Ranile sufletului se vindeca doar cu speranta… Omul primește întotdeauna prea mult de la soartă ca să fie fericit și destul ca să nu fie…

Ranile sufletului se vindeca doar cu speranta… Omul primește întotdeauna prea mult de la soartă ca să fie fericit și destul ca să nu fie…

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 February 2020 in De Suflet

“Bucurati-va ca va puteti trezi in fiecare dimineata si puteti trai o noua zi. Fiti fericiti ca sunteti in viata, sunteti sanatosi, aveti prieteni, aveti abilitatea de a crea si de a simti bucuria vietii.” – Louise Hay

Ranile sufletului se deosebesc de celelalte prin aceea ca se acopera, dar nu se inchid; mereu dureroase, mereu gata sa sangereze cand le atingi, ele raman in inima vii si deschise.

In general, se cer sfaturi numai pentru a nu fi respectate. Iar daca sunt respectate, se intampla asa numai ca sa ai pe cine sa dai vina ca ti le-a dat. Oamenii care nu pun intrebari se pricep cel mai bine sa-i mangaie pe altii.

Omul primeste intotdeauna prea mult de la soarta ca sa fie fericit si destul ca sa nu fie. Cea mai mare durere ti-o provoaca incertitudinea. Exista unele constiinte pentru care cerul nu e niciodata senin.

Oamenii se nasc fara dinti, fara par si fara iluzii. Iar de murit mor la fel: fara dinti, fara par si fara iluzii. Uneori, inabusindu-ti sau ascunzandu-ti durerea, ii cinstesti mai mult pe cei morti.

In aceasta lume nu exista nici fericire, nici nefericire, ci doar o comparatie intre o stare si alta. Nimic mai mult. Numai cel care a simtit o nenorocire fara margini, poate simti fericirea nemarginita. Omul ar fi trebuit sa doreasca sa moara pentru a intelege cat de frumoasa-i viata.

Speranta este cel mai bun medicament pe care il cunosc.

“Suntem forțați să trăim într-o realitatea special aleasă pentru fiecare dintre noi. Tragedia este că aproape nimeni nu face această alegere de sine stătător, de aceea și avem realitatea pe care o avem…” – Max Fry

In general ideea de viata se rezuma la goana dupa fericire… Majoritatea isi „pierd” vremea incercand sa afle o „formula” a fericirii, o oarecare cale pentru a fi fericiti. Isi aseaza in fata un model de fericire la care vor sa ajunga, un model care de obicei se rezuma la dragoste, bani si sanatate.

Fericirea nu e aceeasi pentru toti. Unii isi vad fericirea in viata de noapte, alcool si dezmat( mai des intalnite sub notiunea de distractii), altii nu cer altceva decat sa iubeasca si sa fie iubiti, unii doresc mantuire si viata vesnica, etc… cei mai multi spun ca ar fi fericiti daca ar avea (mai) multi bani.

In comparatie cu ceilalti (evident ca eu trebuia sa fiu speciala nu? :)) ), eu nici nu reusesc sa imi reprezint imaginea fericirii, nu sunt deloc sigura ca daca as fi bogata si faimoasa as fi fericita. Banii nu aduc fericirea dupa parerea mea, au importanta in intretinerea ei, atat. Dupa mine, mi’as dori mai mult sa nu am nevoie in viata de bani multi, decat sa am bani multi.

Despre dragoste ar fi bine sa vorbim cat mai putin, este deopotriva si blestem si binecuvantare dupa caz…!

“Chiar și în zilele gri și acoperite de pământ, trebuie să ni se întâmple ceva minunat. Adesea, mă întreb seara: Ce mi s-a întâmplat astăzi frumos? Și trebuie întotdeauna să răspund: Cât de dureroasă nu a fost această zi, raza mea de soare mereu strălucește.” – Erich Maria RemarqueDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!