Puterea cuvantului este foarte mare! “Cuvântul este puterea prin care noi creem sau distrugem. Cuvântul este darul care vine direct de la Dumnezeu”

Publicitate

“Dacă nu-ți convine ceva, schimbă acel lucru. Dacă nu-l poți schimba, schimbă modul în care te gândești la lucrul respectiv.” – Mary Engelbreit

La început a fost cuvântul şi cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era cuvântul. Dacă Dumnezeu a creat lumea după chipul şi asemănarea Lui, înseamnă că omul a căpătat puterea de a crea ca şi Dumnezeu.

Noi avem puterea de a crea şi această putere este aşa de mare, încât tot ceea ce credem se poate transforma pentru noi în realitate. Noi ne creăm pe noi înşine şi devenim ceea ce credem că suntem.

Cuvântul e puterea pe care o avem de a ne exprima şi de a comunica, de a gândi şi de a crea evenimentele din viaţa noastră. Cuvântul e cea mai puternică unealtă pe care o are omul. Cuvântul reprezintă manifestarea fiinţei noastre spirituale, scânteia divină din interiorul nostru.

Cuvântul nostru poate crea cel mai frumos vis şi realitate, dar poate şi să distrugă tot ce există în jurul nostru. De aceea, folosirea greşită a cuvântului creează iadul pe pământ. Orice putere creatoare folosită rău, nepotrivit, poate deveni putere distructivă. Cuvântul nostru este magie pură, iar folosirea lui greşită poate deveni magie neagră. Cuvântul vorbit sau scris este atât de puternic încât un simplu cuvânt poate schimba o viaţă sau poate distruge vieţile a milioane de oameni.

Un cuvânt negativ poate fi un blestem, iar adesea oamenii folosesc cuvântul la fel ca magicienii, blestemându-se inconştient unii pe alţii. Noi îi blestemăm adeseori pe alţii prin părerile pe care le exprimăm. De exemplu, dacă ne întâlnim cu un prieten şi îi spunem: “ai o paloare pe faţă care se întâlneşte numai la oamenii bolnavi”, dacă el va asculta aceste cuvinte şi va fi de acord cu ele se va putea îmbolnăvi. Aceasta e puterea cuvântului. Oamenii care au un nivel ridicat de spiritualitate sunt foarte rezistenţi la blesteme si la undele mentale ale altora.

Cel mai adesea folosim cuvântul pentru a ne împrăştia emoţiile noastre otrăvite, pentru a ne exprima furia, gelozia, invidia sau ura. Cuvântul e cel mai preţios şi mai puternic dar pe care îl are umanitatea, dar noi îl folosim şi împotriva noastră. Dintre toate armele de distrugere pe care le-a inventat omul, cea mai teribilă şi mai puternică este cuvântul nepotrivit care poate să distrugă fără să lase urme.

Publicitate

Noi ne atacăm în permanenţă prin cuvinte şi ne omorâm unul pe altul în mod sistematic, de multe ori fără să ne dăm seama de acest lucru.

Această practică a devenit cea mai rea dintre toate formele de magie şi a fost numită bârfă. Bârfa, desi pare atât de inofensivă, ne alterează şi scurtează viaţa, ne distruge fizic şi spiritual, fiindcă în permanenţă ne ruinează sufletul şi trupul. Bârfa e un act de magie neagră şi este foarte rea, deoarece este otravă pură. Cu toţii am învăţat cum să bârfim acceptând bârfa altora, socotind că aceasta este o modalitate normală de comunicare. Bârfa a devenit o formă curentă de comunicare în societatea umană.

Bârfa şi gândurile urâte pe care le generează, reprezintă un frecvent traumatism aplicat omului la care ne-am gândit.

De cele mai multe ori noi creăm o otravă emoţională proprie prin folosirea unor cuvinte ca: sunt gras, îmbătrânesc, îmi cade părul, sunt prost, nu voi fi niciodată perfect, nu voi reusi…etc. Astfel, noi materializăm aceste cuvinte în realitatea noastră sau mai bine zis împotriva noastră.

De aceea, important este să înţelegem ce este cuvântul şi ce putere are el. Întreaga lume poate să bârfească în legătură cu noi, însă dacă noi nu punem la suflet, nu dăm crezare, vom deveni imuni la bârfe. Dacă cineva ne trimite în mod intenţionat o emoţie otrăvită, dar noi nu o luăm la modul personal, ea nu ne va afecta.

Când omul nu acceptă emoţia otrăvită aceasta se întoarce asupra celui care a trimis-o şi-l afectează direct. Gândul şi cuvântul pun în mişcare vibraţiile ce se propagă în cercuri din ce în ce mai mari, până ce îmbrăţişează întregul univers, după care ele se întorc la noi tot atât de sigur ca atunci când le-am emis. Gândul e o energie pură, care nu moare niciodată. Să ne ferim mintea de gândurile rele despre ceilalţi şi să ne asumăm întreaga responsabilitate asupra sentimentelor, gândurilor şi cuvintelor noastre.

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate

Nu pune la suflet parerea oamenilor despre tine, nu poti fi pe placul tuturor cum nici tie nu-ti place de toata lumea!

Publicitate

“Doua lucruri sunt esentiale pentru o viata decenta…sanatatea si linistea sufleteasca. Detinandu-le pe cele doua putem cladi orice.” – Georgescu Harry

Atata energie consuma oamenii preocupandu-se de ceea ce gandesc altii despre ei! Acumuleaza frustrari, isi incarca sufletele cu griji inutile si isi alimenteaza imaginatia cu tot felul de inchipuiri.

A fi pe placul lumii a devenit principala preocupare, dusa pana la obsesie.

Aveti cumva impresia ca tot ce facem, felul in care ne imbracam, lucrurile pe care le avem, felul in care ne administram viata, necesita aprobarea lumii? Nu!

Viata mi-a aratat intr-un stil nemilos, ca oricat de bun ai fi, oricat te-ai stradui, foarte rar vei auzi pareri reale, pertinente si adevarate despre tine. Fiecare te va percepe si te va descrie dupa propriile valori.

Daca esti bun si corect atragi de multe ori invidia celor incapabili sa fie la fel ca tine, de aceea foarte putini vor fi cei care te vor vorbi de bine. In schimb, daca va exista un motiv ca sa fii criticat si vorbit de rau, fii sigur ca orice zvon se va propaga cu viteza luminii si, mai mult de atat, povestea va primi si adnotari marginale. Numai tu ai defecte, iar cei care te judeca si isi dau cu parerea despre tine sunt perfecti.

Nu am incercat sa arat oamenilor ca sunt intr-un fel sau altul si nu am facut eforturi sa fiu pe placul lumii. Nu mi-am schimbat personalitatea in functie de preferintele oamenilor doar pentru a fi acceptata in turma. Dar nici nu m-am consumat inutil pentru ca unii nu au fost capabili sa ma vada obiectiv, ci dupa prejudecati proprii.

Publicitate

Nu dau nici doi bani pe ceea ce crede si spune lumea despre mine. Si de ce m-as stradui sa schimb pareri despre mine?

Am observat ca pana si cea mai buna parere formata in timp indelungat poate fi daramata la prima greseala… pentru ca unii uita de indata toate calitatile tale, daca le inseli cumva asteptarile.

Daca unii ma vorbesc de rau, nu ma degradeaza pe mine, ci isi degradeaza sufletele. In timpul acesta, eu nu sunt nici mai saraca, nici mai urata, nici mai putin iubita. Existenta mea, reusitele mele si fericirea mea, nu depind de parerile oamenilor.

Pentru mine importanta este imaginea din oglinda mea si a celor care ma iubesc. Important este sa fiu mandra de mine si sa nu imi fie rusine in fata lui Dumnezeu cu ceea ce sunt.

Viata nu m-a ferit de prosti, de rai si de invidiosi. Dar in niciun caz nu le voi acorda atentie acestora…

Nu traiesc pentru a avea aprobarea tuturor, nu traiesc pentru imagine, traiesc pentru mine si pentru cei pe care-i iubesc! Nu dau doi bani pe reputatie, ma intereseaza doar onoarea.

Am atins un nivel superior care ma face sa filtrez zgomotele, asa ca, nu aud parerile, ci natura, muzica si vorbele de iubire…

Restul? E cancan! – Irina B.

“Parerea ta despre altii este de fapt o reflectie a parerii despre tine.”

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala