufletul nostru, gasiti un motiv de bucurie si zambiti, acolo unde suferita pune o lacrima, voi stergeti-o cu un zambet.

Rasul este cel mai bun tratament pentru sufletul nostru, gasiti un motiv de bucurie si zambiti, acolo unde suferita pune o lacrima, voi stergeti-o cu un zambet.

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 February 2020 in De Suflet

Exista mai multe cai de a urca muntele, finalitatea este aceeasi. Curatenie in sifonierul emotiilor: frica, tristete, dezamagire, manie, stres, etc. Voluptatea suferintei domina societatea occidentala. Logica a iesirii din patima trupului. Scenariile suferintei pe care mintile sclipitoare le cristalizeaza in tristete, doliu launtric permanent, fac sa traim intr-o fabrica a mortii.

Ideea bucuriei unde este?! Trecutul nu ma apasa. Trecutul este doar un manual de istorie si atat! De acolo iau lectiile pentru prezent si viitor. Nimic mai mult. Fara spasme si obsesii compulsive. Inteleg si accept ca asa gandeam, actionam atunci. Cel de astazi nu mai este cel de ieri. Am crescut si ma accept, ma iert. Daca Hristos ma iarta, am nevoie sa ma iert si eu! Chipul meu nu este un balci. Pot parea bufon in ochii unora, insa invat si inteleg ca suntem diferiti.

Nervii consuma mai multa energie decat un zambet. Studiile psihoterapeutilor spun ca un copil pana in 6 ani rade si de 200-300 de ori pe zi, pe cand un adult rade de 10-15 ori pe zi. Ras cristalin si unic specific copiilor. Orice adult vibreaza la clinchetul rasului de copil. Copiii au o energie pozitiva in ras. Doctrina a rasului care nu are nevoie de religie. Toti radem si plangem la fel indiferent de culoarea pielii, de credinta, de statut sau de alte etichete alte lumii acesteia. Registru al rasului este o stare interna, o stare de bine. Nu am nevoie de stimuli externi ca sa rad. Motivatia rasului adeseori ne cenzureaza si punem mascuta pe fata, ori zambim englezeste sau ca la foto. Copiii nu rad cu motiv, copiii rad fara motiv. Adevaratul ras e fara motiv!

Realism si incredere. Sunt vesel, dar ma tratez. Rad cu pofta, autentic. Vitalitate. Energie. Oamenilor nu le mai place sa rada: suntem prea saraci ca sa mai zambim, aud adeseori. Ce motive avem sa radem, nu vedeti cat este de greu, ar spune altii?! Suntem deranjati cand cineva rade langa noi. Teama de penibil, timiditate, frica, invidie. Ne incurcam de momente in care suntem stanjeniti. Ne este jena sa radem. Asadar veselia altora ne incurca teribil.

Sa nu uitam sa zambim! Si pentru noi, si cu cei din jurul nostru. Greutati, necazuri, probleme au fost si vor mai fi. Asa e viata, asa e lumea. Indraznesc zilnic sa zambesc, sa-mi ofer o portie de bine. Poporul roman nu e un popor trist. Relaxare. Dinamism. Interactiv. Istorie si actualitate. Simbol al bucuriei. Manifestarea lui Dumnezeu este starea de bucurie, de iubire.

Cand radem, suntem in prezent. Beneficiile rasului sunt foarte multe. Rasul e bun si pentru psihic, ne ofera o stralucire interioara. Ne relaxeaza si ne elibereaza de stresul cotidian. Nu avem nevoie sa sunam la 112 ca sa radem sau sa luam anumite „pastile ajutatoare”. Sa ne prescriem singuri pe reteta vietii si o doza zilnica de ras. Un zambet este o poarta deschisa catre suflet. Producem singuri endorfine pe care le eliberam in sange.

Ne imbunatatim musculatura faciala, respiratia, circulatia sanguina. Dinamizam, revitalizam organismul. Zambetul este un buton care ne da puterea sa radem. Rasul este cel mai bun remediu pentru orice problema sau boala. Sistemul imunitar creste de la un simplu ras. Virtutile curative ale rasului sunt mari si multe din ele nestiute. Nu incetam sa radem pentru ca imbatranim, ci dimpotriva imbatranim pentru ca am uitat sa radem. Terapia prin ras este cea mai puternica! Rasul ne face mai frumosi, mai sanatosi, mai sociabili. Radeti de fiecare data cand aveti ocazia. Haz de necaz din intelepciune. Decat sa injurati, mai bine scoateti limba.

Apoi priviti in oglinda cum va strambati. Ati trezit copilul din voi. Momente vesele care detensioneaza. Nu am nevoie de stimuli externi ca sa fiu fericit, ca sa rad. Atitudinea este cheia catre bine. Corect, corespunzator cu interiorul, se poate sa fii vesel fara sa ai mare lucru. O lume frumoasa, fascinanta, perceputa prin experienta proprie si personala. Elasticitate si plasticitate. Vulnerabilitate si armura. Manipulare si eliberare.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!