Psihologul Mihail Labkovski ne ofera cateva secrete pentru o viata fericita: „Oamenii singuri isi creeaza iadul in capul lor!”

Psihologul Mihail Labkovski ne ofera cateva secrete pentru o viata fericita: „Oamenii singuri isi creeaza iadul in capul lor!”

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 June 2019 in Dezvoltare Personala

Iata cateva ganduri minunate ale psihologului Mihail Labkovski, care te vor ajuta sa construiesti relatii corecte si sa nu-ti creezi probleme inutile in cap.

90% din grijile noastre niciodata nu se vor materializa. – Sa fii ingrijorat in permanenta de ceva – iata starea noastra zilnica. Cu toate astea suntem constienti ca ingrijorarea nu ne ajuta, doar incurca sa rezolvam o problema. In schimb nu stim ce am putea sa facem, daca nu am innebuni de griji, nu-i asa? Se creeaza un gol in interiorul nostru. Iata problema!

Grijile sunt frici fara o adresa exacta. – Parintii isi fac griji din cauza copiilor, fetele – din cauza baietilor, baietii – din cauza banilor… Unii cred ca anume asa este contruita lumea. Fals! Asa este construita lumea celor care-si creeaza iadul in cap.

Un om sanatos psihic difera de un nevrotic: acesta la fel este ingrijorat, doar ca de probleme reale, de evenimente reale care cu adevarat in deranjeaza. Pentru un nevrotic viata este inca o problema, inca o ingrijorare care trebuie depasita.

Intr-o zi opreste-te si incearca sa vezi sigur: din ce cauza iti faci griji? – Cat de adecvata este reactia ta negativa? Ai un motiv serios sa fii suparat si trist? Daca vei intelege ca psihicul tau mereu cauta motive de ingrijorare, vei avea o sansa sa treci la un nou nivel, sa depasesti aceste momente instabile.

Invata sa-ti controlezi emotiile, inceteaza sa-ti construiesti in cap tot felul de scenarii inutile, priveste constructiv lucrurile, vezi situatia asa cum este ea, nu amplifica emotiile si nici nu le ignora. Fii calm in orice situatie si ia decizii obiective. Si inceteaza sa-ti faci prea multe griji! Nu ai nevoie de asta!

Încrezută în sine, realizată, fericită: care sunt principiile de viață ale unei femei împlinite?

Iată 10 reguli ale unei femei împlinite, spuse de binecunoscutul psiholog Mihail Labkovski:

1. S-a deprins să depindă doar de ea însăși. – Chiar dacă a avut părinți minunați și o copilărie frumoasă, ea nu consideră că cineva îi este dator. Ea mizează doar pe acțiunile proprii, pe posibilitățile și eforturile personale din fiecare zi.

2. Se poate întreține singură. – Nu are nevoie de alți oameni, în special de bărbați, pentru rezolvarea problemelor. Nu are nevoie de cineva pentru a fi fericită. Ea își rezolvă problemele, iar oamenii care o înconjoară doar îi înfrumusețează viața.

3. Este independentă din toate punctele de vedere. – În primul rând financiar. De obicei ele încă de mici se gândeau cum să se întrețină și ce vor să facă mai departe. Nu sunt speriate de gândul plecării în alt oraș sau altă țară. Aceste femei deja la 25 de ani au începută o carieră.

4. Nu cere ajutor. – Sigur, pot să o facă, dar numai când au testat orice posibilitate. Până nu se convinge că problema nu poate fi rezolvată, nu apelează la altcineva. Și procedează corect.

5. Nu merge la compromis. – Nu are frică că nu-i va reuși nimic. Așa femeie elimină tot ceea ce este inutil în viața ei, acceptă un serviciu care-i place, practică hobby-uri care i se potrivesc. Are o poziție și o menține până la final.

6. Niciodată nu se va compara cu cineva. – Nu se va compara cu colegele, cu vecina, cu rudele, indiferent de subiectul comparației. Ele înțeleg perfect că mereu se va găsi cineva mai tânăr, mai deștept, mai bogat. Pentru ea asta nu este cel mai important lucru.

7. Este satisfăcută de aspectul ei exterior. – Nu are neovie de implanturi, pentur a părea mai atrăgătoare. Nu ține dietă și nici nu practică activități speciale. Are grijă de exteriorul ei și atât.

8. Nu se grăbește să se căsătorească. – Și nu pentru că nu are cu cine. Pur și simplu nu are nevoie de un bărbat slab. În plus, nu e dependentă de fericirea altcuiva.

9. Nu acceptă să fie inferioară bărbatului. – Bărbatul nu este primul. Cu ea poți comunica doar pe poziții de egalitate. Ea va vorbi la fel cu un director de companie sau cu un vânzător în magazin.

10. Nu va înceta să muncească. – Chiar dacă va avea suficienți bani în cont, pentru ea nu e vorba de bani. Ea se realizează astfel, lucrând, dezvoltându-se și încercând să se autodepășească în fiecare zi.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!