Punctul „zero” sau de ce soarta „face rău” oamenilor buni

Punctul „zero” sau de ce soarta „face rău” oamenilor buni

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 December 2022 in Dezvoltare PersonalaSpiritualitate

Cu siguranță fiecare dintre voi s-a întâlnit în viața voastră sau a auzit despre cum o persoană aparent bună, și uneori chiar foarte bună și de succes, dintr-un motiv necunoscut, se află într-o situație de viață foarte dificilă și pierde totul. Sau poate rudele ori prietenii tăi au experimentat asta. Sau poate că tu însuți experimentezi ceva asemănător.

Prima întrebare care apare este „de ce”, a doua este „ce să faci”? În aceste momente, încercăm să vedem originile și cauzele a ceea ce se întâmplă și să înțelegem în ce direcție să îndreptăm atenția.

Pentru a da răspunsuri la toate aceste întrebări, precum și a vorbi despre cum să revii pe calea fericirii și a norocului, citește acest articol. Vă voi prezenta un concept precum Punctul „zero” – o etapă pe calea creșterii Spiritului. Ce este?

În termeni simpli, aceasta este o criză. Nu psihologică și nici măcar financiară. Criză sufletească. Când vechea cale nu mai este posibilă, și noua cale este încă neclară. Poate că psihologii o vor numi o criză existențială, dar noi, filozofii, privim lumea prin prisma Sufletului, nu a Personalității, și vedem mult mai profund și mai larg, înțelegând situația din punctul de vedere al legilor Universului.

„Eul Inferior” plus „Eul Superior” este egal cu Tine

Viața noastră este o continuă dezvoltare. În fiecare zi ne schimbăm fizic, extern, stăpânim noi abilități. În primul rând, învățăm să mâncăm, apoi să vorbim și să mergem, dobândim abilitatea de a interacționa cu lumea exterioară și, ca urmare, devenim adulți puternici, rezistenți și independenți. Acesta este un fapt cunoscut.

Însă omul este o ființă cu mai multe fațete. Și conform sistemului filozofic, fiecare dintre noi nu are doar „Eul Inferior” – capitalul nostru de pornire înnăscut – corpul fizic, Eul și Sufletul, pe care le dezvoltăm din nou cu fiecare naștere.

Iar „Sinele Superior” este și Spiritul Divin, un fel de ghid care trece cu noi prin reîncarnări. Așa că nu creștem doar fizic, ci și spiritual. Interacționând cu „Eul nostru Superior”, ne schimbăm în interior, dobândind anumite trăsături de caracter și de personalitate, reconsiderând opiniile noastre despre viață.

Într-un cuvânt, viziunea noastră asupra lumii se transformă. Aceasta este ceea ce numim creștere spirituală și se întâmplă chiar dacă nu ne gândim la asta. Acest proces poate fi împărțit simbolic în niveluri de dezvoltare spirituală. În fiecare dintre aceste etape, o persoană are propriile sarcini. Să vorbim pe scurt despre ele.

Creștere spirituală: 7 niveluri de dezvoltare

Roșu – nivelul de supraviețuire (copilărie: învățăm să supraviețuim, să ne adaptăm la societate, scopul nostru este să ne încadrăm în haita);

Portocaliu – nivelul de curiozitate și căutarea resurselor (adolescență: la școală, la facultate, la locul de muncă, căutăm ce este mai interesant pentru noi înșine, cunoaștem această lume);

Galben – nivelul de putere (tinerețe: încercăm influența noastră asupra acestei lumi și ne evaluăm importanța);

Verde – nivelul de acceptare (maturitate: acesta este un nivel pe care nu îl atinge fiecare persoană, ne oferă înțelepciune și cunoaștere a vieții);

Mai sunt trei niveluri, unitățile cresc la albastru, iar ultimele două nu sunt reprezentate în societatea modernă obișnuită:

Nivel albastru – conducerea voinței Divine în lume;

Nivel indigo – controlul energiilor Lumii;

Nivelul violet este o schimbare a ideologiei la scară planetară: impactul asupra straturilor conștiinței oamenilor.

De unde știi la ce nivel ești acum? Dacă nu vă este frică să rămâneți fără bani, atunci ați trecut deja de la Roșu la Portocaliu. Câștigi bani făcând ceea ce îți place? Ești la nivelul Galben.

Majoritatea oamenilor se situează la nivelul roșu-portocaliu. În primele trei etape ale dezvoltării spirituale, o persoană își dezvoltă Eul. Dar mulți oameni s-au „trezit” și visează să ajungă la Verde:

Unii cred naiv că acceptarea poate fi obținută prin meditație sau rugăciune, călătorind în locuri sfinte, fiind plini de cunoștințe sfinte sau dorându-le tuturor fericire.

Alții cred că sunt acceptați de mult timp, „negociază” cu Mintea și Eul lor și spun tuturor despre nivelul lor de Verde. Ei bine, sau nu spun, dar în interiorul lor sunt siguri de spiritualitatea lor.

Și mai sunt și cei care confundă conceptele de „acceptare” și „smerenie” (aici – „sacrificiu” și „compasiune”), uitând de respectul de sine și valoarea de sine. Ei îi ajută pe toți cei din jur, iubesc întreaga lume, în afară de ei înșiși.

În al patrulea rând – sunt cei care încearcă să sară peste nivelul Galben (bunăstare financiară, realizări în carieră, poziție și respect în societate) și pun asceza pe un piedestal, justificându-și eșecurile cu lipsa de dorință și modestie.

Însă toate acestea sunt un „surogat” al bunătății, al auto înșelăciunii și al unei încercări de a scăpa în iluzie. De fapt, trecerea la spiritualitate, la acceptare, trece întotdeauna mai întâi prin acumularea și întărirea pozițiilor în societate, iar apoi prin suferință și pierderea a tot (uneori la figurat, alteori cu adevărat). Printr-o resetare totala…

… Aici începe distracția. Trecerea la Verde – se realizează prin trecerea Punctului „zero” . Această parte a Drumului nu este deloc „Paradisul pe pământ și în Suflet”. Este întotdeauna asociată cu teste de rezistență serioase.

Se întâmplă astfel:

Ai succes, te-ai stabilit ca Personalitate , ti-ai construit o cariera, cel mai adesea ai o viață personală aprobată social (sau ai ales în mod conștient o singuratate autosuficiență). Și brusc, în același timp, îți vine o „iluminare” cum că nu ai fericire.

Îți dai seama brusc că, în ciuda anturajului extern, ești singur : familia nu te înțelege. Și nimănui nu-i pasă de tine (suferința, sentimentele și emoțiile tale). Și, în același timp, ideea că viața reală trece pe lângă tine începe să te afecteze din ce în ce mai mult.

Acesta este un semn că începeți să „treceți la nivelul Verde” și vă apropiați de punctul „Zero” – trecerea la nivelul Verde, la care Ego-ul și-a îndeplinit funcția (oferându-vă sprijin material, succes în realizare, putere de voință, etc.), părăsește Personalitatea ta.

Ajungem la Punctul Zero în floarea tuturor „bonusurilor” de la Eul nostru: când avem bani, putere. Dar dintr-o dată această „locomotivă a norocului”, care alerga cu viteză maximă, începe să încetinească. Banii scad, prietenii se îndepărtează, relațiile sau carierele se prăbușesc (și uneori ambele deodată).

Bărbatul este în stare de șoc și de nedumerire: nu a făcut rău nimănui, nu a încălcat legile Sorții. Face tot ce i-a garantat anterior succesul, dar nu mai funcționează. De ceea ce „te agăți” cel mai mult se va prăbuși. Dacă ți-e frică de singurătate – o vei obține, dacă ți-e frică de lipsa banilor – va veni.

De ce? Astfel suntem învățați să trăim fără teamă și în încredere, învățăm ce este libertatea interioară și renunțarea la idealuri superficiale, false și impuse.

Acest pas reprezintă învățarea unor „lecții” care nu ne permit să avansăm. Punctul „zero” ne ajută să scăpăm de acele calități și dependențe care ne despart de Dumnezeu…

Și în acest moment omul este lăsat singur cu sine și cu Universul. Acesta este Punctul „zero” – un punct de cotitură în dezvoltarea Personalității și a Sufletului. Un fel de punte de la Personalitate la Spirit

1. De ce doare atât de mult?

Orice transformare și creștere este întotdeauna durere, într-o manifestare sau alta: despărțire (ne rupem de Eul nostru), un salt cuantic și creștere (trecerea de la nivelul „fizicii” la Spirit este un efort incredibil), nașterea, ne naștem din nou, dar într-un mod diferit. Dar în spatele ei vine purificarea, calmul și Lumina.

2. Merită să suferi?

Alegerea vă aparține: un bebeluș care învață să meargă are și căderi, dar nu se supără pe mers: se încăpățânează pentru că vrea să învețe să meargă.

3. Toată lumea atinge Punctul Zero?

Vestea bună: Punctul „zero” este planificat de Forțele Superioare doar pentru Sufletele antice, care la naștere au un „Eu Superior” deasupra nivelului Verde. Sufletele mai tinere se află în propria lor etapă a drumului, iar criza spirituală din această viață pur și simplu nu este relevantă pentru ei în ceea ce privește sarcinile lor.

4. Este Punctul Zero diferit de alte crize ale vieții?

Fara indoiala! Mai mult, așa cum este cazul tuturor schimbărilor semnificative și globale, multe mituri sunt asociate cu aceasta. Aceasta vine din dorința unei persoane de a-și justifica acțiunea sau inacțiunea, infantilismul sau din dorința de a-și dori dorința.

5. Puteți evita Punctul Zero dacă sunteți deja pe drum spre el?

Nu. Programul de dezvoltare este deja în Sufletul nostru și ne va conduce pe această Cale, fie că ne place sau nu. Și noi, ca și Phoenix, va trebui să renaștem din cenușă: pentru unii durează mult și este dureros, pentru alții – poate fi într-o versiune mai ușoară. Dar nu va fi ușor pentru toată lumea.

6. Poate o persoană să depășească în mod independent acest „Rubicon”?

Desigur. Când o persoană merge pe propria sa Cale, concepută pentru el de Dumnezeu, chiar dacă nu cunoaște numele procesului care i se întâmplă, va trece testul Universului. Mai mult decât atât, unii oameni simt intuitiv cum să se pregătească pentru tranziție: cel mai important lucru în această perioadă, totuși, ca întotdeauna, este să fii sensibil și să-ți auzi „Eul Superior”.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!